Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiper tansiyon hastasıyım. %100 raporum var. 1800 prim günü ile emeklilik..?

ido

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben dogustan kalp hastasıyım 13 yasında amaleıyat oldum suan 30 yasındayım 4 yıl oncesıne kadar cok rahat calısabılıyordum ama suan calısma gıcumu kaybettım şu anki hastalıgımın tanısı pulmoner hıper tansiyon + kalp yetmezligi ve % 100 agır işlerde çalısamaz dıye raporum var ssk lıyım ılk ssk başlangıc tarıhım 19,07,1999 dur ve suan 2011 yılı ıtıbarıyle 1800 gunum doldu halen ege unıversıtesınde tedavım yanı kontrollerım devam edıyo kullandıgım ılaçlar cok pahalı 1 kutusu 4,500 tl 3 aylık verıyor devlet ödemelı 3 ayın ilaç malıyetı ortala 18 bın tl ayrıca vergi indirimide cıkarttım ben malulen emeklı olabılırmıyım ??

şimdiden teşekkürler

İlk sigortalı olduğunuz tarihte çalışacak durumda olduğunuzu gösteren bir raporunuz var mı? Yani, çalışma yaşamınız boyunca rahatsızlığınızın ilerleyip bugün maluliyeti gerektirecek düzeye geldiğini ıspat etmek lazım. Eğer bunu yapabilirseniz, o zaman malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Eğer sgk "ilk sigortalı olduğunuzda aynı rahatsızlığınız vardı" diye başvurunuzu reddederse, "rahatsızlığım vardı ama, çalışamayacak durumda değildim. Rahatsızlığım ilerledi ve malul sayılmamı gerektirecek hale geldi" diyerek itiraz edeceksiniz. Yine reddedilirse, o zaman şu minvalde dava açacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Benım kalp rahatsızlıgım dogustandı ama calışma gucum vardı 199 yılında ılk ssk başlangıcım yapıldıgında aldıgım rapor detaylı degıldı saglık ocagından alınmıs bır rapordu ve calısabılır dıyodu benım iş gücü kaybım 2008 yılında başladı adnan menderes unıversıtesı vücut işlerı gerektıren agır işlerde calışamaz % 100 ozurlu raporu verdı....ısparda devlet hastanesinden vergi ındırımı aldım ısparta devletın bana verdıgı ındırım raporu ise % 100 du pulmoner hıper tansıyon tedavım de 2008 yılında başladı yanı 2008 yılında tamammıyle iş gucum kayboldu

Bu durumda malulen emeklilik önünde hiç bir engel yok. Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz...

bılgılerınız için cook teşekkurler allah razı olsun :)

Üst Alt