Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon, mitral kapak yetmezliği, bel-boyun fıtığı vb. rahatsızlıklarım var..?

tanerbudak

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. aşağıda yazmış olduğum çok sayıda rahatsızlıktan dolayı sizce %40 alabilir ve vergi indirimi ile erken emeklilikten faydalanabilir miyim?

- Hipertansiyon Klas-1
- Minimal mitral kapak yetmezliği.
- Boyun Fıtığı Ameliyatı oldum. boyun ve kolda ağrı devam ediyor.
- Bel fıtığı ameliyatı oldum. sol bacakta ağrı ve kasılma devam ediyor.
- Sol dirsekten 2 defa ulnar sinir sıkışması sebebi ile ameliyat oldum. 4.ve 5. parmakta duyu kaybı ve güçsüzlük devam ediyor. nöropatik ağrı sebebi ile uzun süre nöurentin 600 mg kullandım. (ilaç raporu ile )
- Sol omuz sürekli çıktığı için ameliyat oldum ve platin takıldı. omuzda hareket kısıtlılığı var.
- Hemoroid ameliyatı oldum. ve hala arasıra kanama oluyor.
- Gastrit ve reflü sebebi ile 2 defa endoskopi yapıldı. arasıra aynı sorunları yaşıyorum. sürekli değil.
- Depresyon ve uyuyamama sebebi ile 1 aydır Cymbalta 30 mg ve LAROXYL 10 MG diye 2 ilaç kullanıyorum. bu ilaçları psikiyatri doktorum bu ay sonu rapora bağlayacak ve uzun süre kullanacağım.

Görüşlerinizi bekliyorum. çok teşekkür ederim.

hipertansiyon ilaç kullanıyorsanız 10
my yetersizlik ef değerlerinize bağlı ef 60 tan fazla ise oran verilmez
nörolojiden belki 5 yada 10 puan olabilir
burda psikiyatriden biraz oran alabilirsiniz 20 olabilir

ancak anlttığınız durumlardan dolayı net bişe söylenemez gidip bir an önce rapor müracatı yapın ve şansınızı deneyin derim ben

teşekkür ederim. tansiyon için ilaç kullanıyorum. şuan bu hastalıklar ve ameliyatlar ile ilgili evraklarımı toparlıyorum. bayramdan sonra rapor için başvuracağım. sonucu paylaşırım.

opere edilen bel fıtığına %8, boyun fıtığına da %7 oran yazıyor listede. ayrıca sol omuzdaki platin de var.

geçmiş olsun kardeşim umarım istediğin sonucu alırsın ancak dediğim gibi burda geçirilen rahatsızlıklar değil oluşan hasarlara göre oran verilmektedir hal böyleyken senin durumun biraz sınırda gibi bilemiyorum şansını dene derim sadece

Mitral Kapak Yetmezliği EF tam 60 ise ne olur?

arkadaşlar bir sorum olacak. minimal mitral kapak yetmezliğinde EF değerinin 60 dan büyük olmaması gerektiğini okudum cetvelde. peki EF değeri 60 ise %10 alma olasılığım var mıdır?

ve bir de hipertansiyon hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. eko raporunda LVH (Sol Ventriküler Hipertrofi) sınırda görünüyor. Tansiyon için Klas-2 grubuna girer mi bu sizce.

değerin 60 ise verilmez çünkü 60 tan büyük olması gerekir tabi dr a bağlı genede sonuçta onlar bakıyor 60 değilde 61 der olur biter

eğer lvh ekoda kardiolog + olarak belirtmişse buna bir not düşmesi gerekir ve dahiliyecide ona göre oran verir yani sadece sol ventrikül hipertrofisi mevcut demesi yetmiyor belirtmesi gerekiyor yoksa 10 alırsın tansiyondan kalpt te dediğim gibi işte tanerbudak

sarasota

Sizin yanlışıniz var. EF>60 olmaması gerekiyor diyor. Yani 61 olursa oran verilmiyor. Ama tam 60 için net bir değer yazmıyor. O yüzden kafam karisti. EF değeri kalbin pompaaldığı kan miktarını gösteriyor. Düşük çıkması hastalık belirtisi sonuçta. 35-60 arası oran artıyor çünkü

orda bir yanlışlık olmuş sanırım evet zaten değer 30 ile 50 arası ise oran 50 OLUR 60 oran verilirse gene olmaz

