Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon, Hiperkolesterolemi, Hiperlipioemi ve Diabetes Mellitus için rapor..?

bayramsahin44

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler arkadaşlar eskiden yufka ekmek yapılan tandır dediğimiz ocaklar yanardı annem bebekken yanan tandırın içine emekleyerek ayaklarının üzerinde inmiş ve anneannem gelene kadar ayakları yanmış

Anneme 10 sene önce maaş bağlanması için rapor almıştık iki ayağıda diz kapaklarına kadar ciddi derecede yanık parmakları bile yok ateşin etkisi ile erimiş vaziyette yürüyemiyor kendisi rapor oranı yüzde 55 olarak verilmiş.

Şimdi yaşlılık hali arttığı için araba almayı düşündük ama kendisinin okuma yazması yok ehliyet alamıyor bunun için yüzde 90 üstü rapor gerekiyor, ve yeni hastalıkları çıktı şeker, hipertansiyon,ve kolesterol bunun için tekrar rapor almaya karar verdik bu hastalıkları ekletebilirmiyiz.

Arteriyel Hipertansiyon (110-113)(115)
110 Esensiyel (primer) hipertansiyon

Hiperkolesterolemi, Hiperlipioemi (E78)
E78.4 Hiperlipidemi diğer

Diabetes Mellitus (E10-E14)
E11.6 insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitus tanımlanmış diğer komplikasyonlarla birlikte

ilaç raporunda yazanı aynen yazdım.

Ayrıca yanık sonrası oluşan ortapedik rahatsızlığa yanıkdan mı rapor almalıyız ortapedik bölümünden mi.

Kolesterol yüksekliğine oran verilmiyor diye biliyorum. Şekerden %20 tansiyondan %10 gelse 90 zor be kardeşim.sanmıyorum pek.

sertaç bey ayağına verilen raporuda yenileteceğim maaş için almıştık o raporu ama yüzde 55 biraz az gibi geldi bana oradan ümidim var biraz birde kemik erimeside varmış.

eskiden ekmek yapılan tandır dediğimiz yufka ekmek yapılırdı annem bebekken yanan tandırın içine emekleyerek ayaklarının üzerinde inmiş ve anneannem gelene kadar ayakları yanmış

Spoiler Spoiler/Ayrıntı İçerik:

valla kardeşim şimdi gördüm koyduğun resmi. %55 rapor az hakikaten

Ne yapmam gerekiyor sizce.

Ayağın durumu bu önceki raporu maaş içindi araç için rapor almak istiyoruz bu raporu iptal mi ettireceğim yoksa direk hastaneye gidip basvurumu yapayım.

valla o konuya hakim değilim kardeş. bilen arkadaşlar yardımcı olur heralde.

Bu durumda yüzde kaç oran alabiliriz...?

Arkadaşlar iyi aksamlar anneme daha onceden yaklaşık 10 sene once maaş için rapor almıştık yüzde 55 vermislerdi ama bu oran çok az geldi bana Ayağı yanık sonucunda ciddi sakatlık oluşmuş bebekken şimdi araç almak istiyoruz eski raporu iptal mi ettireceğim yoksa direk hastahaneye basvurumu yapacağım.

Ayrica annemde ek olarak şeker hastalığı ve hipertansiyon kolesterol ve kemik erimeside var bu oranlarida ekletirsek yuzde 90 verirler mi ayağının resimlerini paylasiyorum.

IMG-20180503-WA0012.jpg - directupload.net

bayramsahin44 mrb geçmiş olsun eski raporunuza itiraz yerine yeniden hastaneye ötv indirimi için engelli raporuna başvurun 10 yıl olmuş eski raporu alalı annenizin durumu ilerlemiş ve farklı rahasızlıkları çıkmış buradan %90 alırsınız kesin diyemem şansınızı denemekte fayda var.

hocam çok teşekkürler birde siz bu konuda tecrübelisiniz fotoğrafları attım yüksek oran verirlermi acaba yanıktan dolayı parmakları bile erimiş vaziyette sadece fikrinizi öğrenmek istedim.

iki ayağı da o durumda

Yanıktan dolayı ayak yapısı değişen kişi rapor için hangi bölüme gitmeli?

İyi günler annemin çocuk yasta ayakları yanmış ve parmakları topukları erimiş kısacası ayak yapısı bozulmuş ve yürüyemiyor bu sebebden dolayı hangi bölümden rapor almamız gerekiyor.

Plastik cerrahi
Ortapedi
Fizik tedavi

Hepsine gitmesi gerekiyormu birde bütün bölümlere göstersem oran verseler sadece birinimi ciddiye alırlar saygılar hepinize.

Son düzenleme:
bayramsahin44 öncelikle geçmiş olsun annenize engelli
sağlık raporu için yetkili bir devlet hastanesine başvurun
Orada sağlık kurulu memurları var onlar sizi yönlendirecektir annenizin başka rahatsızlığı
olsun olmasın 7 branş doktora maayane olacaktır
Sonrasında kurula girip dereceye girip girmediği hakkında bilgi verilip rapor düzenlecektir.

Umut bey sordum yetkili hastahaneye bana söyledikleri bizde hepsine muayene olmanıza gerek yok hangi bölümde rahatsızlığı varsa oraya götürün dediler ama annemin durumu farklı ayaklarindaki kemikler bile erimiş parmakları yaniktan dolayı olduğu için plastik cerrahi mi bakacak ortapedi mi yada fizik tedavi mi onu merak ettim

Spoiler Spoiler/Ayrıntı İçerik:

Buda ayağın durumu aceba kaç oran alırız.

bayramsahin44 böyle bir uygulama hiç duymadım görmedim sağlık kuruluna baş vuruda bulunmadan nasıl oluyor annizin durumunu ortopedi ve fizik tedavi gerekirse nöroloji değerlendirip oran verecektir.

