Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hidrofilik sonda ile Antibakteriel sonda arasındaki fark nedir?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
arkadaşlar hidrofilik sonda ile antibakteriel sonda arasındaki fark nedir hangisi daha iyi...ben.."my cath plus" kulanıcam bende bazen enfeksiyon olıyor bu sonda hidrofilik iyimi kulanan memnunmu...tşk

İkisi de Hidrofilik sonda onların... Oluşan enfeksiyonun doğrudan sonda ile bir ilgisi olamaz. Sonuçta hepsi steril ürün bunların.

Sondayı değerlendirirken kayganlığı en önemli kriter olarak temel almalısın. Sonrasında sertliği-yumuşaklığı önemli. Her kullanıcı farklı sertlikte-yumuşaklıkta sever. Senin için en iyisi hangisi ise, deneyimleyerek karar vermelisin.

Kullanırken takılmadan yağ gibi akıyorsa içeri doğru, çıkartırken kurumuyor ve aynı şekilde kayarak çıkabiliyorsa, senin için en iyisi o sondadır.

OturanBoğa;

anti bakteriel sondanın,katetal yüzeyindeki antibakteriel ajan tamammen,biopolimer polisakkalit yapı özelliği ile,doğal anti bakterial bir ajandır.anti bateriel kaplama granpozitif,gramnegatif ve ecoli bakterilerine duyarlı olduğu ve inhibitasyon etkisi gösterdiği yapılan microbiolojik testlerle onaylanmıştır....kitosan antibakteriel kaplama ile bakteri kolenilerinin üremesi engellenmiştir.normal hidrofilik sonda anti bakteriel kaplama yapısına sahip olmayan kateter yüzeyindeki bakteri kolenilerinin üremesi belirlenmiştir.anti bakterile sonda kesinlikle enfekicion için ciddi bir düşmandır.normal hidrofilik sonda ile mukayese edilmemeleidir,çünkü bu kadar bilim adamının engelliler için yapmış olduğu,çalışmalarına saygısızlık yapmış olururz...ben çalıştığım medical firmamın ismini vermiyorum,dünyada ve Türkiyede tek olan antibakteriel sondanın,İstanbuldada tek dağıtıcı firması var...internetten bunu tespit edip,bunun dşındaki çok daha önemli özellikleri,bu arkadaşlarımdan öğrenebilirsiniz...

Anlamak için soruyorum: Bu sondanın antibakteriyel olması mesanede bulunan olası bakterilerin yok edilmesini mi sağlıyor, yoksa TAK esnasında dışarıdan sonda yoluyla bulaşacak bakterilerin sonda yüzeyinde tutunamamasını mı sağlayacak?

Cevabınıza göre -yine anlamak için- birkaç sorum daha olacak.

Üst Alt