Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç rapor almadım. Emeklilik prosedürü nasıl işleyecek?

PURHAPS

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Engelli olup hic rapor almamıs ve erken emekli olmak için nasıl bır yol izlenir, yardımcı olursanız sevınırım

tam teşekküllü devlet hastanesinden engelli raporu alıp , çalışıyorsan iş yerinden alacağın üst yazı ile birlikte gelirler vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapıyorsun o başvuru sonucu çalıştıgın iş yerine gönderiliyor rapor oranına göre kaçıncı sınıf engelli oldugun tespit ediliyor daha sonra sgk başlama tarihine ve engelli oranına göre çizelgeden emeklilik tarihin belli olur . sgk başlama tarihine göre 15 yıl ile 20 yıl arası değişir

PURHAPS,
Çalışıyormusunuz ilk işe giriş tarihiniz ne doğum tarihiniz ne toplam prim ödemeniz ne rahatsızlık/hastalığınız ne %40 ve üzeri rapor alabiliyormusunuz. Bu bilgiler çok önemli emeklilik hesabında bizim ile paylaşır iseniz yardımcı olalım..

officer,arkasım icin sormustum ilker bey,kendisi hic rapor almamıs,kalca cıkığı ve bel fıtıgı rahatsızlıkları var. rapor alıp erken emekli olmak istiyor. 95 yılından beri 657 li 45 yasında. nasıl bır yol izlemeli basvuru icin aylatırsanız sevinirim

umarım ala bilir serkan arkadasım. artık calışırken cok zorlanmaya basladı

PURHAPS
vergi dairesinden sevk alıp tam teşekküllü devlet hastanesine gideceksiniz ama 2013 yılında özürlülük ölçütleri değişti googleden 2013 özürlülük ölçütleri die aratırsanız orda bütün vücudun oranları belli ama denemekte fayda var cok zorlanıyorsa işine yarayacak bir oran alabilir düşünüyorum şahsi fikrim çünkü ortopedi bölümü bakcak fizik tedavi bölümü bakcak - denmekte fayda var geçmiş olsun

scakmak81 tesekkürler. insallah alabilir.b zaten 20 yıldır calışıyor ve bu kadar zorluklarla bu saatten sonra calışmak ne kadar verimli olabilir ki. psilojik acıdanda düşünülüp bir yüzde verilmeli aslında

Bir kez heyet raporu almak için başvuru yapıldığında tanı, Özür oranı, hastalığın sürekli olup olmadığı, özürlü kimlik kartı alıp alamayacağı, h sınıfı ehliyet alıp alamayacağı nasıl bir araç kullana bilecegi, nasıl bir işte çalışa bilecegi neden açık seçik yazılmıyor?

PURHAPS

Çünkü bu ülkede vatandaşa eziyet çektirmek teamüldendir! Bin defa rapor çıkartacaksın ki değersiz bi hiç olduğun her daim aklında yer etsin!

OturanBoğa , yazık değil mi bize,ulaşım dert, çoğumuz bi başkasına bağımlıyıl, bizimle ilgilenen yakınlarımiza, edilen masrafa

PURHAPS
Özel mesajınızı da aldım.
Arkadaşınız 657 ye tabi memur olduğundan vergi indiriminin erken emeklilikte bir fonksiyonu yoktur.
Arkadaşınız için şayet %40 ve üzeri rapor alırsa emeklilik şartları oluşmuş.
Kuruma 5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesi uyarınca erken emeklilik başvurusu yapılacak.
Kurum hastaneye sevk edecek ve rapor sonucuna göre işlem yapılacak.

[FONT=sans-serif]Geçici 4. madde:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]
[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.[/FONT]

Ufukalp teşekkür ediyorum, ilginiz ve verdiğiniz bilgi için.
Ufukalp bende kamuda 9. Yılımı doldurdum vergi indirimi aldım 2 yıl oldu. Yüzde 40 raporum var. Bu durumda ne zaman emekli olurum. Birde erken emeklilik ve malulen emeklilik arasında nasıl bir fark var hangisi daha iyi olur. Erken emekli olduğumuz zaman Diğer emeklileri göre maaş farkı çok fazla fark eder mi.... çok soru sordum farkındayım :)

Kamuda derken siz de memursanız, 5434 e tabi çalışmanız 2008 den önce başladığı için yukarıdaki hükümler sizin için de geçerlidir.
Yok 4A lı iseniz cevabınızda belirttiğinizde o yönde değerlendirme yaparız.
Malulen emeklilik için ilk sigorta tarihinde malul derece engelli olmamak, rahatsızlığın çalışma hayatı sürecinde oluşması ya da malul dereceye ulaşması, 10 yıllık sigorta süresi ve 1800 gün prim şartları gerekmektedir.
Erken emekli ile normal emekliler arasında çok fazla bir maaş farkı olmaz.

Ufukalp kpss ile atandim. Ekpss o tarihte yoktu. 657 ligim. Atamam yapılırken sadece akıl sağlığının yerinde olduğunu bildirir tek hekim raporu istediler. Sonradan Maliye indirimi için başvurumda ve sağlık mazereti tayinimin de belirtmiş oldum. Zaten Polio sekeli olduğu için tanı atamadan sonra olması muhtemel bir tanı değil.

%40 alması imkansız derken doğuştan kalça çıkığı ve kolostomi torbası ile yaşayan 65 yaş üstü yakınımıza %41 süreli raporu zorlanarak aldık.

serkan1976 ilk önce bana da yüzde 20 rapor verdiler. Heyet odasında ortada manken gibi podyumda yürür gibi sadece yürüterek bu sonuca vardılar. EMG ile üniversite hastanesi nde aldığım raporda iki bacaklarda kas gücü kaybı olduğu ortaya çıktı. O yüzden 40a tamamlandı. Ama gerçekten sizin yakınınızin oranı düşük gibi geldi bana. Yani bu skala dedikleri şey ve bir yüzde orani vermelerini saçma buluyorum. Ve standart bir uygulama yok. Bir hastanenin verdiğini öbürü vermiyor. Bir hak elde etmek için bizim gibi engelli insanlar a işkence etmekten başka bişey degil

Üst Alt