Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyondan yüzde kaç oran alırım?

gedser

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben askerde hipertansiyondan 45 gün hava değişimine geldim şu an sürekli ilaç kullanıyorum 10 metre ilerideki orta boy yazılarıokumakta zorlanıyorum son rahatsızlandıgımda doktorum bana kalbimin sol tarafında genişleme oldugunu söyledi kendimi iyi hissettiğim gün tansiyonmu ölçtügümde genelde 14 10 veya 15 10 civarında oluyor anca 21 falan olunca beni yıkıyor karaciğerde yaglanma ama böbreklerimin iyi oldugunu söyledi sizce bu tanılar benim özürlü raporu almama yeterlimi ve yeterliyse oranı ne olur bilgisi olupta paylasan arkadaşlara teşekkür ederim

Arkadaşım başta geçmiş olsun dileyeyim...

Sendeki bu sorunlar neredeyse aynen bende vardı biraz daha açıklama yaparsan mutlaka bu forumda faydalanacağın cevaplar alacaksın.
Örnek raporu ne için alacaksın, vergi indirimi yada malullük içinmi, kaç yıldır çalışıyorsun ne kadar primiin var,yaşın kaç ,obezite varmı kilon ve boyun,gözlük kullanıyormusun göz kusur oranın nedir gibi...Bazı bilgilerini paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
Biraz forumda araştırma yaparsan yardımcı yazılar da göreceksin...

Sadece tansiyonun mu var diabetin olabilirmi kalpten sorunun ne....büyük ihtimalle sol ventrikül hipertropisidir(kalp yetmezliği) sadece tansiyon dan ve kalpten % 30 kadar alabilirsin ancak iyibir tetkikte çok şeyler çıkabilir. Kalp yetmezliği (evre 1) %10' a bağlı tansiyon % 20 dir..

Evet sadece hipertansiyona % 10 veriyorlar
Ancak arkadaşın sanırım evre 1 kalp yetmezliği var bundan da % 10 alır ve tansiyon sınıfı 2 ye yükselir ve tansiyondan da % 20 alır benim öyle olu..% 30 u olur ancak formüle edildiğinde toplamda %27 gibi olur diğer hastalıklarıda varsa onlardanda oran alabilir..

yasım 29 185 boy 103 kiloyum
gözlük verildi kullanıyordum ama artık oda kesmiyor bana doktor kalbinin sol tarafında gerilme var dedi dikkat etmen lazım dedi ilaç raporu verildi askerdende hipertansiyon sebebiyle 45 hava değişimine gelmiştim zaten benim diğer konularda baktıgımda tansiyonun 12 üzeri olması retina gözde bozukluk oluşması ve kalbim büyümesi gibi olumsukluklar olursa %50 çıkıyor diyor bende bunlar var zaten ama konuya çok yabancıyım
birde %10 dahi rapor alsam bir iş yerinde özürlü kadrosunda çalışabilirmiyim

Boy ve kilodan yani obezite olmadığından bir oran çıkmaz..
% 10 ie özürlü statüsüne giremezsin..

Ancak diğer hastalıklarından oranlar büyük olasılıkla çıkabilir..Zaten ilaç raporum var diyorsun demekki rahatsızlığın sürekli.
Bunun için eğer çalışıyorsan vergi indirim belgesi için başvurup hastane sevki ile rapor alabilirsin yada kendi isteğinle direkt rapor için hastaneye başvurabilirsin ancak vergi dairesi yoluyla başvurursan heyete ücret ödemezsin.
Birde ssk, bağkur veya devlet memuru statüsündemi çalışıyorsun ne kadarlık sigortan (yıl/prim ) var .
29 yaşında olduğuna göre yaklaşık 10 yıllık bir sigortan vardır.Emeklilik şimdilik biraz zor gözüküyor şimdilik ama vergi indirim belgesi ile özürlü raporu alırsan çalışma hayatında faydası olur.

Forumları iyi incele sana yol gösteren bir sürü başık var.... Haydi kolay gelsin...

Bence kontrolü altında olduğunuz bir doktor varsa ve bulunduğu hastane yetkili hastahaneler arasında ise, durum bildirir rapor için o hastaneye başvuru yapın. Dediğiniz gibi, % 40 ve üzeri rapor verilirse, erken emeklilik vs. bir çok haktan yararlanabilir duruma gelirsiniz...

hipertansiyona % 10 veriyorlar.. Ben de aldım.. Doktor % 10 yazdı ama heyette % 7 oldu ::(( Diğer özür oranlarım aynen korunurken hipertansiyon neden % 7 oldu anlayamadım ..

Özür cetveline göre H. tansiyon %10 dur bir yanlışlık var % 7 lik oran yok diğer özür oranların nedir formüle edildiğinde mi oran düşmüş ilginç???? Diğer verilen oranları yazarsan hesaplıyalım..

Bu ülkede işler kurala göre değil çıkara göre işliyor kanunlar yok

gedser

Valla kardeşim normalde alman lazım ama bu ülkede kanunlar iktidarın çıkarına göre işliyor kimlerin kimlerin hakkını yiyorlar bunlar engelliler üzerinden tasarrufa gittiler yani bu ülkede engelliysen sennyoksun

Üst Alt