Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiperakuzi deneyimleri..?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
258
geçirdiğim akustik travma sonrası, tam 10 aydır birlikte yaşadığım hastalığım. itü miamda aldığım bir ders için yaptığım noise müzik çalışması sırasında sennheiser kulaklıklarla yüksek sesle 3 saat white noise* dinleyip, sonrasında bir dakika boyunca işitmemi yitirmemle ve seslerin geri gelmesinden sonra dakulakta basınç hissi ile başlayan, çınlama ve acıma ile gelişen sese karşı aşırı hassasiyetim. iç kulaktaki işitmesinirlerinin beklenenin dışında davranması durumu gibi de tanımlandı gittiğim doktorlardan birisi tarafından. her tür müzik, araç ve motor gürültüsü dayanılmaz bir rahatsızlık ve ağrı oluşturmakta. bu gibi durumlarda kulak tıkaçları, tamamen sesi yok etmese de bir miktar yardımcı oluyor. birçok çeşit ilaç tedavisi denendi üzerimde, şu sıralar da uzun bir süre kullanmam doktor tarafından tavsiye edilen bir ilaç alıyorum. bu rahatsızlıkla bir şehirde, hele istanbul'da yaşamak oldukça zor, müziğin ve arabanın olmadığı bir yer bulmak neredeyse imkansız. normal insanların algılamadığı sesler bile fazla gelebiliyor. yıllardır müzikle uğraşan, konservatuarla alakası olan biri olarak, tam on aydır neredeyse hiç müzik dinlememiş olmam*, bu durumu daha da garipleştiriyor. ama bir şekilde ilgi alanlarınızı buna göre düzenleyip, mümkün olduğunca kendinize uygun bir ortam yaratmaya çalışıp yaşamaya devam edebiliyorsunuz. en azından bu hastalıkla uğraşan başka insanların olduğunu okumak, bu konuda çalışmaların olduğunu bilmek bile insanı biraz olsun rahatlatıyor. televizyonu sesi kapalı izliyorum mesela, ama haberleri internetten takip edebiliyorum veya filmleri altyazıyla izleyebiliyorum. insan sesi, dijital sesler gibi rahatsız etmiyor bağırılmadığı sürece. ama örneğin arabayla yaptığım* bir saatlik sıradan bir yolculuk sonrasında o gün akşama kadar kulağımda basınç hissi devam ediyor. eğer 2-3 gün arka arkaya arabaya binersem (araba olmak zorunda da değil, diyelim ki müzik çalan bir marketten alışveriş yaptım veya ambulans bağıra bağıra yanımdan geçti, üst katta tadilat çıktı) o hafta boyunca kulaklarımda tüm seslere karşı aşırı hassasiyet oluyor, yani sesler kulağımı acıtıyor.

tabi her hastada farklı seviyelerde hissedilebiliyor bu rahatsızlık. bazısı örneğin yalnızca gürültülü konserlerden sonra rahatsız olurken*, bir kısım hastalar evden çıkmayacak durumda olabiliyormuş. ben sanırım ikisinin arasında bir örneğim şu anda. bu yüzden benzer bir rahatsızlık hissedip bunu okursanız hemen kendinizi kötü hissetmeyin. bir süre bekleyip durumu öyle anlamak gerek. bunları da, internette, bilimsel makalelerde ve çevremde bu konuda yeterli bilgi ve örneğe rastlayamadığım için yazdım. sonuçta bir durumu yaşayan birinden daha net tanımlayabilecek kim olabilir ki?

not-iletisimde oldugum bi arkadastan alintidir

NOT-BASLIK MODETOR DEGISTIRMESI

nadia 5 in cok yuksek sesle ayarlanmasi banada bu sagir hiperakuzisi yasatmis:confused: yuksek seslerden sikayet etsemde birsey yapilmayinca bende cihazsiz yasayamam diye dayanabildigim kadar takinca
ev icinde bile arkamdan yuruyenlerin topuk sesleri cihaz takmazkende dump dump dump acaip rahatsiz etmisti:( baska zaman yukaridaki komsunun gurultulerini duymazken acaip dumburtuler halinde kulaklarimi rahatsiz etmisti cihazi cikardigimda bile:(
uymayan yuksek seslerle nadiadan vaz gectim hic cihaz kullanmadim artik sagir hiperakuzisinden kurtuldum :) ustelik bide artik isitme cihazsizda yasayabilecekmisim buna cok sevindim:)

Hiperakuzi deneyimleri..

Askerde başıma gelen bir olay sebebiyle sol kulağımda hiperakuzi oluştu.Buna benzer birşey yaşayan varmı acaba?

benim de aynı olay askerde yüksek sese maruz kaldığımdan dolayı oldu.Siz ne durumdasınız acaba

Üst Alt