Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldım! Ne yapabilirim?

bektas1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

2010 yılında böbrek nakli oldum. 2016 eylül ayında üniversiteden mezun oldum. 2016 Aralık ayının başında bir firmada işe başladım. Daha önce 1.5 ay uğraştım firmaya girmek için. sürekli evrak istediler yazılı referans vs. Sonunda işe alındım. Bugün hiçbir gerekçe gösterilmeden (gerekçe gösterdiler gerçi;deneme süremde sıkıldığımı sürekli oflayıp puflayarak çalıştığımı söylediler.) deneme süresinde olduğun için hiçbir ücret vermeden iş akdimi feshettiklerini ilettiler. Ben deneme süresindeymişim bundan haberim yok. Tam 2 aydır çalışıyorum ve bazen öğle yemeğine bile gitmiyorum yoğun tempodan dolayı. bana saçma sapan bir mazeret öne sürerek işime son verdiler. birde yemek kartımı da verdim içinde 130 tl vardı haram olsun :) Eğer vermezsem şirket yurtdışı kaynaklı olduğu için dava açacaklarını söyleyecek kadar da düştüler.

Benim açımdan hayırlı oldu aslında böyle bir yerde devam edemezdim. Ama karşılarında bir insan olduğunu unutuyorlar konuşurken. Herşey yolunda giderken bir anda mail geliyor insan kaynaklarından ve iş akdinizin feshedildiğini öğreniyorsunuz.

Tazminat ve işe geri dönmek umrumda bile değil ama bu arkadaşların ders alması gerekiyor. Yapabileceğim herhangi birşey var mı arkadaşlar? Beni böyle bir durumdan koruyacak bir kanun var mı? Eğer yanıt verirseniz çok teşekkür ederim.

deneme süresi iki aydır ve bu süreçte işveren sözleşmeyi fes edebilir.

yapabileceğin tek şey bu firmanın adını buraya yaz ve engelli arkadaşlar iş başvurusu yapmasın her ay devlete 2500tl engelli çalıştırmama cezası ödesin aklı başına gelir. işkolig diye bir site var oraya üye olup bu firmayı kötüle çalıştıracak personel bulamasınlar.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Hemen yanıt yazıyorsunuz çok sağolun. Bu siteyi çok seviyorum sürekli takip ediyorum sizin gibi duyarlı ve iyi insanlar olduğu için çok şanslıyız bunu belirtmek istedim öncelikle.

Bu firmaya gelince; dediğin gibi ilk iş olarak şimdi belirttiğin siteye üye olup yorumlarımı yazıcam. Ekşi sözlükte arkadaşım var ona da entry girdiricem. Ama firma ismini burada paylaşmak istemiyorum. Açıkçası korkuyorum. Çok detay paylaştığım için kimliğimin afiş olup şirketin bunu kullanmasından korkuyorum.

Desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Arkadaşım firmanın adını orada burada yazarsanız suç işlemiş olursunuz. Farkederlerse size dava açarlar.

İşten çıkartmaya gelince... deneme süresi olan ilk 2 ayda iş akdinin feshi yasaldır. Herhangi bir tazminat, şu bu gerektirmez. Hakkınızın yendiğini düşünüyor olabilirsiniz ama yapacak bir şey yok. Bence bu durumu kafanıza takmak yerine kendinize daha uygun bir iş arayın. Zaten tazminat alsanız bile 1/6 maaş tutarında olurdu. Yani dişe dokunur bir şey olmazdı.