Yarın başvuru yapıyorum ve bölümlerden sıra aldım adam bizde hepsine görünmenize gerek yok dedi bizde uygulama bu şekilde dedi.

bayramsahin44 ok başlayın bakılım
Anninizin yaşatan solayı görme ve duyma gibi rahatsızlikları varsa onlarıda belirtin yoksa bile muayane ettirin belki oradanda biraz oran ala bilirsiniz.

Şeker hastası 10 yıldır hap kullaniyor aynı zamanda tansiyon hastasi hiper tansiyon var nöroloji aceba oran verirmi.

Yakını görme sorunu onada oran verilirmi umut bey ayrıca kulaklarda duyma sorunuda mevcut inşaallah yüzde 90 nı gecer.

@bayramsahin44 şekerede tansiyon da oran veriliyor
Şekere en az %20 tansiyona%10 veriyor iç hastalıklar dahiliye doktoru nöroloji bakmaz buna.

Teşekkürler umut bey aynı zamanda astımda var onu yazmayı unuttum bir kaç gun sürecek bu bölümlere sıra aldım.

Huzur bacak sendromuna oran verilmedi

Annemi bugün Nörolojiye götürdüm huzursuz bacak sendromu var dedi oran vermedi ilaç yazdı ben dedim yonetmelikte yüzde 10 var hocam diye tedavi edilmezse verilir diyor kafam karıştı tekrar başka bir doktora goturebilirmiyim.

Rapor için aldığım oranlar lütfen yardım...

İyi günler arkadaşlar bu hafta başından itibaren annem için Malatya Turgut Özal tıp merkezinden övt siz araç alımı için rapora başvurdum.

Aldığım oranları yazıyorum sizce kaç çıkar kuruldan hesaplamasini bilmiyorum.

Fizik tedavi= % 60

Ortapedi = fizik tedavinin oranına katılıyorum demiş % 60 vermiş.

KBB= % 18

Kardiyoloji tansiyon = % 10

Plastik cerrahi yaniktan dolayı = % 20

Diyabet= iki hafta sonra şeker yüklemesi yapacağım dedi annem 10 yıldır hap kullanıyor ama doktor sanki oran vermemek için çaba sarf ediyor. Buradan umudum kalmadı.

Ayrıca fizik tedavi anneme yürüyüş bozukluğu tablosundan bu oranı verdi ama annem ayağının uzerine basamiyor çünkü bebek iken ayakları yanmış ve ayak yapısı bozulmuş size sormak istediğim bir konu yanıktan dolayı aldığım oran geçerli olurmu çünkü özür oran yönetmeliğinde bu ibare bulunuyor
" Yanık sonrası uygulanan ampütasyon, dezartikülasyona bağlı extremite kayıpları ilgili branş tarafından değerlendirilir."
Bu maddeden dolayı kafam karıştı plastik cerrahinin verdiği oran kabul edilirmi ayrica annem 65 yaşında yaştan dolayı ek puan veriliyor mu doktorlara söyledim vermediler kurul mu verecek.

Bu sorular kafamı kurcalıyor lütfen yardım edin.

Raporda çelişki mi var.?

Merhaba arkadaşlar anneme geçen hafta rapor almak için başvuru yaptık ve muayene bitti annem tekerlekli sandelyeye bağlı amacdoktorun yazdığı açıklama kısmında çift destek ile mobilize demiş bu yürür anlamına gelmezmi yazılan bunlar.

Yanık sonrası 60 yıl önce ayaklarda bacaklarda güçsüzlüğü yürüyemekte tam ayaklar plantar fleksiyonda kontraktürde sağda kısalma eklem romları dorsofleksörde ve plantar felksörlerde ankiloze, inversiyon ve eversiyon 5 derece , çif destek ile mobilize, ayak parmakları ankiloze sağ ilk 3 parmak ve solda 2 parmak ampute. Hastanın her iki ayak deformedir hasta tekerlekli sandelyeye bağlı olup tablo 3.4 e göre toplam özür oranı % 96 dır.
Hasta ağır engellidir.

Son düzenleme:
Evet var en altta onu yazmayı unutmuşum.

Ekledim şuan yazmayı unutmuşum.

Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi (E78) rapor oranı nedir?

Merhaba
5 yıldır Koroner arter ve hipertansiyon Hastasıyım öğrenmek istediğim Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78) den Engelli raporu için puan veriliyor mu bilgi sahibi olan kişiler bana yardımcı olursa sevinirim

Kamildurkut

Kalp hastasısın sanırım kalp te eko cekilip ef oranları belirleyici oluyor ben kriz gecirdim 2 stend takıldı ama rapor almak için sadece ef oranı %50 cıktıgı için %55 rapor verdiler sürekli sanırım kalp hastalığında cerrahi operasyon gecirmeden rapor vermiyolardı öyle hatırlıyorum benim kolesterol 400 lerde geziyordu 80 lik ator kullandıgım halde oran da bi degişiklik olmadı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ugurkrdg

Öncelikle Çok teşekkür ederim Uğur bey
Evet kalp hastasıyım beş yıl önce kalp krizi geçirdim tıkalı iki damarımdan birtanesine stend takıldı
Beş yıldan bu yana ilaç tedavisi görüyorum
Birkaç ay önce de diyabet iki şeker hastalığına yakalandım
Sağlık hiçbir şeye değişilmez fakat insan mecbur kalıyor

Kamildurkut

Gecmiş olsun stend varsa eko da ef 50 ve altında cıkarsa sadece kalpten %50 alıp seker tip 1 yada 2 ise 10-15 arası da ordan alabilirseniz saglık kurulunda hesaplamalarda %55-%50 alırsınız diye ümit ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt