mrb arkadaşlar 15 aylık bir oqlum var erken doqum sonucu oqlummun beyni su tolama ya başladı 6 ay boyunca kafası büyümeye başladı ameliyat olmadı kafasındaki büyüme durdu ve seberalpalsi hastası oqlumun iki gözündede kayma kayma var ve oqlumm kronikk kabızlıqı var ve yutkunma güçlüqü var yani yemek yemiyor sdece mama ile besleniyor ve oqluma iki defa rapor cıkardım ilkinde emara bakılıp hidrosefali %40 verildi ikinci raporumu alma başvurusunda doktor ne emara baktı nede bişeye bana cocuk gelişimin verdiqi kaqıda göre %40 verdi heyete girdim ve raporumu aldım noroloji uzamn kanaati:normal daqılımdan(-2 standart sapma) ile(-3 standart sapma) arasında olan cocuklara orta%40 psikomotor reterdasyon. yazıyor burda ne demek istiyor bilen varmı varsa anlatabilirmi
teshis teshisler psikomotor reterdasyon internetten baktım ve psikomotor retesdasyon harekette yavaşlama şimdi benim anlamadımmm oqlumda bu kadar sorunn var ve verilennn sonuc çook saçma geliyor bilmiyorumm arkadaşlar sizce ne yapmalıyımmm bana biri akıl verebilirmii yha
teshis teshisler psikomotor reterdasyon internetten baktım ve psikomotor retesdasyon harekette yavaşlama şimdi benim anlamadımmm oqlumda bu kadar sorunn var ve verilennn sonuc çook saçma geliyor bilmiyorumm arkadaşlar sizce ne yapmalıyımmm bana biri akıl verebilirmii yha