Ef 60 ve minimal mitral kapak yetersizliği

Arkadaşlar merhaba. EF=60 ise Minimal Mitral kapak yetmezliğinden %10 alma olasılığı var mı sizce?

teşekkür ederim cevabınız için. özürlü oran cetvelinde minimal mitral kapak yetmezliğinde EF 60 dan büyük olmaması gerekiyor diye yazılı. tam 60 olunca ne olacağı konusunda tereddüte düştüm açıkçası.

Bugün ben de dahiliye ye gittim. Kolesterol ve şeker tahlili yaptı. Şeker 226 kolesterol 169 çıktı. Her ikisi içinde 2 yıl ilaç raporu verdi. 2 hafta sonra heyete gireceğim. Bu ilaç raporları şeker ve kolesterol den % 20+%10 almam için yeterli olur mu

% 71 ile raporumu aldım

Arkadaşlar merhaba. dün hastaneye başvurdum. sabah 2 saatte bütün poliklinikleri dolaştım. heyetteki tüm doktorlara da öğleden sonra elden imzalattım ve saat 4 gibi işlemlerim bitti. ve raporu 5 nüsha olarak teslim aldım. rapordaki oranlarım şu şekilde;

Kardiyoloji: ef %60 hafif mitral yetmezlik%10, hipertansiyon klas 1 %10
Endoktin Sistem: Dibates mellitus %20, hiperlipidemi %10
Sinir sistemi : opere boyun fıtığı %9, opere bel fıtığı %10, diabetik nöropatik ağrı %10
kas iskelet sistemi: opere kubital tünel sendromu ve opere habituel omuz çıkığı :%34

toplamda %71 olarak raporumu aldım. vergi indirimi için başvuruda bulunacağım.
işe giriş tarihim 01.12.1999 toplam 4.500 günüm var. benim hesaplamama göre 2.derece vergi indirimi alıyorum ve 01.12.2016 da emekliliği hakediyorum.

herkese teşekkür ediyorum desteğiniz için.

@tanerbudak arkadaşım raporunu hangi hastaneden aldın acaba vede vergi indirimin onaylandığı burdan paylaşırmısın acaba sonucu

Ödemiş devlet hastanesinden aldım.vergi indirimi için yarın basvuracagim sonucu elbette paylaşım

arkadaşlar 20 ağustos tarihinde vergi indirimi için başvurmuştum. bugün ankara merkez sağlık kurumunu aradım. %71 olan raporumu %57 ye düşürmüşler.
buna itiraz hakkım var mı. ve nereye başvurmalıyım. yardımcı olur musunuz lütfen.

tanerbudak

Eğer verilen rapor işinizi görmüyorsa, evet, itiraz hakkınızı kullanın tabii.

OturanBoğa evet verilen %57 oran işimi görmüyor maalesef. 1 yıl daha öteliyor emekliliğimi. %60 olsa razıyım tabi. dün itiraz dilekçesini gönderdim. vergi indirimi yazısını beklemeden. rapor oradan çıktıktan sonra itiraz edersem süreç uzar diye düşündüm.

