Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon ve obezite hastasıyım. Emekli olabilecek oranda rapor alabilir miyim?

tempocu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar

1973 doğumluyum
sigorta başlangıcım 1987
pirim gün sayım 7300

halen özel bir şirkette çalışmaktayım. benim derdim çocukluğumdan beri şişmanım. şu an 1,73 boyunda 147 kiloyum. ayrıca 20 yıldır tansiyon hastasıyım. artık çalışamıyorum işimi yapamıyorum çalıştığım yerden kovulmak üzereyim. kilomdan ötürü kimse iş vermiyor. evliyim 3 tane çocuğum var
acaba vergi indirimine başvursam hastaneden rapor alıp emekli olabilir miyim

bu işlerden fazla anlamıyorum bir yol gösterirseniz çok memnun olurum teşekkürler.

Vücut Kitle Endeksiniz 46.78.. Bu durumda % 20 oran verilir.. % 10 da tansiyondan oran verilir. Alınan oranlar balthazard formülü ile hesaplanınca, 20+10=% 28 olur.. Obeziteden en fazla % 30 oran alınabiliyor. % 30 bile alsanız % 40'ı bulamazsınız, yine % 37'de kalırsınız..

Obezite için alınabilecek oranlar:

a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle endeksi 40-50 kg/m2 arasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle endeksi 50 kg/m2 üstü olanlar):% 30

cevabınız için teşekkür ederim bu durumda şansımı zorla masam daha iyi olacak galiba

Üst Alt