Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sigortalı olmadım. %97 raporum var. Emekliilk şartlarım nedir?

AYAK

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaslar. Ben 2008 de kaza gecirdim %97 agir engelli raporum var hic sigartaya baslamadim calismiyorum evde bakim maasi aliyoruz. Baslasam Ne kadar zamanda emekli olurum. Ne kadar oderim yardimci olurmusunu?

AYAK

Kazadan önce tek bir gün bile sigorta primin yok muydu?

Eğer yoksa, ilk ne zaman sigortalı olursan o tarihten 15 yıl sonra en az 3960 gün de primin olması şartı ile emekli olabilirsin

AYAK

01.01.2016 itibariyle dışardan ödeme primleri çok arttı eğer aileniz maaşlı çalışan insanlardan oluşuyorsa dışardan ödemeniz zor, Zenginseniz sorun yok her zaman ki gibi. Taban en az miktar 2016 için 527 TL civarında buna karsılık bağlanan maas cok düsük yatırdıgınız parayı alamazsınız.

link burada aylık 527 TL miş; http://www.calismadunyasi.com/istege-bagli-sigortalilar-ne-kadar-prim-odeyecekler

(3960 gün için 11*12)132* 527TL= 69 564 TL en az ödemeniz gereken miktar ki size bağlanacak aylıkta ödediğiniz primlerin yarısı kadar olur.

Son düzenleme:
Üst Alt