Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon ve böbrek yetmezliği için hangi oranda rapor alabilirim?

ercan28

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. adım ercan

6 yıldır arteriyel hipertansiyon hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. 2012 ekimden bu yanada kronik böbrek yetmezliği tedavisi görüyorum. Kreatinim 1,9 kreatin klerensi 44 çıkıyor.

daha önce 1991 de beyin ameliyatı oldum ama şükür allaha bir sorun yok. belimde l5 seviyesinde kese basısı gözlenmiş 2011 de 1 ay fizik tedavi gördüm.

bunların ışığında ben nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Nefroloji (Böbrek Hastalıkları):

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal): % 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) : % 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika: % 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika: % 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika: % 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği : % 90
Renal Transplant (Böbrek Nakli İçin): % 70

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Arkadaşlar selam

tepeden tırnaga engelli raporu almak için muayene olunduğunda örnek(film yada tahlil verdiklerinde hemen sonuçu veriyorlarmı yoksa

günmü veriyorlar)özel sektörde çalışıyorum haftada iki gün iznim var.yani elime rapor kaç günde geçer.birde okmeydanımı? Yoksa bakırköy devlet

hastanesimi daha iyi ve çabuk verir.yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Rapor alındıktan sonra işten ayrılıp emekli olmakmı daha iyi, yoksa ayrılmadan mı emekli olmak iyi hangisi avantajlı.15/07/1994 sigorta girişliyim bu ana kadar 4803 iş günüm ödenmiş.yani tazminat hakkım yanmasın.birde ne kadar tazminat alabilirim her hangi bir çetvel varmı.

Erken emeklilik başvurusu yapmak için işyeri ile ilişik kesmek şarttır.
Çalışma isteyenler tekrar giriş yaptırır ve SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edebilirler.
Emeklilik şartlarını tamamladığına dair sigorta müdürlüğünden “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı alıp işverene sunman halinde tazminatını alıp işten ayrılabilirsiniz ve emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

bugün okmeydanı hastanesine gittim haftaya çarşambaya gün verdiler yalnız kafama takılan soru şu?bu ana kadar 4 tahlil yaptırdım
1)kreatinin klerensi:39
2)kreatinin klerensi:67
3)kreatinin kleransi:44
4)bugünde kreatnin klerensi:54 çıkıyor burada neyi baz alıyorlar hepsi ayrı ayrı çıkıyor.üre normalden fazla protein normali negatif bende pozitif.bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Arkadaşlar merhaba sevk ile vergi indirimi için % 52 raporla evraklarım ankara ya gidecekmiş, cevabı benim çalışmış olduğum şirketin insan kaynaklarına geleçekmiş.

benim sorum şu: ben vergi dairesine engelli hakkı istiyorum diye başvuru yaptım,engelli haklarından yararlanmak için emekli olmak yetermi yoksa tek tek rapormu gerekiyor. konu ile ilgili bilgisi olan varmı?

Vergi indirimi için verilen raporla birçok engelli hakkından yararlanabilirsiniz.

Bilgiler için teşekkür ederim

Bu maliye giden raporları düşürüp geri gönderiyor diye bir çok yazı okudum,kimileri vergi mahkemesine veriyormuş,bir yazıda da 30 mart 2013 yılından itibaren bu mahkeme hep bizden tarafa karar verince rapor düşürmeyi bırakmış onaylayıp gönderiyormuş.Bu konuyla ilgili esas olan karar varmı.yani esası nedir?

Vergi indirim hakkım onaylanır mı?

Okmeydanı hastanesinden aldığım 0/0 52 ile vergi indirimi için başvurdum,bu arada iett ücretsiz kart ve engelli kartım onaylandı.bunlar resmi kurumlar buna rağmen vergi indirimim geri dönermi?

ben ankarada yaşıyorum. %42 raporum var vergi indirimine 1-2 ay önce başvurmuştum maksimum 15 gün içinde %42 olarak onaylandı. bilginize...

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.sitede hep geri dönüyor diye haberler okuyunca moralim bozulmuştu.

Bende 2014 yılı içerisinde başvurmuştum %45 ile aynen onaylandı vergi indirim haberlerini sıkı takip eden biri olarak söylemek gerekirse oranı %40 altına düşen pek duymadım görmedim

Ben de başvurdum bakalım ne olacak. Raporum %52 2010 yılında almıştım ama sürekli o yüzden yenilemedim.
2010dan beri omurilikten falan da ameliyat oldum ama sadece dikiş ve ağrı var buna ayrıyetten derece vermezlerdi galiba :)
O sebepten yenilemedim raporumu. İşitme engelli olarak gitti bakalım daha yeni olduğu için eviss'ten takip edemiyorum.

2012 ve 2013 başvuru yapanlardan bazıları oranları düşürülmüş ali tezelin yazısındada vergi mahkemesine başvuranlar davayı kazanır v.b. yazılardan ürktüm de onaylamazlar diye korktum?inşallah her engelli için en hayırlısı neyse o olur

Son düzenleme:
Gerçekten teşekkür ederim.hastalık engellesede çalışmak ibadettir diyerek çalışmaya devam durmak yok

Üst Alt