Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiçbir yerde çalışmadığım halde 120 gün sigortam yatırıldığı için 2022 maaşı kesilmiş

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
1
Merhabalar haberim olmadan 3 aylık sigorta girişim yapılmış hiç bir şekilde çalışmıyorum tamamen haberim olmadan yapılmış mart ayı maaşımı çekmeye gittim ptt 15 tl verdi bende 144 aradım durum nedir diye sordurdum 120 gün sigortalı olarak görünmüşsün ve kesilmiş bende böyle bir durumdan haberim yok diye bildirdim sgk sitesinden hizmet dökümünden kendim baktım ki birisi sigortamı yatırmış 3 ay bundan sebeb kesilmiş aylığım benim bundan haberim yok aileminde benimde bunu nasıl itiraz edicem acaba birisi kimliğimi kullanıyor kimlik bilgilerimde kimsede yok bazı kurumlar hariç ben nasıl bir dilekçe ile maaşımı tekrar olmasını sağlarım yardımcı olur iseniz sevinirim morelim çok bozuldu böyle bişey nasıl olabilir şikayetçi olucam ihtiyac sahibi birisiyim iki kuruş alıyoruz onuda rahat bırakmıyorlar nalet gelsin

En yakın SGK ya başvurup sizi hangi şirket sigortalı göstermişse öğrenip savcılığa suç duyurusunda bulunun ve o evrakla birlikte dilekçeye ekleyip itiraz edin...

Sigorta primi parasına engelli çalıştırma yükümlülüğünden kurtulmak için yapılan bir sahtekarlık olabilir.
Sahte evrak ve imzalarla sizi orada işe başlamış göstererek maaş da vermeden engelli çalıştırmama cezasından kurtulmanın hesabı bu.
SGK da primi ödeyen firma belli,kesinlikle araştırarak adli yola başvurun. Bir engelliye üç kuruş maaş vermeden cezadan sıyrılmanın yollarını arayan düzenbazlara göz yummayalım.

@ismailtunc;

Pazartesi günü bekliyorum direk o şekilde yapıcam kesinlikle şikayetçi olucam bu durum çok morelimi bozdu

@Ufukalp;

devlet bu şekilde böyle bir duruma ne ceza verir acaba ?

Selam arkadaşlar 78 dogumlu olup maaş alan varmı

ozistar
ayrıca tazminat davası açmayıda unutma 100bin tllik falan olsun.

Sizi sigortalı yapan şirkete dava açın hem engelli çalıştırmadigi için yiyeceği cezadan kurtuldu hemde çalıştırması zorunlu olduğu engelliye maaş vermekten. bunu sadece sigorta pirimi yatırarak yaptı bu şirket sizi sigortalı yaptığı günlerin maaşını vermek zorunda kalacak adama sorarlar bu şahıs senin yanında çalışmış maaşını verdim mi. niye işten çıkardın diye üstüne mağdur olduğunuz için tazminatta isteyin yiyeceği cezada cilası olsun şerefsize

tazminat davası açıcağım her hangi yakında bulunan sgk bürosu olabilir değilmi hepsi birbirine bağlı ? ayrıca dilekce ilemi şikayetde bulunmak gerekiyor yoksa orada bulunan memura söylemem yeterli olurmu ?

günaydın arkadaşlar benim başka bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.. ben 18 yaşında yüzde 90 özürlü oğlum var.18 yaş altı maaştan faydalanıyodum ancak maaşım kesilmiş alamadım.. 144 den öğrendiğime göre kesilme sebebi eşimden ayrıyım ve babamın sağlığından faydalandığım içinmiş.. babam sağ sadece sağlığından faydalanıyorum bu maaş kesilme sebebi olabilirmi. teşekkürler

hainlik resmen bu.bunu kimin yaptığını bulup pişman etmek lazım bu kadarda olmaz

@erdalakbay;

@destiny07;

parada gözüm yok illaki inat pişman etmek için tazminat davası açıcam fakat beni burada en çok inciten 3 ay beni kullandıkları bu kadar adilik olurmu birşey daha söylemek istiyorum bu vakıflar ve diğer engellilere yönelik çalışmalara gittim benim bilgilerim sadece 1 yerde var bu iş yerine bilgileri oranın verdiği kanattındayım benim bilgime ulaşılıp kullanılmışım yani aslında gittiğimiz bazı kurumlar bizim bilgilerimizi pazarlıyor bunu demek istiyorum dikkat etmek gerekiyor

2022 Maaşı ile ilgili düzenleme ve bilgi için telefon hattı ?

merhabalar benim 2022 maaşım yanlış bir sebeb'den dolayı kesildi bu yanlışın düzeltilmesi için dilekçe vermek mi gerekiyor yoksa telefonla'da şikayet'de bulunsak işlem görürmü bu işlemler için sgk mı aramak gerekiyor yoksa 144'mü ? 144 arıyorum dünden beri numara meşgul diyor nasıl bir iletişim hattıdır bu bilgi verirseniz sevinirim

144 ü aramanız lazım onlar yönlendirir sizi..sabah saatlerinde ararsanız daha rahat düşer diye tahmin ediyorum

KKELEBEKK; Benim 3 ay sigortamı yatırmışlar bilmediğim tanımadım bir kurum veya firma benim haberim olmadan sigortalı yapmışlar 3 ay mart ayı maaşımı almaya gidince maaşım yatmadığını öğrendim sonra haberim oldu. şuan 2 Ay geçti halen maaşım kesik bunun için Sgk gittim durumumu anlattım mağdur olduğumu anlattım dilekçe verdim kabul etmediler 170 aramamı söylediler aradım durumu anlattım şikayetde bulundum ama bir sonuç alamadım ilçedeki SYDV gidicem ama çalışmadığıma dahil Sgk'den bir yazı almam gerekiyor diye düşüniyorum bilginiz var ise aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

SGK'ya şirketi bildirdim fakat sonuç hakkında bana bilgi verilmiyor nedense ceza aldımı almadımı orası sizi ilgilendirmez diyor biz rapor yazarız veririz eğer bir sahtecilik var ise Sgk bunu mahkemeye verir kendi bünyesinde ayrıca bende savcılığa şikayetde bulundum ama Sgkdan bir sonuç alamadık sadece yatırılan primleri geri çektiler.

Avukat ?

Merhabalar bir kurum beni haberim olmadan sigortalı göstermiş 120 gün olarak buna sebeb 2022 yasadan faydalandığım 3 ayda bir maaşım kesildi kesinlikle her hangi bir başvurum olmadı hiçbir şekilde iş yeri ile alakam yok ve fizik olarak da o işe uygun değilim bunun için bir avukat buldum fakat samimetine güvenmedim 4 5 ay oyaladı beni bir sonuç çıkmadı uzun lafın kısası güzel güvenebileceğim bir avukat istiyorum var mı önereceğiniz temiz birisi ?

Teşekkürler.

geçtiğimiz günlerde birisi yazmıştı. gönüllü avutaklık yapıyorum diye. linkini bulabilirsen buradan yazarım.

Üst Alt