Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik Kardiyomiyopati ve sağlık raporu hakkında..?

m32t

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
46
merhaba. yaşım 25. bir fabrikada işçi olarak çalışmak üzere başvuruda bulunmuştum. ağır ve tehlikeli işler raporu adı altında bir rapor almam söylendi. bu raporu aldıgım sırada doktor şüphesi ile kardiyolağa sevkedildim. ve bu rahatsızlıga sahip oldugum belgelendi. iş iptal oldu tabiki bu rahatsızlık çıkınca. sonra öğrendiğime göre Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar % 50 sağlık heyeti ile rapora sahip oluyorlarmış. özel kardiyoloji merkezinden ekg holter vs. çeşitli yazılı sonuçlarım elimde mevcut. rapor için başvurdugum devlet hastenesinin kalp doktorundanda böyle yazılı bi rapor aldım. ve şubat ayındaki heyet sıramı bekliyorum. yalnız o altı çizili noktada laboratuar sonucundan bahsediliyor kafama o nokta takıldı. benden ekstra bi kağıt bir sonuç isterlermi? elim boş dönermiyim? fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkürler.

ayrıca eklemek isterim; bir başka platformda bir doktor "Muayene ve EKO bulgularınıza göre çok farklı oranlar (hatta tamamen normal bir durum bile) söz konusu olabilir" demiş özür oranı alırken. açıkcası tedirgin oldum.

Size bu teşhisi bir takım testlerden sonra koymuş olmalılar. Ayrıyetten başka tahliller istemezler sanıyorum. Belki heyette başka testlerde isteyebilirler ki bu sizin şansınıza kalmış artık.. Hipertrofik kardiyomiyopati için cetvelin dışına çıkamazlar...

Hipertrofik kardiyomiyopati için sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar:

EVRE I:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar:% 50

EVRE II:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar:% 100

Selam ,oncelikle hos geldiniz ve gecmis olsun ,

Sapasaglam gorunmenize ragmen surekli olarak nefes darligi . cabuk yorulma , gece terlemeleri (bas ve boyunda) eforda bayilma hissi bu hastaligin en belirgin ozelligidir ve tabiki efordan sonra carpinti . . . Teshisi en zor olan kalp rahatsizligidir , eforlu ekg bu hastalara yasaktir , tibbi tahlili yoktur , hastaligin teshisi , sikayetlere bagli olarak uzman hekim (kardiyolog) tarafindan yapilir . . . EKO (eloktrokardiyoloji) sonucu ve gerekli gorulurse anju( ile kalp kasinin damarlara uyguladigi basinci olcmek icin) yapilabilir . . . Cok ama cok sinsidir kalp krizi gecirme sansiniz yok direkt olumle sonuclanir cogu zaman , halk arasinda kalp buyumesi olrak bilinir . . .

ileri seviyede kalp nakli ile sonuclanir . . .

Saneloc ya da Beloc
Coraspin
Cordarone

Size verilecek muhtemel ilaclar . . .MG lari dr ayarlar . . .Size tavsiyem üniversite hastenesine gidip tam teshisi koydurmaniz . . . Cogu devlet hastanesindeki eko cihazlari Allahlik . . . Ve kesinlikle EKG ve EKO sonuclarinizi ve diger belgelerinizi atmayin bir arsiv dosyasi tutun , ileride baska hastanede ve baska dr da muayenede lazim olur , takip acisindan onemli , benim forumdaki basliklarimida zamaniniz varsa okuyun . . . Lazim olan birseyler cikabilir . . .

Gecmis olsun kardes

Zaten heyet zamani seni kardiyoloji bolumune sevk edicek ordaki doktor eko dan bakip bu hastaligi teshis ettigi zaman zaten laboratuar sonucu oluyor.Bu hastalgiin 2 secenegi var ya evre 1 yuzde 50 alican yada evre 2 yuzde 100 alican..

Sana soyle aciklayim ki hemen ozurlu rapor alma derim thomasinda dedigi gibi farkli hastanelere git.Benimki 3 sene once teshis edilmisti fakat ben ozurlu raporu alinacagini bilmiyordum.Elimdeki tum raporlarla heyete gittim tum 3 sene boyunca tedavilere ragmen gecmedigini arttigini gorduler bu yuzden evre 2 olarak sonuclandirdilar.

