Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım, ayrıca ICD pil takildi. Rapor oranı ne olur?

Canocan58

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaslar
Hepinize iyi gunler diliyorum
Ben araniza yeni katildim
Size bir sorum olacak
Engelli raporu cikardim yeni olarak
Hipertrofik kardiyomiyopati hastaligim arti ICD pil takildi ve kalp yetmezligi hastaligim var
Haseki hastanesinden rapor cikardim %60 verdiler
Balthazard formulune gore bu hastaliklari ayri ayri hesapladigimda %60 in uzerinde bir oran çıkıyor
Fakat haseki hastanesi az bir oran verdi
Ne yapmam lazım
Ve bu rahatsizliklarla malulen emekli olabilirmiyim
Cevaplarsaniz cok sevinirim

Maluliyet 60 ve uzerine verilebilmektedir ancak sgk dan malulen emeklilik icin sevk alıp gitmeniz gerekmektedir normal raporla malulen emeklilik talep edemessiniz maluliyet verirlermi derseniz o sgk nın heyette verecegi karara baglı 60 orana maluliyet verirken yeri geliyor 100 orana bile malul degildir diyebiliyorlar

Oran muhtemelen dogru size ky.den 50 birde lvh den 20 verilmistir muhtemelen yani kalpten birbiriyle irintili rahatsızlıga ayrı ayrı oran verilmez oranınızın degisecegini sanmıyorum ama yok derseniz ilsağlıga gidip itiraz edeceksiniz
Sesegeldik

Forumda kalp piline şu kadar oran vede kalp yetmezligine bu kadar oran verilir diye gordugumde balthazard formulune baktim
Baktiktan sonra bu kadar oran verilir diye hesapladim
Ama bu oranı görünce acaba dedim
Cok tesekkur ederim sarasota
Il sağlık müdürlüğüne itiraz edecegim
Ondan sonra eger ordada ayni çıkarsa yapacak birşey yok

Rapor itirazı

Herkese iyiaksamlar

Bir ay öncesine kadar bir hastaneden aldığım %50 rapora itiraz ettim ve hakem hastaneye sevk edildim.
Bugün hakem hastanenin sağlık kuruluna girdim...

Bu arada kalp rahatsızlığım var artı kalp pili var ve kalp yetmezligim var. Kalp pili ve kalp yetmezliği olmadan önce çıkarmış olduğum rapor %50 idi bu durumlar oluştuktan sonra tekrar %50 verildiki gerçekten çok komik bir durum.

Bugün kardiyoloji doktoru beni muayene etti ve karar olarak ani ölüm riski olduğundan dolayı takılan icd ve kalbin ileri derece yetersizliginden dolayı ağır engelli statüsünde sayılmasını kabul ediyorum dedi.
Bir sorum olacak sizlere arkadaşlar

Kardiyoloji doktorunun verdiği bu karar heyette değişirmi Eğer heyet beni ağır engelli olarak kabul ederse malulen emeklilik durumuna gidermi ve şu an beni çalıştığım işyerinden çıkarma durumları olurmu.
Çok teşekkürler

@Canocan58

Kendi başvurunuz üzerine işleyen bir rapor süreci. Dolayısı ile raporu bir yerlere beyan edip etmemek, o rapor istinaden hak elde etme ya da etmemek sizin inisiyatifinizde.

İşyerinize beyan etmezseniz zaten hiç sorun olmaz... Eğer işlerinize raporu verirseniz, yaptığınız iş sağlığınız açısından zorsa, size daha hafif bir iş vermek isteyebilirler. Daha ciddi bir risk görürlerse, tazminatınızı verip işten çıkartmaları da mümkün. Bu tamamen mesleğinizle ve işyeri ile olan ilişkinizle ilgili

Heyet genelde doktorun kararına uyar. Ama buna dair net bir kural da yoktur.

Malulen emeklilik için sizin malulen emeklilik talebiyle başvuru yapmış olmanız gerekirdi. Bu aldığınız raporun malulen emekliliğinizle hiç bir bağı olamaz.

Siz emekli olmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

OturanBoğa

Aslında benim amacım malulen emeklilik fakat onun için SGK nın sevk etmesi gerekiyor.

Fakat ağır engelli olarak sayılır isem SGK ya gittiğimde ve benim ağır engelli raporum var desem bundan sonraki süreç ne olur.

1800 gün prim sayımı tamamladım. 10 senelik sigorta sürem için 2 senem var. İşten ayrılma gibi bir düşüncem yok.

Canocan58

bu raporun olası malulen emekliliğinizle hiç bir ilgisi yoki olamaz da. Malulen emekliliğin ön şartı maluliyet cetveli'Ne göre malul düzeyde işgücü kaybının olmasıdır. Durumunuz buna uygunsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız sizi hastaneye sevk edecekler, malul olduğunuz tespit edilirse, en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 prim de tamamsa, malulen emekliliğiniz onaylanacak

Ağır engelli olmak bir başkasının yardımı olmaksızın hayatını idame ettirmekte zorluk çekmek demektir. Eğer yatalak, veya tekerlekli sandalyeye bağlı falan değilseniz doktorunuzun size "ağır engelli" demesi doğru değil.

%99 raporunuz bile olsa, günlük yaşantınızı kendi başınıza idame ettirebiliyorsanız ağır engelli sayılmazsınız.

Üst Alt