Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon ve bel fıtığı için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Falconn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben askere gittikten sonra revirde tansiyonumun yüksek olduğu tespit edildi gulhane gatadan hipertansiyondan muaf belgesi verdiler. Son iki yildada çalıştığım islere ve strese bağlı olarak bir kac rahatsiziligm ortaya çıktı 28 yaşındayım. Belimde 5 diskte fıtık var 4. ve 5. diskteki ileri seviyede çekildiğim emarlardada doğuştan belimde sinirlerin geçtiği kanalda darlık varmış. Bu acı yetmezmiş gibi midemin yanması üstüne doktora gittim 12 parmak barsagi ulseri, kronik gastrit, reflu bakteri h.pylori bunlar ciddi bir durumdaymış son olarakta diz çökerek çalıştığım icin iki dizimdede orta dereceye yakın meniskus çıktı bu durumda bı akıl verin bilenler nolur Halim. Yüzde kac rapor alırım ve kac ay yaşarım.

hipertansiyonu bilmem ama bel fıtıgına %8 veriyorlar bendede vardı 8 verdiler .

Ne rahat oturabiliyorum nede yuruyebiliyorum 200 metrede hızımı kesmeye başlıyor doktor ameliyat diyor ama bu kararda bu yasta zor oluyor. Senin %8 ikinci hastalık olarakmi birincimi?

hiper tansiyonda 10 veriyorlar bana da 10 verildi 1 ay önce

Oranlar hastalıkların sayısı arttıkça düşüyormuş heralde

Yüzde kac rapor alırım ve kac ay yaşarım.

Ohoo bunlardan adam ölcekse memlekette insan kıtlığı olurdu, ölmezsiniz bence..:)

Gelelim sorunuzun cevabına..

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (Bel Fıtığı).

1: Klinik bulgu, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

2: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı.: % 8

3: Belirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir.. : % 13

4: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareket segmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısal hareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu : % 23

5: Kategori III ve IV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofi veya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon: % 25

Tablo 3- Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri (Mide):

Sınıf 1: Özür Oranı: % 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2 : Özür Oranı: % 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Ve ideal kilonun en fazla %10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı: % 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üst sindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun %10-20 altında olma.

Sınıf 4: Özür Oranı: % 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun %20 altında olma.

Menüsküs için oran alamazsınız.. Toplamda yüzde kaç oranında rapor alabilirsiniz hesaplaması yapmak çok zor.. Ama benim tahminimce % 40 alabilirsiniz.. Her hastalığınız için ayrı ayrı oran verilir.. Bunlar Balthazard formülü ile toplanır..

Verdiginiz bilgiler icin teşekkür ederim. İnsan acı çekerken herseyi düşünür bilirsiniz:) Son olarak bir soru daha kafama takıldı soylediklerinize gore; bu tabloda ben belimden kategori 4 Yada 5 sınıfına giriyorum ,Sindirim kanalı ve tansiyondan 1. sine, eğer belden 4. Olursa balthazard formülüne gore toplamda 37, eğer belimden kategori 5 olursada 39.25 çıkıyor, bu durumlarda onların 40'a tamamlaması mümkün olabilirmi olursada neye gore olur insiyatifmi yoksa keyiflerine goremi?

Doğan bey, bizim tahmini hesaplarımıza göre çıkmayabilir sonuçlar.. Mesela siz diyorsunuz ki; "belimden kategori 4 Ya da 5 sınıfına giriyorum" ama bugüne kadar bel fıtığı sorunu yaşayanlara 8 ila 12 den fazla oran verilene rastlamadım.. Ben rastlamadım diye yoktur demek olmuyor tabii bu.. Ama doktoruna bağlı bence, işini önemseyen, ciddiye alan, titiz çalışan bir hekimse hakkıyla verecektir hastalıklarınıza oranları.. Salla başı al maaşı bir hekime denk düşerseniz o zaman zor işte..

Şansınıza bağlı birazda.. Ola ki sonuç % 39 çıktı 1 puan alamadınız.. Raporunuza itirazda bulunup tekrar denersiniz son son bir defa daha.. Yine aynı sonuç çıkarsa demekki hakkettiğimiz oran buymuş derseniz, sonuca razı gelirsiniz... O lazım olan puanı verir mi doktorlar hiç bilmiyorum.. Ben olsam verirdim mesela..:) 1 puan eksik için hak kaybına uğratmamak lazım insanları..

Ozamanda 26 Yada 29 civarında kalır neyse saglık olsunda 40 olmayiversin:) ben aslında Ozel universtesinde birde belden mikrocerrahi yöntemi ile L4-ve L5 diskte fıtık alındı ve kanal genişletildi ama amliyattan önceki ağrılarım suan yer değiştirdi sadece doktora kizamiyorum benimde dikkatsizliğim var bakalım böyle nereye varicak uzun süre dayanamayacak olursan vida takabiliriz diyor şimdide doktor.Neyse artık saygılarımla.

buzlucay siz amaliyat oldunuzmu yoksa amaliyatsız bel fıtığındanmı bu oranı aldınız

bende ameliyat olmadım 8 puan verdiler bel fıtıgına lomberdisk yırtılma yazıyor zaten tomografi cektiricekler sanada ona göre oran belli aşagı yukarı 7 10 puan arası

Benim mr raporum bu şekilde acaba ne kadar verirler
mr.jpg

Keskin yorum yapmak istemem ama bildiğim kadarıyla cerrahi istemeyen fıtık var.İlk seviyeden %8 oran verirler bence..

