Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiperlipidemi, tip 2 diyabet ve orta depresif alabileceğim oran ve emeklilik!?

altunizade16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim : Hiperlipidemi , tip2 diyabet + insülin kullanıyorum , orta depresif nöbet
bu rahatsızlıklarım la bursaüniversite hst kuruldan % kaç oran alabilirim??

Mrb arkadaşlar;
f33.2 yenileyen depresif bozukluk,ağır şiddetli ve düzelmeyen tanısıyla %70 oran aldım kuruldan
ayrıca diyabet hastasıyım 6 yıldır, hiperlipidemi tanımda var
şimdi sgk bursa u.ü.hst gönderdi ve durum bildirir için kurula girdim.
Sizce emekli olabilirmiyim?
Teşekkür ederim.

merhababenim toplam günüm: 1929
engelli oranım : %76
bu zamana kadar ödenmiş prim tutarı: 94000 tl
ne kadar malulen emkli maaşı alırım?

Malulen emeklilik için bursa bölge sağlık kurulu red verdi!!!!!!

f33,2 Yineleyen Depresif Bozukluk ,Şimdiki Nöbet Psikotik Belirtisiz Ağır Şiddetli-Tedavi İle İşlevselliği DÜZELMEYEN.

BU TANIYLA DURUM BİLDİRİR RAPORUM OLMASINA RAĞMEN SGK BURSA BÖLGE SAĞLIK KURULU : Mevcut durumunuza göre Malul Olmayacağıma KARAR vermiş.

altunizade16

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurdunuz ve onlar sizi hastaneye sevk ettiler. Oradan da size üzerinde oran bulunan rapor verdiler ve bir nüshayı da sigorta müdürlüğüne gönderdiler. Doğru mu?

şöyle ; beni 2 yıldır tedavi gördüğüm uludağ üniversitesi ruh sağlığı ana bilim dalına sevk ettiler , buradan : Yineleyen depresif bozukluk,şimdiki nöbet psikotik belirtisiz,ağır şiddetli- tedaviyle işlevselliği düzelmeyen ( f33,2 ) durum bildirir raporuma istinaden bana mevcut durumunuza göre malul sayılamassınız diye ret verdiler.
Inannın 5 gündür kafaya taktım uyuyamıyorum lütfen bir yardımcı olurmusunuz!!

altunizade16

Onların sevki ile gitmiş olsanız da eğer raporda oran yazılmışsa sık sırf bu şekil hatasından dolayı bile reddedebilir. Ki Bursa sık bu konularda bayağı namlıdır! Raporda oran yazıyor muydu diye sormam ondan. Yazıyor muydu?

Her koşulda itiraz hakkını kullanmak gerek. Karara itiraz dilekçesi ile yeniden değerlendirme talep edin.

Durum bildirir raporunda oran yazmas ki benim tanımın oranı:%70 engelli raporumda böyle aynı tanı

altunizade16

Şimdi anladım. Ben de raporda oran yazıyordu da ondan ssk reddetti diye düşündüm.

Bu durumda karara itiraz edeceksin. Karar değişirse ne ala, değişmezse, be olsam, başka bir şehirde bir ay sigortalar olur, oradaki sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvururdum. Başka bölge sağlık kurulu farklı karar verebilir.

Yüksek sağlık kurulu rett verdi

Yineleyen depresif bozukluk şimdiki nöbet belirtisiz,ağır şiddetli- tedavi ile işlevselliği düzelmeyen .
Bu durum bildirir raporuma karşılık bursa ve ankara sağlık kurulu red verdi.
2 yıllık engelli raporum var %70 olarak bu tanıdan alınmış 03-03-2020 de aldım.
şimdi ben dava açsam kazanırmıyım?

altunizade16

Malulen emekliliğin ön şartı maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda işgücü kaybı oranının olmasıdır. Eğer malul sayılmak gerektiğinden eminsen, evet, konu mahkemeye taşınabilir. Ama uzun ve yorucu bir süreçtir. Malul sayılmak gerektiğinden emin olmak gerek ki bu uğraşa değsin.

Üst Alt