Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon nedeniyle engelli raporu almak ve olumsuz yanları!?

Adanalıronaldo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar hayırlı ramazanlar forum sakinleri sıkıntım şu şekilde: yaklaşık 1 yıl önce askerlikten hipertansiyon nedeniyle muaf oldum ve akabinde sag ayagımda kan pıhtılaşması nedeniyle toplardamar tıkanıklıgı oldu. uzun süre ayakta durunca şişiyor ve agrıyor. bu yüzdende gün içinde varis çorabı giymek zorundayım.
iş başvurularında insan kaynaklarının soguk bakmaları iş vermemeleri beni duygusal olarak yaralıyor (resmen aglamak istiyorum o an)
çevremdeki insanlar engelli raporu almamı işkurdaki engelli ilanlarında şansımın olabilecegini söyledi ama benim fiziki hiçbir engelim yok rapor alma şansım nedir?

bir de 182 den saglık kuruluna randevu almak istedigimde engelli raporu alma randevusu olmadığını Evlat Edinme,Silah Ruhsatı,İşe Giriş, vs vs kısımlar oldugunu söylüyor

sizlere danışmak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Adanalıronaldo

Merhaba hipertansiyon nedeni ile genelde 3 çeşit oran veriliyor durumunuza göre.
1. Sadece hipertansiyon hastası iseniz % 10
2. Hipertansiyonla birlikte tansiyonun etki ettiği başka bir rahatsızlık varsa tansiyonun kalbe vurması ( lv hipertrofisi ) veya göze vurması ( hipertansif retiinopati ) bu durumda % 20
3. hipertansiyon ve artı olarak 2 etki hem kalbe hem göze gibi olunca % 50 veriliyor.

durumunuza göre yukarıdaki oranları alırsınız.

damar tıkanıklığınada % 10 veriliyor

tabi ilaç kullanımlarınız ve doktorun görüşü bu oranları etkileyecektir.

Engelli raporu verebilen tam tesekkullu hastanelerden rapor almalısınız. Bir şekilde randevu bulup başka şehirdende olabilir.

İş durumuna gelince işkura başvurmanız faydanıza olacaktır. Sonucta kurumların engelli personel çalıştırma mecburiyetleri var ve iş kura basvurup eleman temini yapmaktalar.

Üst Alt