Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipoglisemi hastası olana özür oranı var mı?

samet6630

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,hipoglisemi hastası olan kişilere özür oranı varmı .

hemen cevaplayım tip1 birisi olarak hipoglisemi hastası olan elbette belirli oranlar alır ama yüzde 10-20 civarında olur diye tahmin ediyorum..
Ama yanında başka sorunlarında varsa belki yüzde 40ı geçebilirsin..

deneme12345;

hemen cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. bende kilo fazlalığı var ek olarak . boy 179 kilo 133. onun yanında karaciğerde yağlanma çıktı . karaciğerde yağlanma oranı ise şöyle ALT 97 AST 38 olarak çıktı. ayrıca TÜM BATIN USG çekildi, sonuç bölümünde yağlı karaciğer çıktı . bunların özür oranlarını artırma ihtimali varmı?

tip1 diyabetliysen şeker yüksek seyrediyorsa 40 alabilirsin.HgbA1c kaç?

HgbA1c 3 aylık şeker ortalamasıdır eğer tahlillerinde yaptırdıysan orada vardır.Diyabet polikliniğnde kontrollerini yaptırıyor musun?

ahmedd29;

hayır . evde cihaz var ona bakarak yapıyorum . 1 tabak pekmez yiyip kan tahlilimi yapıyorum şeker 70 i ancak görüyor . pekmezi yemezsem 50 ila 55 arası seyrediyor. o yüzden gün içinde yemekten çok şekerli gıdalar tüketiyorum . bu arada asıl merak ettiğim karaciğerde yağlanma denilmesi için nelere bakıyorlar ?

Size fikir olması için, hastalıklarınızdan alınabilecek en az oranlar ile tahmini bir hesaplama yapalım. Şekerden % 20 verilmiş olsa, obezite teşhisi konmuş ve % 20 verilmiş olsa, karaciğer yağlanmasından da % 15 almış olsanız, 20+20+15=% 46 oranında rapor geçer elinize.. Tabii hastalıklarınız için alınabilecek bu oranlar durumunuza göre daha fazlada olabilir..

Şeker için alınabilecek oranlar;

A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Obezite için alınabilecek oranlar;

Ciddi Obezite (Vücut Kitleindeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30

Karaciğerinizdeki sorundan dolayı alınabilecek oranlar şöyle;

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1) Özür Oranı:%15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.Son üçyılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimalfonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primerhastalıkları:

Sınıf 2) ÖzürOranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var.Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık,özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünüyerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik variskanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4) Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan süreklisarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

bacıbey ;

benim şimdi karaciğer yukarıdakilerden hangisine giriyor. ALT 97 AST 38 olarak çıktı. ayrıca TÜM BATIN USG çekildi, sonuç bölümünde yağlı karaciğer yazıyordu . bu durumda benim ciğer hangi bölüme giriyor. yağlı ciğer denilmesi için ast ile alt nin belli oranı varmı?

karaciğer yağlanmasına oran verilmedi.

Merhabalar, geçen hafta heyete çıktım . . sadece obeziteden boy 177 kilo 140 ,heyet %20 verdi . karaciğer yağlanması var . ast alt değerlerim yüksek çıktı .ast 95 alt85 çıktı. dahiliye doktorumda yağlanma var dedi. ama heyetten %20 verdiler . rapora itiraz etme hakkım varmı? onlara göre acaba alt ve ast değerleri daha mı yüksek olması gerekiyor . bir kişinin karaciğer yağlanmasından oran alabilmesi için ast ,alt değerleri ne olmalı ?
Teşekkürler.

Üst Alt