Benim ameliyattan beri sürekli kas ağrılarım var gerilmeden dolayı egzersizle gecer diyor doktor ama geçmiyor son noktası gerilme olan yere vidaliyarak sıkışmayı onleyecekmis oda tabi ikinci operasyon demek. Peki ameliyat olanla olmayan farkı oranı ne sekilde etkiliyor. Kategori kaç sayılır bu durum? Hadi ağrılarım gecti diyelim Doktorun dediği bel fıtığı olan bir insan neredeyse tamamı bel kısmı doğuştan yapısal olarak zayıf demektir. deme kurtuldum böyle devam edersen gene olursun diyor.

arkadaşım hipertansiyon tesbiti için holtermi taktırdılar nasıl oran verdiler ilaç raporuylamı yoksa

holter takılmadı ilaç raporu ile verildi

herkse acil şifalar diler mutlu huzurlu günler dilerim bel fıtığı olan birinin oran alabilmesi için ameliyat olması şartmı bel fıtığının oranları hastanın rahtsızlığına göremi veriliyor yoksa belli bir oranı varmıdr cvp vern hrkse tşk ederim...

Ben amaliyat olmadım MR raporlarına göre verildi Hastalığın durumuna göre veriliyor bana %7 oran verildi

tşk ederim atıyorum yüzde 32 raporlu olan biri veya ben, bel fıtğındanda yüzde 8 alırsa yüzde 40 olma ihtimli varmı yoksa baltzhar formülyle düşermi?

mesen sizde izmirden yazıyorsunuz oranı hangi hstneden aldınız?

titanik3547;

Balthazard formülü ile hesaplanınca, 32+8=% 37 yapıyor.. 40 olabilmesi için % 32 üzerine % 12 daha oran almak gerekiyor.. Bel fıtığının durumuna göre % 12 almak mümkün. Alabilenler var yani..

Slm Bacıbey birkaç hastalıktan yuzde 40 rapor alan biri erken emekli olabilirmi? Degilse kac lazım? Yuzde 40 yasal olarak başka ne gibi imkanları vardır?

cevplrınız için tşk edrim bacı bey bir kaç sorum daha olçktı eğer cvplrsnız çok sevinrm gecen ay heyte girdim tek göz prtez olduğundan yüzde 32 bir oran aldım işe yarmıyor sizde biliyorsunuz bende bel fıtığıda vardı ama ben bunu dile getirmedim doktorlara sölemdim. bel fıtığı mr elimde ben bunla yüzde 40 alma ihtlimalimin olduğunu sölediniz peki birdaha heyte girmk için zaman sınırı varmıdr?

Zaman sınırı yok aslında, ama bazı hastanelerin sisteminde yeni rapor alındığı çıkıyormuş ve rapor verilmiyormuş. Kimiside veriyormuş rapor.. Denemek lazım.. Bu defa ne var ne yok hepsini söyleyin.. 1 puanlık oran bile fark yaratabilir.. :)

Slm Bacıbey ben bugün burnumdan nefes alamıyorum bir tarafı tikali gogsumdede hırıltı var diye doktora gittim kbb ve göğüs doktoruna. önce kbb burnumda kırık sonucu bir tarafa kayık içerden konka şişmiş nefes alamadığım icin sinüsler tıkanıyor ve surekli genize akıntı baharda iltihap geçince ameliyat dedi, bu böyle 7 senedir devam ediyordu her kış, akıntıda göğsümü doldurmuş astim başlangıcın var diyor göğüs doktoru toz halinde nefesle alınan ilaç verdi tiner, bali, polyester, mobilya, kaynak yaptıgım is bunlardan ibaret 10 yıldır. Daha önceki arızalarım 30 larda kalıyordu tahmini, astim başlangıcı sinuzit ne gibi oran daha verir? Kusura bakmayın biraz kafa ütüluyorum ama:)

Akciğer hastalıkları için oran veriliyor. SFT testi yapılır size, çıkacak olan sonuca göre değerlendirilir durumunuz.. Örneğin SFT sonucu % 80 çıktı hafif etkilenmeden sayılır % 20 oran verilir, % 40 altında çıkarsa sonuçlar ağır etkilenme olarak kabul edilir ve % 40 rapor alabilirsiniz. Anlattıklarınıza göre astımınız henüz başlangıç, % 20 olabilir belki verilecek oran.. Bunlar bizim tahminlerimiz, hastanede değişebilir işler..:) Sinüzit için oran verilmiyor.. Sadece fonksiyon kaybına neden olan ve doku veya organ kaybına neden olmuş sinüs hastalıkları için oran veriliyor..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Baktimda sonuclarıma 83 doktor iyi olmaya daha yakınsın ama sınırdasin dedi haklıymış. Teşekkürler cvp icin. 83 oran etmiyor bu durumda ozaman. Tabi burnumdan ameliyat baharda ozamana kadar geniz akintisi biraz daha doldurursa eder ozaman:) düşündüğüm seye bakın.

Üst Alt