Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sigortam olmadı. Emeklilik için prim ödesem bir avantajım olur mu?

Sinesi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba bambaşka bir soru olacak ama yeni üye oldum ve tam olarak nereye ne yazacagimi bilemiyorum, ben %93 raporlu böbrek yetmezliği olan biriyim, sigorta başlangıcı yok aslında merak ettiğim kendimi sgkli yapsam engelliye prim ödemelerinde bir indirim varmı yani her ay ödeyeceğim miktar ne kadar ?

Sinesi

İsteğe bağlı prim ödemekten bahsediyorsunuz sanırım. Engellilere özel bir prim indirimi yok. Ne kadar prim ödeyeceğinize siz karar vereceksiniz. Düşük prim emeklilikte düşük maaş demek.
2016'da isteğe bağlı sigortada en düşük prim 527,04 TL, en yüksek isteğe bağlı sigorta primi ise 3425,76 TL

Bu arada emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksın. Bunca yıl prim ödemeye değer mi, doğrusu bilemiyorum:

bagkur.PNG

Size bunları sorduktan sonra cevabını bulamamıştım anca buldum 😁 şaka tabiki nakil.oldum, şimdi ise merak ettiğim elimde yeni almış olduğum %92 raporum nakilden sonra değişmek zorunda mı, ve sürekli yazıyor raporumda, herkes değişmeyecek dedi ama ben tedirginim hakka girmek istemem, bilginiz yoksa da nerelere sormaliyim yardım edermisiniz

Raporu böbrek nakli omadan önce aldım şimdi nakli oldum oran düşermi demek istiyo galiba arkadaş.

Üst Alt