Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hidrosefali ve Pulmoner Stenoz ile askerlikten muaf olur muyum?

superga34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar,

Üniversiteden mezun olunca askerlik işlemlerine başladım. Askerlik yapmak istemiyorum ama alınırsam tecil ettirmeden görevimi yapmaya gideceğim.

Hastalık Öykümü şöyle anlatmak isterim;

2004 yılında kalbimden gelen üfürüm sesi ile apar topar hastaneye yatırıldım ameliyat olmak için yaklaşık 20 gün hastanede yattım ameliyat olmama 1 gün kala hastaneden taburcu edildim pek de bilgi vermediler belli aralıklarla gelmemi gözetim altında tutulmam gerektiğini söylediler ve hastalığımın Pulmoner Stenoz yani pulmoner kapakta darlık olduğunu söylediler. Senelerce gel git yaptım sürekli eko çektiler doktorlarla konuşmalarımdan anladığım kadarıyla hayati bir risk doğurmuyor ufak tefek günlük problemler dışında (erken yorulma, koşamamak gibi)

"42. Madde D" Ameliyat olsun ya da olmasın her türlü kotnplikasyonsuz organik valvül lezyonları ve semptom vermeyen koroner arter ektazileri, atherosklerotik koroner arter hastalıkları (anjiyografik olarak gösterilmiş), cerrahi tedavi ve girişimsel kardiyoloji uygulamaları ile başarılı olarak düzeltilmiş komplikasyonsuz koroner damar hastalıkları (Valvül lezyonlarının organik olduğundan şüphe olursa kesin işlem yapılmadan önce C işlemi uygulanır.). Pulmoner kapak üzerinde ekokardiyografık olarak 25 mmHg ve/veya kardiyak kateterizasyonda 15 mmHg ve üzerinde gradient olan hastalar (sağ ventrikül end sistolik basıncı 30 mmHg üzerinde olması şartı ile).

Yukarıdaki maddeden anladığım kadarıyla kapak üzerinde 25 mmHg gradient muafiyet sağlayabilir. Benim 2004-2017 seneleri arasında çekilmiş olduğum 5 ekonun hepsinde 25-30 mmHg gradient var işin kötüsü en düşük oranlı raporum 1 Ağustos 2017'de çekildi ve sonuç tam 25 mmHg. (Mesela bir sefer 22 mmHg çıktı ama orda da hafif mitral yetersizlik gözlemdi ilk kez) Birinci sorum bu bana bir muafiyet sağlayabilir mi? daha önceden böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşlarımın, abilerimin yardımcı olmasını istiyorum.

2. Sorum yine çok fazla tuvalete gitmek ve baş ağrısı dışında pek bir etkisini hissetmediğim Hidrosefali hastalığı. Onun içinde ilgili madde; Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının orta derecede fonksiyon bozukluğu yapan hastalıkları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin tedavi edilmiş veya edilmemiş arteriovenöz malformasyon, kavernöz hemangiom, anevrizma ve iyi huylu tümörleri [Nörolojik ve psikiyatrik bulgu veren tüm intrakranial araknoid kistler, Evan's oranı (frontal hornlar arasındaki mesafenin maksimum biparyetal çapa oranı) % 30'dan fazla olan hidrosefali, nörolojik veya psikiyatrik bulgu veren hidrosefali, şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali, radyolojik olarak gösterilen nörolojik defısit yapmış veya yapmamış syringomyeli, kafatası kemiklerinin santral sinir sistemine bası yapan iyi huylu tümörleri bu madde içinde değerlendirilecektir.

Beni askeriyenin sevk ettiği devlet hastanesinden almış olduğum Evan's oranı %37 Hidrosefali raporum var.
Hepsini birlikte düşününce maddeler ve raporlarım bu şekilde aslında ben kendimde bir sağlık problemi görmüyorum, doktorlar da çok önemli bir sorun olmadığını söylüyorlar ancak tabi ki muaf olmak gibi bir hakkım varsa kullanmak isterim. 1 hafta sonra kurula çıkacağım ve stresten öleceğim. Yorumlarınızı bekliyorum. Selam ve saygıyla...

Askere alirlar. Geri hizmet olursun
Simdiden hayirli tezkereler

Geri hizmetin dezavantajını var mı? yoksa bu daha rahat bir askerlik yapacağım anlamına mı gelir?

Kantinci
Tostcu
Bulasikci
Koğuscu
Nizamiye nobetcisi
Gibi isler
Egitimden zaten muaf ederler. Yatarak askerlik yaparsın

Henüz belli olmadı ama beyin cerrahisinden olumlu bir sonuç çıkacağa benzemiyor. @haluk src
@OturanBoğa abi merhaba özellikle sana sormak istiyorum;

22 Ağustosta hastanede ilgili hastalıklarım için doktora göründüm. Beyin cerrahisi çok sallamadı bir şey yok diyerek yolladı. Kalp doktoru raporlarıma baktı ve TSK yönetmeliğini çıkarıp sadece 42. Maddenin D şıkkından bir şeyler yazdı. Merak edip sorduğumda da yani askerlik yapamazsın gibi görüş bildirdim dedi. Aynı gün heyette yer kalmadığı için çıkamadım heyete bayramdan sonraki ilk haftaya kaldı heyete çıkışım. sormak istediğim şey şu abilerim, kalp doktoru yapamaz diye görüş bildirip D harfinden işlem yaptığı için kurulun karar bozma değiştirme gibi bir ihtimali var mı?

Geçmiş deneyimlerinizden yola çıkarak acaba bir yardımcı olabilir misin? sizce nasıl bir sonuç alırım sağlık kurulundan? Heyecan ve stresle bekliyorum.

Üst Alt