öncelikle verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim. söylediğiniz gibi daha önce bu rahatsızlıkla ilgili açılan forumdaki konuları okuyup bi takım görüşler elde ettim. dün yazmadıgım noktalara değinmek isterim. 2012 yılına dair çalıştıgım mağazadan ayrıldıktan sonra bu fabrikaya girmeye çalışmam benim için büyük bir şansmış bunu anladım. yoksa bu yaşıma kadar bu hastalıgı öğrenmediysem bi süre daha kesinlikle öğrenemezdim. çünkü herhangi bir ağrı vs. yoktu. sadece heyecanlandıgımda hafif ağrılar saplanıyordu. pek ağır taşıma gibi işlerimde olmadı denilebilir. ben ekim ayında öğrendim rahatsızlıgımı. rahmetli babamıda bu rahatsızlıktan kaybetmişiz, bu hastalıkla birlikte onuda öğrenmiş oldum annemden.
özel bir kardiyoloji merkezine gidip ekg, ekokardiyografi ve holter ile bulgular belgelendi. doktor başlangıç evresinde oldugumu ve hemen sigara ve alkolden uzak durmamı söyledi. ağır yük kaldırmamamı tavsiye etti. alkol kullanmıyordum fakat sigara içiyordum ne yalan söyleyeyim. hastalıkla birlikte bıraktık elbet. beloc 25 mg verdi, düzenli olarak şimdilik bunu kullanıyorum. 3 ay kontrole gittim ilerleme olmadıgını belirtti. ben ekim ayında devlet hastanesine başvurmuş ve muayene olmuştum orada ekstra olarak kalbin ultrason gibi bi resmini çekip eklediler dosyama. şubatın on dokuzundada heyet günü belirlediler şimdi onu bekliyorum. tahmin edersiniz ki herşey güllük gülüstanlık giderken birden böyle birşeyi öğrenmek insanı derinden yaralıyor. biliyorum Allaha çok şükür bugunleride gördük fakat bir anda çürük damgası yiyip işe alınmamak beni fazlasıyla üzdü. psikolojik,ekonomik herşeyimle etkiledi beni. aylardır çalışmıyorum. umarım alacağım özür oranı ile kendime göre hafif bir iş bulabilirim tek ümidim bu.

ayrıca;
bulgular kısmında:
l34.1 mitral kapak prolapsusu
l42.2 hipertrofik kardiyomiyopatilei

sonuç kısmında ise:
ivs bazali 18-19mm
ivs de belirgin asimetrik hipertrofi mevcut
lvot de hafif gradyent artışı mevcut
(NOHCMP)

ayrıca; devlet hastesinden verilen heyet başvuru belgesinde ''özür oran tespiti'' işaretlenmiş durumda.

Kardes bende senin gibi hastaligimi bilmiyordum.Ben askerligimi bile yaptım hemde komando olarak:) Doktarlar vay efendim seni nasil aldilar vs vs. Doktorun tavsiyelerine uy kendini yorma hele bu hastaliktan babanı kaybetmisin (basin sagolsun) snn daha cok dikkatli olman lazim. Kafani yorma en dusuk ihtimal yuzde 50 alirsin sonra ozurlu kimligin olur sonra işkur sana özürlü kadrosundan bir iş bulur.O raporunla da vergi indirimi için başvuru yaparsın ama sunu soyliyecegim...
Hafif iş? kim istemezki hafif iş inan ben ozurlu kadrosunda bir fabrikada calisiyorum ve o fabrikada benden rahat calisan insanlar var.Bazen soruyorum kendime acaba ozurlu onlarmi benmi? Ve o fabrikaya sorsan bu adam ozurlu desen kimsede inanmaz cunki bizim hastaligimiz boyle saglam gorukursun ama işte yasayan bilemez..Hakkında hayırlısı tecrubeler insanlari bilinclendirmek icin vardir. Eger ilk isinde sanada boyle davranilirsa sakın kımseye kendini ezdireyim deme ben ozurluyum arkadas de bitti..

herkese selam ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum bende bu rahatsızlıgı tasıyorum ve (EVRE I:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar:% 50 ) 2010 yılında %50 oran verdıler o gun bu gun tedavı adı altında içmedik ilaç ve mg ları kalmadı . ama halen durumum aynı rapor oranını da yükseltmiyorlar. neye gore yukseltecekler onu da bılmıyorum gercı (raporu yukseltmek ıcın ne olması gerekıyor anlayan varsa anlatsın ) lütfen. ?????

Kenan mrb ,

Bırak oranın yükselmesin hastalığın 2. evresi kalp yetmezliği ve kalp nakli bana Ocak 2 de ICD cihazı takılacak bu hastalıkla boğusan arkadaşlara şunu belirteyim rapordur vs dir uğraşagınıza bir an önce üniversite hastanesine gidin ve adam akıllı muayene olun devlette çalışan Dr ve imkanlarla bu iş zor arkadaşlara tavsiyem şu olur . . .

1-Kesinlikle EKG-HOLTER-EKO sonuçlanırını atmayın alın bir dosya tutun . . .

2-Heyete gireceğiniz zaman dosyanızı yanınızda bulundurun zaten alacağınız en az oran yüzde 50 2. evrede yüzde 100 başka bir oran verme şansları yok . . . Sizin teşhisinizi bir üniversite hastanesi koyarsa ve elinizde bu EKO lar olursa ses çıkaramazlar ayrıca hastalık ilerlerse gelişme evrelerini görme açısından bu önemli . . .
3-Sigara içkiden önce (onlarıda mutlaka bırakın ) tuzu bırakın vücut su tutar tansiyon çıkar ve kalp yorulur . . . Sürekli çalışmak zorunda kaldığında zaten düzenli çalışamadığı için çarpıntı olur . . .

Bakın HKMP hastası iseniz ve çok çarpıntınız var ise CORDARONE 200 mg (ÇARPINTI KESMESİ İÇİN ) verilir genelde . . . Diğer ilaçları yukarıda yazdım zaten . . .