bektas durumuna çok üzüldüm arkadaşım :( ancak sevgili MeTePe hocamında belirttiği gibi ne buraya nede başka yere yazma başın belaya girer. iş kanununa göre 2 ay deneme süresi dir ve fesih hakkı vardır ancak çalıştığın maaşı yasal olarak vermek zorundalar. tazminat ise tıpkı doğum günü gibi tam yıl dolduğunda başlar. yemek kartı olayı ise aylık olarak yatar ve şirket günlük bir harcama limiti verir eğer teslim ettiğinde o limit geçtiyse sana verecekleri maaş tan fazla kullandığın harcama yı keserler. hiçbir ödeme yapmadılar derken maaşı vermek zorundalar yasal olarak eğer ssk başladıysa yok kaçak gösterdiler se de SSK ya ihbar edip yasal olarak maaşın için hakkını arayabilir sin. Allah yardımcın olsun. Ayrıca İstanbul daymışsın. benimle özelden temas kurarsan iş için yardımcı olabilirim kardeşim. İnşallah bir yer buluruz sana geçmiş olsun.

kardeş canın savolsun daha iyisini bulursun.FİRMA ADINI BANA ÖZELDEN AT TEFTİŞ EKİBİ GÖNDERELİM

@bektas
şirket ismini kullanma sana dava açabilirler sen işini alnının teri ile yapmış olabilirsin ama unutmaki o işyerinde sana gıcık olan biri seni şikayet etmiş olabilir hiç bir şey yapmasan bile deneme süresindeken yada başka bir tanıdığını işe aldırmak için en iyisi allaha havale et sen hakkınla çalıştım diyorsan şirketin ismini yazsan ne olacakki seni dava etseler mahkemede deneme süresinde ondan istediğimiz perfonması bulamadık dicekler oflayarak puflayarak çalışıyordu dicekler şahit göstercekler kanun önündede haksız olacaksın allah bir kapıyı kapatır diğer kapıyı açar dilerim daha güzel bir iş bulursun

Aynen hilal bende çıkarıldım haksız yere hatta benden yana şahitler olduğu halde hakim şirketi haklı gördü özel sektör işte devlette devlet ama engelli devlet herşeyi geç yasa koyar ama kimse uygulamaz

MeTePe

Tabi ki 2 ay çalışıp tazminat beklentim yok. Dediğim gibi şirketin tavrı beni üzdü. Deneme sürem varmış bundan haberim yok ve herşey iyi giderken deneme süremin son gününde bu şekilde davrandılar. Napalım sağlık olsun. Dediğiniz gibi kafaya da takmaya gerek yok.

şeker çocuk 34

Yok firma ismini belirtmeyeceğim hiçbir yerde. Sonra ben de korktum dediğin gibi durduk yere başım belaya girer. şirket maaşımı yatırdı onda bir problem yok. iş akdimi feshederken bana kullandığı cümleyi aktardım size. Ayrıca yemek kartım da ayın başında bakiyesi yükleniyor. ay sonuna kadar kullanıyoruz. Yani lmiti geçmem olanaksız ayın son günü çıktığım için. ben gidip de 130 Tl nın peşine düşecek değilim. Bunu belirtmemin amacı şirketin tavrını size iletmek içindi. cevap için çok teşekkürler arkadaşım.

İnşallah kardeşim iyi dileklerin için sağol. Ama teftiş ekibinin birşey yapacağını sanmıyorum malesef. Yinede teşekkür ettim.

hilal72

Şirket ismini kullanmayacağım.Allaha havale ettim dediğiniz gibi. Sağlık olsun. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

bektas benim zaten eski işim Sodexo ydu. bak ayın başında yükleniyor diyorsun bir önceki ayın son günü çıktım diyorsun eee ayın sonuna kadar kullandın onu. o ay içinde 130 tl kaldı sana vermediler se bunda bir hak iddia edemezsin çünkü yemek kartlarında hiçbir yerde nakit ödeme yok. al limitini alışveriş yap sıfırla ver diyebilirlerdi bu yönden bir hak iddia edebilirsin ama Nakit olarak hiç bir yemek kartı firması vermez kullanan şirketlerde vermez

bütün şirketlerde 2 aylık deneme süresi var sözleşme imzalarken farketmemiş olabilirsin.
elinden bir şey gelmez şirket lehine bu madde.

Üst Alt