Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon+perikardiektomi+tek böbrek bozukluğu ile % 40 alır mıyım?

erdinc1972

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
41 yaşındayım memurum.5 yıldır hipertansiyon+tek böbrek fonksiyon bozukluğu yaşıyorum.bir böbreğim medikal tedaviye rağmen neredeyse hiç fonksiyon göstermiyor ve diğerine göre anlamlı derecede küçük.(%18)
yine 16 yıl önce kalbimden konstruktif perikardit sebebiyle perikardiektomi ameliyatı oldum.ben daha önce engelli raporu denince sadece ortopedik ,göz,işitme ve zeka özürlüler kastediliyor sanmıştım.
16 yıllık da memurum.sizce ben en az yüzde 40 raporu alabilirmiyim? tabloya baktım perikardit ameliyatı olanlar için yüzde 30 ,ilaç tedavisindeki hipertansiyon hastaları için yüzde 10 ve tek böbreği sağlam olup diğer böbreği medikal tedaviye cevap vermeyen böbrek hastaları için ise yüzde 15 gibi oranlar yazılmış.
sizce ben bu raporu alabilirmiyim?

benimde burada sormak istediğim ben 16 yıl önce ege üniversitesinde kalpten konstruktif perikardite bağlı perikardiektomi ameliyatı oldum.özrü tablosunda "Fizik muayene ve ekokardiyografi ile konstruktif perikardit tanısı konulan veya perikardiektomi yapılan, fonksiyonel kapasite "NYHA sınıf-II olanlar 30"şeklinde ibare var.bana niye hiç kimse bugüne kadar bu konuda bilgi vermemişki.ayrıyeten 5 yıl önce geçirdiğim böbrek rahatsızlığına bağlı hipertansiyonum ve sağ böbrekte no fonksiyon var.aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen "özürlü" raporuna başvursam sorun çıkarmı??

Konsüktrif perikardit opere edilmiş ise en az % 30, kalp şikayetleri 3-4 evre düzeyinde devam ediyorsa % 80. Diğer rahatsızlıkları da göz önüne alırsak en az % 40 rapor alırsınız.

Kalple ilgili nefes darlığı vs oluyor mu ?

çabuk yoruluyorum çünkü böbreklerden biride çalışmıyor ve hipertansiyon var.yalnız ben bu ameliyatı 16 yıl önce geçirdim ve kimse bunun engelli raporunda kullanılabileceğini söylemedi ama söylese bile o zaman için yüzde 30 olacağından engelli raporu alamazdım fakat 5 yıl önce geçirdiğim böbrek ve tansiyon rahatsızlığımda buna eklenince tabiki şikayetlerim baya arttı.

Tansiyon için % 10 oran verilir. Kalpden % 30, medikal tedaviye rağmen sonuç alınamayan böbrek için % 30 oran alınabilir. Tüm bu oranlar balthazard formülü ile hesaplanır. Yani, hastaneye başvurduğunuzda bizim hesabımıza göre giderse işler, 30+30+10=% 56 oranında rapor geçer elinize.. Kalp rahatsızlığınızdan durumunuza göre daha fazla oran alabilirsiniz belki.. Sonucu bizimle paylaşın lütfen..

Ek Bilgiler:

1: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235
2: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post519208
3: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

EVRE I: % 10
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile perikard hastalığı tanısı konulan, fonksiyonel kapasite NYHA sınıf-I ve konstriksiyon bulgusu olmayanlar

EVRE II:% 20
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile perikard hastalığı tanısı konulan, iki veya daha fazla perikardit atağı geçiren fonksiyonel kapasite NYHA sınıf-I ve konstriksiyon bulgusu olmayanlar

EVRE III:% 30
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile konstruktif perikardit tanısı konulan veya perikardiektomi yapılan, fonksiyonel kapasite NYHA sınıf-II olanlar

EVRE IV:% 80
Konstriktif perikard hastalığı tanısı nedeniyle opere edilmesine rağmen bulguları devam eden, NYHA sınıf III-IV hastalar

Tek böbrek için alınabilecek oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Tsk ederim.peki ameliyatlar için bir yıl sınırlamasi varmi? Ben kalp ameliyatini memuriyete baslamadan oldum ve engelli raporu onunla alinamiyordu o zaman icin.memuriyete basladiktan sonra ise böbrek ,tansiyon rahatsizligim olustu ve engelli raporu icin basvuracak duruma geldim.cevabiniz için şimdiden teşekkur ederim.

Kalbinizdeki şikayetler devam ediyor mu, bu yaşadığınız halsizlikler böbrek rahatsızlığınıza mı bağlı, ben kalp olarak yorumladım da..? Eğer ki ameliyattan bu yana bir sıkıntı yaşamadınızda, iyileşme olduysa sadece ameliyat geçirdiğiniz için oran verilmez..

Valla benim durumum tam arastırmalık :) halsizlik hep var hafifde olsa bir kapakcikda kacak var.onun haricinde safra kesemde alindi acık ameliyatla hazimsizlik gibi durumlar hala var.herhalde rapor için hastaneye gitmeden hicbirseyi bilemiycem.sag bobrek atrofik derecede kuculmus durumda.ekg de tavsan kulagi olarak adlandirdiklari bir durumda var.hakkimda hayirlisi:))unytmadan sol ayagimda varis var. Ha birde tansiyon hastasiyim demistim sanirsam.

Mutlaka başvurun hastaneye, sürecinizi ve sonucu bizimle paylaşın lütfen.. Benzer durumda olanlar için vereceğiniz bilgilerin faydası dokunacaktır.. Bol bol şans diliyorum, bir aksilik olmadan, uğraşmadan alabilirsiniz inşallah raporunuzu..:)

Kurul raporum belli oldu. %43 aldım..

ilk defa kurula girdim.%30 ORAN konstruktif perikardite bağlı perikardiektomi ameliyatı nhya class 2 hastası ,%10 ORAN hipertansiyon (6 yıldır ilaç kullanım raporlu),%10 ORAN tek böbrek atrofik no fonksiyon ,diğer böbrek normal den %10 ile toplamda yüzde 43 aldım.hastane raporun aslını maliyeye gönderecekmiş.kaç günde sonuç alırım ankaradan.devlet memuruyum bu yıl 17.yılıma başladım bu ay, 18 yıldamı emekli oluyorum.gerçi ben hemen emekli olmayı düşünmüyorum ama genede bu raporun elimde olması beni rahatlatacak!

hemşerim öncelikle slm benimde sag böbrek atrofik sol böbrek normal ama devamlı taş üretmekte ve hiper tansiyon var 2012 temmuz ayında izmir yeşilyurt devlet hastanesinde heyete girdim 46 oranla rapor verildi 2008 yılındanda 40 oranlı raporum sürekli var 5 yıldan beri vergi indirimi için ugraşıyom hep ankaradan maliyeden dönüyor yada hakem hastaneye yolluyorlar hakem hastane oranı hep düşürüyor nedense bende sıkıldım inşallah sen alırsın sana verirler

Hakkımda hayırlısı.bana bobrekden yuzde 10 verdiler.tansiyon zaten fix yuzde 10 biliyorsun.kalbimden ameliyatim yüzde 30 zaten onu isterse uzay hakem hastanesine gonderse yine degismez.askeri hastane heyet raporuma kadar hersey var.ama herseyin hayirlisi ne diyeyim bekleyip gorecez.umarim sende bir an once istedigin rapora kavuşursun.
Burası Türkiye herkesin hakkında hayirlisi,herkese acil şifalar dilerim!

Üst Alt