Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sigortam yok. 1800 gün doldurup malulen emekli olmak için ne yapmalıyım?

speicher

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar ben su an yuzde 52 raporum var 40 psikyatri 20 gogusden kartimda 52 hic sigorta girisim yok engelim 2018 5. Ayda bitiyo simdi ise girsem engel tarihim geldiyi zaman tekrar heyete nasil girerim 2022 evraki ssk li olunca alamiyorum nasil olur ve simdi ise girince 1800 gunde emekli olunurmu

speicher öncelikle engelli çalışanların 2 seçenekten emekli olma kriterleri var 1)malulen emeklilik10 yıl hizmet yılı ve 1800 günden ama sadece 1 rahatsızlıklar dan en az %60 malul sayılmanız gerek buda biraz zor bir yol SGK çok uğraştırıyor zaten sizin şuanki dumunuzda bir malullük söz konusu değil
2) bir yol sizin yeni SGK ćalışan olursanız eğer 16 yıl hizmet yılı ve 4320 gün ile SGK kurumun sevki ile erken emekliliği kazanırsınız.

Umut bey cok sagolun benim engel durumum tarihli oldugu icin sgk ise girersem bittiyinde tekrar heyete nasil girerim su an bittimi syv dan 2022 evraki ile basvuruyorum sgk calisani olunca sistem nasil calisiyor tşk

1- sigortalı çalışırsanız 2022 aylığınız kesilir.
2- şimdi sgk lı bir çalışamaya başlarsanız 16 yıl 4320 günü tamamlamanız şartıyla 2033 yılında emeklilik için tekrar hastaneye sevk edilirsiniz.

aynı %52 oranı alırsanız emekli olursunuz, oranınız 49 da kalırsa bu sefer 18 yıl 4680 güne tabi olup emeklilik için 2 yıl daha prim ödemeniz

4680 günü tamamlamanız gerekir.

speicher

Malulen emekli olamazsınız. Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı gerekli. Sizin durumunuz buna uygun değil.

Üst Alt