Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hidrosefali, Viteligo Hastasıyım ve kilo sorunum var. Askerlik durumum ne olur?

yorgi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben hidrosefali hastasıyım. boy 1,74 kilom 122 oldu tecilim 31.12.2017 tarihinde bitiyor. Hidrosefali ameliyatını endoskopiyle olacağım bu yüzden askerlikten muaf raporu alabilme şansım varmı.
çünkü 14 yıldır bu rahatsızlıkla uğraşıyorum önüme bakmam için muafiyet olmam gerekir. hidrosefali hastası olupta endoskopi ile ameliyat olup muaf olan var mı
şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

İlgili yönetmelikteki maddeyi aşağıya aktarıyorum. B ve D maddelerine dahil olursan askerlikten muaf tutulursun:

SİNİR HASTALIKLARI
Madde 10 –
A) 1. Santral sinir sisteminin ya da örtülerinin (dura, araknoid ve benzeri) ve vasküler yapılarının (vasküler patolojiler ve tümörler hariç) hafif derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da sekelleri (Nörolojik veya psikiatrik bulgu vermeyen Arnold-Chiari malformasyonu, hidrosefali ve tüm intrakranial araknoid kistler bu madde içinde değerlendirilecektir.)

B) 1. Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının orta derecede fonksiyon bozukluğu yapan hastalıkları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin tedavi edilmiş veya edilmemiş arteriovenöz malformasyon, kavernöz hemangiom, anevrizma ve iyi huylu tümörleri [Nörolojik ve psikiyatrik bulgu veren tüm intrakranial araknoid kistler, Evan’s oranı (frontal hornlar arasındaki mesafenin maksimum biparyetal çapa oranı) % 30’dan fazla olan hidrosefali, nörolojik veya psikiyatrik bulgu veren hidrosefali, şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali, radyolojik olarak gösterilen nörolojik defisit yapmış veya yapmamış syringomyeli, kafatası kemiklerinin santral sinir sistemine bası yapan iyi huylu tümörleri bu madde içinde değerlendirilecektir.].

C) 10 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

D) 1. Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının hastalıklarının ileri derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin cerrahî ve diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilmiş, orta veya ileri derecedeki sekel bırakmış veya ameliyat veya diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyen arteriovenöz malformasyon, anevrizma ve tümörleri (Sekel yapmış yada yapmamış kötü huylu patolojiler, kalıcı nörolojik defisit yapmış, radyolojik olarak gösterilen, elektrofizyolojik testler ile desteklenen hidrosefali, syringomyeli ve araknoid kistler bu madde içinde değerlendirilecektir).

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar hayırlı günler 8 yaşında hidrosefali için şant ameliyatı oldum, askerlikten muaflık durumum nedir acaba böyle bir bilgi sahibi olanınız var mıdır?
28 yaşındayım şant takılı durmakta zaten, askerlik sağlık yönetmeliğe göre b ve d kısmına girenler muaf oluyor b bendinde şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali diye belirtilmiş bunlara rağmen sen askere git demek gibi bir durum olabilir mi

lütfen yardım edin ekonomik olarak askerliğe hazır değilim evliyim ekonomik sorunlarım olacak, bu yüzden yazma gereği duydum.[/FONT]

teşekkür ederim bir ay sonra giderim kontrole atık askeri hastane kalmadı hayırlısı olsun.

Arkadaşlar şuan ki duruma göre askeri hastaneler kalktı beni devlet hastanesine sevk edecekler büyük ihtimal hastaneden doktorla görüştüm ameliyatımı anlattım kesin konuşmuyorlar iyileştiysen gidersin diyenler oldu bu şant ameliyatı iyileşecek bir şey dağil ömür boyu su şekilde yaşıyorsun sağlık yönetmeliği açıkca yazmış ''şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali'' diye bana bunlara rağmen git derlerse ne gibi itiraz edebilirnim. Bu yaşıma kadar sağliğima dikkat ederek kendimi muhafaza ediyorum askere gidince ya orada sağlığımı olumsuz koşullar bozarsa kim hesabını verecek kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım.

Üst Alt