Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipoglisemi için hangi oranda rapor verilir?

sunnshine

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
30 sene tip 1 dm hastasıyım. Çok ağır şuur kaybı yaşayarak hipoglisemiye giriyorum. Rapor oranı kaç olur ?

Lütfen bilen biri cevap verebilir mi çok önemli benim için

Sakatlık Oranı Cetveli'nde Hipoglisemi ile ilgili bir değerlendirme yok maalesef. Şu tanımlamalar işini görmez mi?

5. Diabetes Mellitus

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
b) En az 2 (iki) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

@OturanBoğa, gerçekten inanılmaz. %40 olarak verdikleri oran durumuda riskli evet ama şeker düşmesi çok daha riskli. Ölüm beyin kanaması riski olan bir durum ve malesef bi değeri bile yok. Kaç kez çocuğum okuldan geldi kapıyı açamadım çünkü hipoglisemiye girmiştim eşim kapıyı kırarak eve girdi. Sokakta düşüp kaldım insanlar ambulans çağırdı . Ve malesef emekli olamıyorum günüm tamam olmasına rağmen. Çok üzgünüm

@OturanBoğa, hafif düzeyde çalışma gücü kaybına girermi durumum onu bilmiyorum ama nefrolojide takipliyim. Diyabete bağlı küçük bir hasar var ve ilaç kullanıyorum. Gözdibi muayenemdede küçük kanamalar var ve tansiyon ilacı kullanıyorum. Emeklilik için yeterli oranı alabilirmiyim acaba.? Bu arada teşekkür ederim verdiğiniz cevap ve bilgiler için

Son düzenleme:
Diyabetin hipoglisemi den ötürü nöroloji nefroloji yada göz olarak mutlaka uzun yıllarda etkisi olmuştur siz düzenli olarak yılda birkere en az bu 3 klinikte muayene olmalısınız belki hissetmiyorsunuz dur ama EMG ve gözü büyükten damla ile yada ayrıntılı idrar tahlili ile takipte olmalısınız ve bu 3 dra diyabetin ne derecede işgücü kaybı yada hasar verdiğini sormalısınız kalp damarın etksini bende merak ediyorum genelde her diyabeti bir damar hastası olduğu söylenir kontrol ettirmek lazım

@Emrah., gidiyorum düzenli kontrollere nefroojide ilaç tedavim var 2.5 mg olan tansiyon ilacı kullanıyorum. Gözdibi muayenemdede çok az kanama var ama lazer gerek yok şimdilik dedi fakat oran ne verirler sormadım. Emeklilik için boşa uğraşmak iistemiyorum

Diyabetli hastaların kalp krizi,inme riski çok yüksek, daha yeni bir tanıdığın bacağı kesildi diyabet yüzünden.ama maalesef bu sorunları yaşamadan kaale alan yok. Doktorların da tip2 diyabeti iyileştirmek gibi bir derdi yok, çünkü çok büyük bir kitle ve ilaç firmaları buradan büyük kârlar elde ediyor.

@idosente,

Doktorlardan mucize mi bekliyorsunuz? Diyabet oluncaya kadar şekeri kes, spora başla, sağlıklı beslen diyorlar. Daha ne yapsınlar? Ama bu hastalığa insan yakalanıyor. Tabiki firmalar para kazanacak. Tansiyon ilacı üretenler de insülin üretenler de kazanacak. Adamın pankreasi çalışmıyor. Buna doktor ne yapsın? Okuyup uflesin mi? O ilaç firmalarının ilaçlarıyla bir yığın insanın bacağı kesilmiyor. Ha bu arada bacağı kesilenler arasında doktorlar da var. Diyabet olan çok doktor var...