Çok dr gezdim çok dolaştım çok para harcadım uzman kardiyolaglar bile teşhis koyamadı (göğüs kafesim geniş ve kilolu olduğum için EKO da fark edemediler ) isim isim verebilirim (hastane ve dr isimleri) ve beni göğüs hastalıkları ile kardiyoloji arasında gezdirdiler . . .

thomas bende kiloluydum. daha önce kalbim dinlenildiğinde bi sıkıntı olmadıgını söylemişlerdi. yaklaşık 40 kg kadar verdim. tekrar dinlenilince bu sefer kalpteki üfürüm farkedildi ve bu sonuçlara kadar geldik. şimdi şubatın ondokuzunu bekliyorum. elimde devlet hastanesi ve özel kardiyologun raporları mevcut. dosya elimde bekliyorum anlıyacagınız. heyet sonuçlarını ve yaşadıgım tecrübeleri sizlerle paylaşmak üzere şimdilik hoşçakalın.

thomas ekg - holter gibi sonucları bırıktırıyorum. ben zaten ılk basvuru yaptıgımda daha tedavı olmadan %50 rapor verdıler 1. evre den ama 2 senedır doktorların tabırı ıle tedavı oluyorum ;ama hastalıgımda bır iyileşme yok. en iyisi senınde dedıgın gıbı bı unıv. hastanesıne gıtmek.

2 Ocakta ICD takılcak bana , gelişmeleri yazarım . . .

Arkadaşlar bende evre 2 oldugu için sizlere soyle aciklayim.Bu hastaligin tedavisi yok biliyorsunuz 3-4 senede ilac kullansaniz bile gecmez.Benim tecrubelerim su yanlışta olabilir ama Eger tedaviye ragmen halen artis gosteriyorsa bulgular bu sefer evre 2 oluyor.Doktorlar genellikle kan basincina gradyent artisina ve en onemlisi kalp duvar kalınlıklarına bakiyorlar.Thomas sana ICD takılsa bile Yuzde 50 hastaligindan ve Surekli pil taktıgında yuzde 20 vs.ole biliyorum alırsın.Burasi cok onemli eger malulen yada erken emekli olmak istiyorsaniz Tek bir hastaliktan yuzde 60 i gecmek lazim ama (HKM EVre 1) buna yetmiyor. Vergi indirimi icin basvuru yaptigimda belgeler eksik diye ANKARA NUMUNE HASTANESİ(HAKEM HASTANE)ne sevk ettiler orada 10 gunluk muaneden sonra yine aynı evre 2 (%100) olarak verdiler.

Defans yazdıklarınız doğru , ben pil takıldıktan sonraki gelişmeleri buradan paylaşırım yarın gidiyorum . . . HAYIRLISI . . .

allah yardımcın olsun acil şifalar diliyoruz

ayrıca ben dahil olmak üzere bu hastalığı geçiren arkadaşlarıma yakınen ilgi duyduğun için teşekkür ediyorum Allah yardımcın olsun thomas. .

Bu gün sabah hastaneden çıktım ICD cihazı takıldı , toplamda bir buçuk saat sürdü lokal anestezi yöntemi ile ve şu ana kadar süreç sorunsuz geçti .

merhaba arkadaşlar. uzun zamandır yazamadım şubat ayı sonunda engelli raporum çıktı. konuştugumuz gibi %50 verdiler. tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.

arkadaşlar merhaba, bende hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım, Ef:60 ,istanbul eğitim ve araştırma hastanesine sağlık raporu için başvurdum, beni samatya hastanesine sevk ettiler, kardiyoloji doktoru hastalığım için 100 verdi, fakat istanbul eğitim ve araştırma hastanesi heyetbaşkanı (samatyanın başhekimi) tekrar aynı doktora gönderdi, doktor 100 yazısını sildi, 50 yaptı, neden düşürdünüz dedim, psikiyatriden de puan alırsın dedi, başhekimin emri dedi,raporum cıktı,bipolar teşhisi konmuştu 2013 te, ama psikiyatr 0 puan verdi 50 ye düşürdüler raporumu, ilçe sağlık müdürlüğüne gidecem, elimde doktorun el yazısı ile yazdığı ve değitirdiği belge var, tekrar başka hastaneye gidip muayene olacam sanırım, raporları düşürüyorlar arkadaşlar, kardeşimin de mental retardosyon 70 raporunu 53 e düşürdüler, bunlar nasıl insanlar, ankaradan raporları düşürün diye talimat alıyorlar sanırım

merhaba arkadaşlar, çok uzun bir aranın ardından yine buradayım. hkmp hastalıgını ogrenmemden bu yana 12 koca yıl geçmiş. son 1 yıl içerisinde 2 kez senkop( bayılma) yaşadım. apar topar icd pil taktılar. bu süreç hakkında bilgi amaçlı sorusu olana destek olabilirim.. ayrıca haftaya oran ile ilgili tekrar heyete gireceğim. 50 olan oran pil ile birlikte bakalım kaça çıkacak. bilgi paylaşırım. kolaylıklar diliyorum. herkese geçmiş olsun.

Üst Alt