Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon ve nefrolitiazis ile askerlikten muaf olur muyum?

Eto4545

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 2010 yılından bu zamana olan tedavim mevcut hiper tansiyonum var hap kullanırken 150/90 çıkıyor
askerlik için sağlık ocağından aile hekimi ürolojiye , psikatriye , dahileye sevk etti , dahileye ve üroloji nefrolojiye sevk etti nefroloji iki böbreğimde taş olduğunu sağ da 8mm çapında 15mm de sağda kist mevcut,solda 4mm çapında taş var dedi , hipertansiyonumun 9 yıldır takip altında olduğunu yazdı ve ürolojiye geldim üroloji 53/b/1 gibi bişey yazdı heyette söylerler dedi , piskiyatriye gittim piskiyatride kişilik testi yaptı deprasyon ve sinirsel durumlar geçirdiğim için oda bana heyette görüşürüz dedi benim durumum sizce ne olur ?

madde 53 - a) genel beden ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan:
1. böbrek, pelvis renalis, üreter ve mesanenin şekil bozuklukları, hastalıkları, iyi huylu tümörleri, konjenital anomalileri.
2. komplikasyon yapmamış böbrek, pelviz renalis, üreter ve mesane taşları ve ameliyatlıları.
3. tetkik ve kontrollar sonucu idiopatik olduğu anlaşılan sıklıkla olmayan gece işemesi.
4. kadınlarda hafif sistoseller.
b) 1. kişinin çalışa gücünü azaltan, böbrek fonksiyon bozukluğu yapmış, tek taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları, mesane hastalık sekelleri.
2. tetkik ve kontrollar sonucu idiopatik olduğu, sık sık tekrarladığı (en az gün aşırı) anlaşılan gece işemeleri.
3. tedavi ve istirahat ile iyileşen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.
c) 53 üncü maddenin a, b ve d dilimlerindeki hastalıkların tedavi ve nekahat halleri.
d) 1. istirahat ve tedavi ile iyileşmeyen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.
2. komplikasyon yapmış ya da böbrek fonksiyonlarında bozukluk yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesane anomalileri, hastalıkları, sekelleri, nükseden böbrek taşları ve ameliyatlıları.
3. üretero-kütanestomi ve üretero-asterestomi ameliyatlıları.
4. tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmamış üriner sistem fistülleri.
5. (değişik: 93/4398 - 4.5.1993) bir böbreğin çıkarılması ya da fonksiyon bakımından yok hükmünde olması (bu fıkra, hv.k.k.lığı uçucuları için, yönetmeliğin 70. maddesinin periyodik kontrol ile ilgili bölümünün (a) bendinin (d) alt bendine göre uygulanır).
6. üriner sistem kötü huylu tümörleri.
bu fıkra subay ve astsubaylara bu yönetmeliğin v. bölüm, 31. madde, 3 üncü fıkrasına göre uygulanır.
7. ileri derecede fonksiyon bozukluğu yapmış, üriner sistemin inoperabl iyi huylu tümörleri.
madde 53- (değişik: 2002/3627 - 7.1.2002 / m.47) a) genel beden ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan:
1. böbrek, pelvis renalis, üreter ve mesanenin şekil bozuklukları, iyi huylu tümörleri, konjenital anomalileri, nedeni bilinmeyen izole mikroskobik hematüriler.
2. komplikasyon yapmış böbrek, pelviz renalis, üreter ve mesane taşları ve ameliyatlıları.
3. tetkik ve kontroller sonucu idiopatik olduğu anlaşılan sıklıkla olmayan gece işemesi.
4. kadınlarda hafif sistoseller.
b) 1. kişinin çalışma gücünü azaltan, böbrek fonksiyon bozukluğu yapmış, tek taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları, mesane hastalık sekelleri, fonksiyon bozukluğu yapmış veya yapmamış bilateral pelvik ektopik böbrek.
2. tetkik ve kontroller sonucu idiopatik olduğu, sık sık tekrarladığı (en az gün aşırı) anlaşılan gece işemeleri.
3. tedavi istirahat ile iyileşen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.
c) 53 üncü maddenin a, b ve d dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
d) 1. istirahat ve tedavi ile iyileşen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.
2. komplikasyon yapmış ya da böbrek fonksiyonlarında bozukluk yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesane anomalileri, hastalıkları, sekelleri, nükseden böbrek taşları ve ameliyatları.
3. üretero-kütanestomi ve üretero-enterestomi ameliyatlıları, üriner diversiyon amaçlı gastrointestinal sistemin kullanıldığı ameliyatlar, mesanenin her çeşit ögmentasyon ameliyatları.
4. tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmamış üriner sistem fistülleri.
5. bir böbreğin çıkarılması ya da fonksiyon bakımından yok hükmünde olması (bu fıkra, hava kuvvetleri komutanlığı uçucuları için, yönetmeliğin 70 inci maddesinin periyodik kontrol ile ilgili bölümünün (a) bendinin (d) alt bendine göre uygulanır).
6. üriner sistemin kötü huylu tümörleri ve ameliyatları.
bu fıkra, subay ve astsubaylara bu yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendine göre uygulanır.
7. ileri derecede fonksiyon bozukluğu yapmış, üriner sistemin inoperabl iyi huylu tümörleri.

böyle bişey yazıyor baktığımda doğrumu bilmiyorum lütfen cevap verin çok önemli

madde 53 - a) genel beden ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan:
b) 1. kişinin çalışa gücünü azaltan, böbrek fonksiyon bozukluğu yapmış, tek taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları, mesane hastalık sekelleri.

53/B/1 bunu mu ifade etmek istiyor anlamadım lütfen yardımcı olun rica ediyorum sayın arkdaşlar

Üst Alt