Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hijyenik ortam sebebiyle Red edilen evde bakım aylığı!?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Kalem Hanım,Bir tanıdığımızın sorusu vardı,fakat bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığım için,buraya konu açarak,sizin değerli görüşünüzü almak istedim.Bu şahsın otizm li 6 yaşında bir oğlu var.%80 ve ağır özürlü ibareli rapor almışlar.Sonrasında evde bakım aylığı için eşi adına,Sosyal pol.bak.müracaat etmişler.Eve giren gelir durumları uygun.Sadece kendisi asgari ücretle çalışmakta ve hanede 4 kişi ikamet etmekteler.Başka bir gelirleri yok,evleri kira,fakat başka bir ilde,hisseli olan,miras yoluyla kalmış,bir evden yüzde 10 hisse sahibi durumundalar.Evlerine inceleme için gelinmiş,fakat evde hijyenik bir ortam bulunmadığından dolayı,maaş bağlamayı red etmişler.Evleri eski yapı bir ev.Durumları bu tarz evlerde oturmaya müsait ama hijyen konusunda,herkesin ortamı nasılsa bunlarında öyle.Ellerinden geldiği kadar temizliğe dikkat ettiklerini söylemekteler.Zaten dışardan yada içerden bakılınca,hiç bir absürt durum,pis ortam vs söz konusu değil.Çocuk rahatsızlığından dolayı tuvaletini söyleyemiyor ve çişini altına yapıyor,acaba bundan dolayı mı böyle bir karar verildi bilemiyorum.Size soracağım husus,kurumun böyle bir gerekçe ile maaş bağlamayı red etmesi mümkünmüdür?Bundan sonrası için bu ailenin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?Bununla alakalı cevap yazarsanız memnun olurum.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Başgedikli ret kararının yazılı olarak o aileye iletilmesi lazımdı. eger ret kararı aileye iletilmişse ret gerekçesinde ne yazıyor öğrenebilir misiniz? evin hijyen olup olmamasından dolayı ret kararı verilemez. bakıcının bakım hizmeti verebileceğine ikna olmamışlardır. çocuğun yaşam alanına bakmışlar ve bakımında sorun görmüşler demek ki. çocuğa bakıcı olarak kim başvurmuş annesi mi? anne çalışıyor mu?
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıcının bakım hizmeti vermeye uygun olup olmadıgına da bakar. il müdürlüğü de heyetin kararlarına göre işlem yapar.
sizden ricam il müdürlüğünün ret gerekçesi tam olarak nedir bir öğrenin ona göre yol haritası çizelim. eger ret kararı aileye yazılı olarak bildirilmemişse aileye soyleyin ret kararını yazılı olarak il müdürlüğünden istesinler.

Teşekkürler Kalem hanım.Annesi bakıcılığını üstleniyor ve herhangi bir işte vs çalışmıyor,ev hanımı.Ben kendilerine verilen cevabı istedim.Telefonla bildirdiler red kararını dedi.Yani yazılı bir cevap verilmemiş aileye.Tekrar gidin ve neden red edildiğinizi yazılı olarak kurumdan isteyin dedim.Sanırım önümüzdeki hafta gidip,cevap alırlar.Buradan tekrar size iletirim durumu.

Başgedikli aileyi bu şekilde yönlendirmeniz iyi olmuş. telefonla olmaz bu işler.
anlattıklarınızdan aylıgın baglanmasına engel bir durum göremedim ben işin açıkçası. hele ret kararında ne yazıyor ona bakalım bi.

Üst Alt