arkadaşlar benim %71 olan raporumu ankara merkez sağlık kurulu %57 ye düşürmüştü. itiraz ettim. bugün ankara yı aradım. henüz itirazım değerlendirilmemiş. isterseniz yeni başvuru yapıp rapor alın dedi. bu defa vergi dairesi sevkiyle hastaneye gitmem gerektiğini söylediler. sormak istediğim şu: vergi dairesi başkanlığı beni ilk raporumu aldığım hastaneye tekrar sevk eder mi yoksa kendi belirleyeceği bir hastaneye mi sevk eder. hakem hastaneler malum 3 ay sonraya gün vermekte. bu arada ankara dan bana hakem hastaneye sevk olacaksın gibi bir şey söylenmedi. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Vergi dairesi sizin seçtğiniz hastaneye sevk yapıyor.
İl sğalık kuruluna itiraz ederseniz,bu sefer hakem hastaneye gönderiyorlar.

ya arkadaşlar kafayı yedirecek bu ankara laneti bana.%71 olan oranımı %57 ye düşürmüşlerdi. ortopedi %32 olan oranı düşürdük demişlerdi. araya girdik detay öğrenelim dedik. bugün verdikleri cevap aynen şu : oranınızda düşme yok %71 olan oranınız balthazard a göre %57 ye denk geliyor diyor. bunlar mı aptal biz mi çok akıllıyız anlamadım. raporum da yazan oranlar aşağıdaki gibi:

kalp-damar : mitral yetmezlik %10
kalp-damar : hipertansiyon %10
Dahiliye : TİP2 diabet %20
Dahiliye : Hiperlipidemi %10
Beyin-sinir cerrahi : Opere Lomber Disk Hernisi %10
Beyin-sinir cerrahi : Opere Servikal Disk Hernisi %9
Beyin-sinir cerrahi : Nöropatik ağrı (Nörojenik Kaynaklı ) %10
Ortopedi : Opere habituel omuz çıkığı %14
Ortopedi : Opere Ulnar sinir disfonksiyonu %24

bunların toplamı 111 yapıyor. balthazard a göre %71 yapıyor. bu salak ankara merkez sağlık kurulu bu oranı da balthazara göre %57 yapıyor diye düşürüyor.

görüşleriniz nedir acaba

71 de değil %72 yapar
Ankara bişeyi eksik hesaplamış
Merkez sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdınızmı?

earibagi

Evet %72 yapıyor ama ortopedi doktoru orda bir yanlış hesaplama yapıp %14+%24 ü %32 olarak yazmıştı. Ankaraya itiraz dilekçesi yazdım. bugün öğleden sonra tekrar arayacağım. başhekim ve ortopedi doktoru ile görüşüp bilgi verecek memur bana. kesinlikle bir hata yapıyorlar. memura tek tek anlattım ama ne kadar gider başhekime anlatır bilemem artık. başhekim ile görüştürseler sorunu çözeceğiz ama.

inşallah. adamlar nuh diyor peygamber demiyor. araya büyükbaş birini soktuğum halde hatalarından vazgeçmiyorlar. bakalım bugün ne diyecekler.

earibagi

birşey soracağım. benim raporumda üstte her branşa ait bölümde kas-iskelet isteminde Ulnar sinir disfonksiyonu. opere habituel omuz çıkığı %32 yazıyor. ama raporun özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu bölümünde Tanılar diye bir başlık altında diğer hastalıklara ilişkin bulgular tek tek yazarken ortopediye ilişkin birşey yazmıyor. ankara merkez sağlık kurulu bu yüzden düşürüyor olabilir mi ne dersin.

Olabilir hocam.Çünkü 57 çıkıyosa o %32 yi hiç hesaba katmamış olmaları lazım
Yoksa başka türlü 57 çıkmaz

earibagi ben de öyle düşünüyorum. ama sonuçta üst bölümde yazıyor teşhis ve özür oranı. tanılar bölümünde illa ki yazması gerekiyor mu onu öğrenmek lazım. bana bu cevabı verse merkez saqğlık kurulu ona göre raporu düzelttireceğim ya da yeni rapor alacağım. adamlara zaten zor ulaşılıyor, ulaşınca da cevap alamıyorsunuz.

Üst Alt