Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hipertrofik Kardiyomiyopati hakkında sorularım var..?
İyi günler,2000 yılında doğdum ama neredeyse 10 yaşımdan beri kalp doktorlarına kontrole gidiyorum.Ailede genetik olarak kalp hastalığı var.Her sene gittik ve hiçbir şey çıkmadı.Fakat birkaç ay önce gittiğimiz doktor hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi koydu.Birkaç senedir basketbol kursuna gidiyordum bıraktım,daha sonra yeniden başlamıstım ve doktorun fazla efor gerektiren sporları yapmamın riskli olacağını söylediğinde birden basketbolu bıraktım.Daha sonra babamın araştırmaları sonucunda daha iyi bir doktor bulduk fakat o herhangi bir hastalığımın olmadığını söyledi.Hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi koymayacağım dedi.Şimdi ben basketbol kursuna devam etmek istiyorum fakat ailem hala korkuyor.Bu hastalığa ne iyi gelir ve basketbol oynamam riskli midir?Şimdiden teşekkürler
Kardeşim g.olsun öncelikle bahsettigin rahatsızlık oldukça tehlikeli bir rahatsızlıktir bu bakımdan spor yapman çok tehlikeli durumunu iyice netleştir ona göre davran
Ciddi99 Merhaba kardeşim , ilk gittiğiniz doktor kardiyomiyopati derken ikinci gittiğiniz doktor ''herhangi bir kalp damar hastalığınız yok'' mu dedi yoksa kardiyomiyopatiniz mi yok dedi ?
ailende hangi tür kalp hastalığı var?
şimdi kardeşim bende benzer kalp damar hastalıklarına sahip birisi olarak seni anlıyorum. akranların gibi oynamak zıplamak gezmek tozmak istiyorsun. gez toz ama spor konusunda doktor a mutlaka danış uygun görürse söylediklerini yaparsın uygun görmez ise sağlığın daha önemli spor yapmasanda olur yürüyüş yaparsın falan filan ama sakın canını sıkma üzme
Selam bende bu hastalığı taşıdığımı yeni öğrendim beloc sabah 100 akşam 100 alıyorum düşünmekten psikolojim bozuldu artık oranlarım ef 65 ıvs 22 asendan aort 36 çıktı birde kaçak olduğunu söyledi sigara da kullanıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum
Sason beloc 100 ü sabah ve akşam olmak üzere dr mu yazdı ? bunu şu yüzden soruyorum. belok zok 24 saat etkisini sürdüren bir ilaç . sabah akşam almanız ağır gelmezm i bana biraz tuhaf geldi.
kaçak dediğin ne ? kapak yetersizliği mi ?
sigarayı mutlaka bırak.
hastalağını kabul et ve onu tanı hangi durumlarda ne oluyor gibisinden ve onunla iyi geçinmeye çalış. böylece pskolojin normalleşir.
Evet İzmir'de devlet hastanesinde bir uzman doktor yazdı 26 yaşındayım hastalığımla 13 ay evvel tanıştım ilk beloc 50 lik aldım sonra oran yükselince ilacın dozunu da yükselti doktor yine oran yükselince ilacın dozu yine yükseldi sigarayıda 15 yıldır kullanıyorum bırakabileceğimi sanmıyorum bu hastalıkla tanışmadan evvel pek fazla bir Ağrı'm sızım yoktu sadece merdiven çıkarken yoruluyordum ama şimdi aklıma gelince bu hastalık çok tuhaf oluyorum kalp çarpıntılarım bile değişiyor oturmuş ölümü bekliyor gibiyim tam da detaylı araştıramadım sadece bildiğim ani ölüm kalp durması bu hastalığa ne iyi gelir ne yenir ne içilir onu bile araştırmaya korkuyorum artık
Kapakta kaçak var Dedi oranlarım hastalığıma göre hangi seviyede Onuda bilmiyorum
Dün engelli raporu için başvurdum kardiyoloji doktoru hipertrofik hastalığım için yüzde elli nöroloji doktoru da huysuz bacak sendromu için yüzde on yazdı bana verilecek raporda oran ne olacak?
reyis bu arada kafana çok takma. ölüm Allah'ın emri. sadece sen deilsin o hastalıktan Türkiyede 100 lerce kişide var o hastalık. o yüzden çok kasma dediğim gibi kendini çok yorma ilac yazıldıysa al ilacın yarardan cok zararı oluyorsa dr una durumu belirt.
bunun dışında sigara alkol kafeinli içeceklerden uzak dur. yürüyüş yap. hastalığı çok aklına getirme kafana takma düzenli kontrolunu ol .