Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiper tansiyon hastalığı rapor oranının artmasını sağlar mı?

tekümit

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar işitme sakatlığından yüzde kırk raporu varken birte hiper tansiyon dolayısıyla ilaç raporu almış olan bir kişi yeni rapor istediği zaman rapor oranında tansiyonda belirtilerek oran artışı olurmu. yoksa tansiyon hastalığının sakatlık açısından bir oran derecesi yokmudur ? selamlar

Arkadaşım Hiper tansiyona % 10 en düşüğü özür oranı veriyor.Buna göre % 40 önceki raporun olduğuna göre Balthazard formülü'ne göre % 40 + % 10 = % 46 . Kısacası yeni alacağın rapor % 46 olur.

kamil 81 teşekkürler arkadaşım.. fazla bir etki etmiyor anlaşılan.

Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:
HİPERTANSİYON
Klas 1: Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler %10

Klas 2: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa %20
1. Proteinüri
2. Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık
4. Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa %50
1. Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
4. Sol ventrikül hipertrofisi
5. Hipertansif retinopati (evre 3-4)

bu soruma cevap verdiğiniz için sayın oturanboğa arkadaşıma teşekkür ederim. çok güzel bir şekilde bilgi sunduğun için sağol.

Simdi bende hipertansiyon var ve böbregimin biri % 10 calisiyor+diabetes millitus bu durumda benim ora ne olur

akif46

Hipertansiyon dan %10 alırsın
Diabet Tip 2 sise ondan %20 alırsın
Böbreklerdeki rahatsızlık nefropati kaynaklı ise ondan da en az %20 alma durumun var
Yalnız bunda kandaki ve idrardaki kreatin değerlerine bakıolar

Nefropati nedir ki ben sadece sol böbregim atrofik % 10 calisiyor duzelmesi mumkundegilmis sagda % 80 calisiyor bunu biliyorum bu arada dediginiz gibi tip2 benimki+hipertansiyon + ben bu hastalik sebebiyle curuk aldim askerden ben ne yapayim sizce ise yarar bise cikarmi

eğer ht var ve raporlu ilaç alıyorsanız bunu dr unuza sunup 10 puan artırabilirsiniz işe yayrar bişe dediğin 40 yada üzeri olması lazım sana 20+10 verilir diğer rahatsızlıktan enaz 17 puan alacaksınki 40 olsun aksi taktirde bir işine yaramaz arkadaşım akif46

Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) rapor oranı nedir

Üst Alt