Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon hastasıyım, 3 ay hava değişimi aldım. Muafiyet verilir mi?

rocketrols

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 4-5 yıldır hipertansiyon problemleriyle uğraşıyorum. İş hayatımın önüne geçmesinden dolayı Mart 2018 celpinde askere gittim. Askere gitmeden önce aile hekimimi hipertansiyon problemimi söylediğimde ''acemilikte belirt bu problemini daha sağlıklı olur.'' dedi.

Askere acemi birliğime gittiğimde kışladaki doktora bunu belirttim beni GATA'ya sevk etti. GATA'da ki doktor 1 hafta sonrasına holter randevusu verdi ama o randevu olmadan eğitimde fenalaştım ve beni revire yolladılar. Dil altlarına, idrar söktürücülere rağmen tansiyonum 16-17'nin altına düşmedi. Sonra beni GATA'ya sevk ettiler ve tam 8 gün GATA'da yattım. Günde 3 kere tansiyonumu ölçtüler. Tansiyonum en yüksek 19/11 oldu. Yalnızca birkaç kez normal değerlerde seyretti.

8 günün ardından bana 3 ay(90 gün) hava değişimi uygun gördüler. 29 Haziran'da hava değişimim bitiyor. GATA'ya geri gideceğim. Daha acemilik yeminimi bile etmedim. Sizce muafiyet alır mıyım? Bu konu hakkında geçmişte bir şeyler yaşayan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Teşekkür ederim.

Ekstra olarak topuk dikeni, kemik düzleşmesi ve anksiyete hastasıyım.

OturanBoğa

Abi geç cevap verdiniz ben GATA'ya yattım 3 ay daha hava değişimi aldım. Yani şimdi 3+3 hava değişimi almış oldum. Bu hava değişimi de bitince yine hastaneye yatacağım. Bakalım ne olacak hayırlısı.

rocketrols tekrar aynı değerlerde seyrederse tansiyon ölçümleriniz muafiyet verilir
Siz askere gitmeden tansiyon rahatsızlığınız yokmuydu
Belirtip muaf olabilirdiniz ben gittmeden belirtim muaf oldum 16.10 tansion
Muaf verilir ki sizin 19.11 ulaşmış.

Gata direk muafiyet vermez hava değişimi alırsın 2 kere zaten almışsın 3.kontrolde biter her şey

Diğer prosedürleri atlatmışsın son olarak yatışın yapılır muayene bittikten sonra muafiyet verilir. Geçmiş olsun.

Bende şuan hipertansiyondan Gatada yatıyorum 90 gün hava değişimi verecez diyorlar sizce 90 gün sonunda muaf olur muyum ? Bu 90 gün askerliğimden sayılıyor mu fazladan askerlik yapmak istemiyorum

Üst Alt