Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hidrosefali ameliyatları olmuşum. Askerlik durumum ne olur?

Mustafabotan73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
10-14 yaşları arasında hidrosefali hastalığı nedeniyle 3 tane beyin ameliyatı oldum . 1. Sinde şant takıldı belli bir süre kaldı vücudumda ancak iltihap nedeniyle şant çıkarıldı diğer ameliyatların içeriğini açıkçası bilmiyorum . Ameliyat olduğum devlet hastanesinde ameliyat ile ilgili dökümanı bulamadım . Son 2 ameliyatı olduğum özel hastane kapanmış hasta kayıtlarına ulaşamıyorum . Şuan 24 yaşındayım sağlık açısından herhangi bir promlemim yok .

Sizlere sorum

1. Askerliğe elverişsiz raporu alabilir miyim?
2. Sağlık kuruluna girsem engelli raporu alabilme ihtimalim nedir yada yüzde kaç?
3. Olduğum ameliyatların kayırlarını bulamamam herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler şimdiden
Saygılarımla

Beyin cerrahisine muayene olup rapor alabilirsin sanırım. Aşağı yukarı ne olduğu bellidir zaten. Raporu da geçmişindeki ameliyata göre değil mevcut durumuna göre verecekleri için eski ameliyatları bilmemen bence pek sorun olmaz. Ama şant veya hidrosefali için askerlik muafiyeti olur mu bilemiyorum.

Üst Alt