Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon'um var. Askerlik durumum ne olur?

niRvanati

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Doktorlar'a gittim tansiyonum yüksek hiç düşmüyor. Sürekli tedavi oluyorum ilaç kullanıyorum ama hiç düşmüyor tansiyonum 16-17 bunun için askerlik muafiyet yada erteleme almam mümkün mü ?

Yüksek tansiyon ve kalp dış ceper büyüme nedeniyle muafiyet

Merhaba sevgili forum sakinleri;

Malum bedelli askerlik sürecini atlattık bende bedelli kapsamından faydalanmak için son hafta girişimlerde bulundum. Aile sağlığı hekimim beni hastaneye sevk etti. Çünkü yüksek tansiyonum vardı rahatsızlıklarım arasında.

Sağlık ocağında tansiyon ölçümlerim de tansiyonum 18/10 çıktı ki bir gün öncesinde acil servisten giriş yaptım 19/10 gibi bir oran ile. Beni aiel hekimim doktora sevk edince hemen gün içinde kontrole gittim.

Doktorum kalbimi kontrol ettiğinde kalbimde tahribat olduğunu ve askere gidemeyeceğimi söyledi. Hemen sonrasında tansiyonumu ölçtü (tabi beni 15dk dinlendirdikten sonra) tansiyonum 20/12 çıktı.

Doktorum bedelliye başvurma boşuna para yatırma diyede ekledi hatta.

30 Ekim tarihinden beri işlem yapılıyor. Perşembe günü kan ve idrar testleri verdim. Nasipse yarın yani 7 Kasım 2018 tarihinde heyete çıkıcam. Bakalım sonuçlar ne olacak ?

Doktorum bir rapor yazacağını ve heyet günü sabahtan gelip almamı askeri heyete teslim etmemi söyledi.

Kesin sonucu yine buradan sizlere yazarım arkadaşlar.

42/C Maddesi gereğince 1 sene erteleme aldım.

Merhaba Forum sakinleri

Bugün itibari ile Muaf işlemlerim tamamlandı. Askerlikten Muaftır yazısı sisteme işlendi.

1 yıllık ertelemenin ardından (12 ay boyunca düzenli kontrollere giderek) bugün Heyet Raporu elime verildi. Askerlik şubesine gidip işlemleri yaptırdım.

"B42/F-1 Maddesi gereğince Barışta Askerliğe Elverişli Değildir" yazılı raporumu aldım.

Hepinize iyi günler dilerim.

niRvanati..hocam geçmiş olsun...merak ettiğim o genç yaşda o tansiyonla nasıl duruyorsun,senin eski tansiyon ile ilgili yazılarına da baktım da foto falan da koymuşun...aileden gelen genetik bir şeymi....merak ediyorum çünkü ben gizli tansiyon dan dolayı 2.5 yıl önce beyin kanaması geçirdim şu an delix 2.5 mg kullanıyorum...erken emeklilik falan düşünüyormusun bu arada gün yıl falan tamamsa tabii?

Barışta askerlik yok ama savaş olursa gidersin aklında olsun :)
hayırlı teskereler

Son düzenleme:
deathless
Hocam sorun orada zaten. Ben tansiyonum yüksekken hiç bir şey hissetmiyorum. Yaşım 34. Yıllarca böyle gezmişim bilmeden. Kalbime zararı çok olmuş. Dış çeğherde büyüme var kan basıncına bağlı olarak.

Erken emeklilik vs gibi bişey düşünmüyorum işimin başındayım :) asıl işimi bırakırsam düzelemem ben :)

SARUHAN
Savaşta askere gitmezsek zaten asıl sorun.

niRvanati..hocam işini bırakmada zaten,benim ki zorunlu oldu biraz da emeklilik yoksa neden 4 bin e yakın maaş almak varken 1500 tl alayım..ama işte beyin kanaması malum işimi yapmama çok engeldi(güvenlik görevlisi)..normal yürürken bile başdönmelerim dengesizliklerim varken çalışmak çok zor olur du benim için....tekrar geçmiş olsun sana da.

Üst Alt