Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipersensitive Pnömanisi engel oranı nedir?

sercet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
Ben 4 yıldır Hipersensitive Pnömanisi hastasıyım. DLCO oranım %20-35 arasında gidip geliyor. Haftaya sağlık kurulu randevum var. Daha önce solunum cihazı da vermişlerdi eve raporla. Vergi indiriminden emekli olmak için rapor alacağım. Bilen var mı tahmini alınabilecek engel oranını.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80
sercet şeklinde aktarılıyor, sizin son durum nedir acaba heyetle ilgili?

KKELEBEKK 13.12 de heyete girdim. ama rapor direk vergi dairesine gidiyormuş. hastahaneden ne sürede çıkıyor hiçbir bilgim yok. bekliyorum .

@KKELEBEKK Dün aradım hastaneden çıkmış. vergi dairesini aradım onlara ulaşan birşey yok henüz . 15 günden önce gelmez posta ile geliyor dediler. bir gelişme olursa haber vereceğim. Sevgiler

KKELEBEKK Merhaba,
bugün konuştum 2 ocakta istanbul vergi dairesine rapor gelmiş ama henüz Ankaraya gönderilmemiş. %60 vermişler engeli. ama orası da düşürü mü bilmiyorum.
Sevgiler

KKELEBEKK
merhaba,
heyet raporum %60 geldi. vergi indirimi de aynı şekilde onaylandı. emeklilik işlemlerimde 1 hafta içinde tamamlandı :

Sevgiler

Üst Alt