Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiper tansiyon tanısı için Maliye zorluk çıkartır mı?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
bülent bey yeni saglık kurulundan rapor aldım bacaga %34 hiper tansiyona %10 toplamında %44 baltazar la %41 sürekli ibareli sakatlık raporu aldım öyrenmek istediyim sizden ankara maliye bakanlıgına göndersem raporu benden ispatla hiper tansiyonunu derlermi derlerse ispat etmem olanaksız bildiyim kadarıyla sinsi bir hastalıkmış bir anda kan basıncını yükseltip yere düşürüyo ispat isterlermi yoksa doktorun kanatına göre kabul ederler mi hiçbir testte çıkmıyor bu hastalık bende acil cevap yazarsanız memnun olurum
progress.gif

Bunu doktor bilir. İlla ki bir tanı yöntemi vardır. Doktor bulgularını rapora detaylıca yazarsa, Maliye sağlık kurulu değerlendirir ve gerek görürse ikinci bir hastaneye sevk eder...

Hiper tansiyona tanı gerek dermi maliye

maliye tarafındanmı zorluk çıkarılmadı ben doktora sordum bana yüzde doksanla doksanbeş arası hastalarda tanı konamıyo dendi yani hastanın anlatmasına bakıp deyerlendiriyorlar okadar maliyeden gözüm korkmuşki dava süreci bitmeden raporu göndermiycem umutların tükendiyi yerde raporu kullanıcam 2 senedir mücadeleme devap ediyorum yılmadan ama kazanıcam herneye mal olursa olsun

BÜLENTBEY BURADA KONUNUN DETAYINI ARAŞTIRSANIZ BENİM ANLADIGIMGİBİ YÜZDE 90 VEDE HASTANIN TANISI KONAMIYOMU​
[FONT=Tahoma][SIZE=2]

[FONT=Tahoma][SIZE=2]HİPERTANSİYON TEŞHİSİ NASIL KONULUR
Çok şiddetli hipertansiyon vakaları hariç olmak kaydı ile 3 veya daha fazla sayıda yapılan ölçümlerde sistolik kan basıncının 140 mmHg veya diyastolik kan basıncının 90 mmHg nin üzerinde olması veya her ikisinin bu değerler üzerinde olması teşhis için yeterlidir. 1 kereye mahsus yapılan ölçüm sıhhatli olmayabilir ancak malign hipertansiyon dediğimiz şiddetli hipertansiyon vakalarında ilk ölçümde teşhis konulabilir. 3 veya daha fazla periyodla yapılan ölçülerin arasıda sık olmamalıdır. Burada 1 veya 2 haftalık aralıklar periyodunda 3 veya daha fazla ölçüm yapılabilir. Hipertansiyon teşhis edildikten sonra hekiminiz sizden bir takım kan ve idrar tetkikleri isteyecektir. Tetkikler bir hastalığa bağlı hipertansiyon durumunu işaret ediyorsa o hastalığa yönelik bir tedavi hekiminizce başlanacaktır. Eğer tüm tetkikleriniz normal sınırlarda ise esansiyel ( Primer - Birincil ) hipertansiyon teşhiniz konulmuş olacaktır. Bilindiği gibi tüm hipertansiyon vakalarının %90-95 nin sebebi ortaya konamaz ve esansiyel olarak adlandırılır.

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Üst Alt