@gannicus,
Kardeşimin diyabet oluncaya kadar,şeker hastalığı nedir kim biliyor. Olduktan sonra 35-40 yıllık diyeti değiştirmekde zor. Doktor doğru düzgün bir şey söylemiyor(devlet Hastanesinde) beslenmene dikkat et diyip ilaç yazıp yolluyor. Sende kör-topal sağdan soldan duyduklarınla internetten kapasiten neyse anladığınla bocalıyorsun. Öncelikle doktorun seni diyetisyene yönlendirmesi doğru dürüst bir liste yapılması, hastalık hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılması lazım. Ben ilk teşhis konuldu, şekeri kes az ye dedi gönderdi. Nerdeyse 3 ay aç acına yaşadım güçten kuvvetten düştüm. Şeker normal seviyeye döndü ama psikoloji gitti. Doktorun önce hastaya bu hastalığın öyle 3-5 ayda iyileşmeyeceğini ömür boyu sağlıklı beslenmesi gerektiğini anlatması gerekir. Öyle sen şeker hastasısın al bu ilaç , bu İnsülin hadi kullan demek yerine önce bir kaç ay diyet ve sporla takip etmesi gerekiyor. Firmalar para kazanacak ama, doktorlar da koruyucu önlemler alacak. Sadece Türkiye'de 10 milyon dan fazla diyabet hastası var. Sağlık bakanlığı gözünü kapatmış izliyor. Hiçbir koruyucu önlem almak yok. Ekonomi malum sağlıklı beslenmek mümkün değil . İnsanlarda ne yapsın, ucuz olsun karnımız doysun diyor. Hastalığı ortadan kaldıracak önlemler almak yerine. Hastalansın ilaç satalım düşüncesi var. Kısacası toplumu bilinçlendirmek lazım.

@idosente,

Bir sürü klişe söylem. Aşırı şekerli beslenir isen şeker hastası olursun. Sonra doktoru suçla. İnsülin firmalarını suçla. İstersen Kılıçdari suçla. 😀🤣🤦😄

@gannicus,
Bu klişe dediğin söylem önlem alınmazsa 20 yıl sonra ülkenin çöküşü olur. Şeker hastalığı diğer hemen hemen bütün hastalıkların başlangıcı 85 milyonda 10 milyon diyorum. Patlamaya hazır bomba bu hızda giderse 20 yıla bu rakam 30 milyonu bulacak. Nüfus da artmıyor artık. 20 yıl sonra yaşlı, engenllisi artmış, sağlıklı insan az olduğu için çalışma gücü yerlerde bir ülke olacağız. Şu pandemi bu tehlikenin yanında bir hiç bir şeydi. Aşırı şekerli beslenmek kimseyi şeker hastası yapmaz,sen bile yanlış biliyorsun, sonra atıp tutuyorsun. Hamur işleri yani beyaz unla yapılan herşey,prinç, makarna, patates tarzı yediğinde şekerli olmayan yiyecekler ve hareketsiz yaşam tarzı, şeker hastalığının 1 numaralı sebebi.

@idosente,
Pirinç de Makarna da patates de diyabet yapmaz. Bunları doğru dürüst yemeyi bilirsen hiçbir sorun olmaz. Doyurucudurlar. Mesela pilavı tavuk Eti ve salata ile ye. Süper bir besin. Makarnayı salata ile ye. Süper bir Besin. Ama günde 2 baklava, 2 sobiyet, 2 ekmek kadayıfı yiyorsan kurtuluşun Yok. Kalkmışsın Benim gibi hayatı Spor olan adama hareketsiz yaşam diyorsun. Yazdıklarını herkes biliyor. Ama uygulaması zor olduğu için şeker hastalığı ortaya çıkıyor. Sonra da şükür ki senin o beğenmediğin insülin firmaları devreye giriyor. Ne yapsın doktor? Hastayı tehdit mi etsin?

@gannicus, senin hayatın spor olabilir kardeşim. Ben sana bu konuda bir şey mi dedim. Ben şeker hastalığının sebeplerini saydım. Senin ailen bilinçli olabilir, seni öyle yetiştirmiş olabilir. Benim dediğim de o , toplumu bilinçlendirmek. Herkesi senin seviyene çekmeye çalışmak yerine, umursamayıp hasta olsun, sonra iyileştirmek için uğraşalım anlayışı. Bu bireysel bir şey değil artık, toplumsal bir olaya dönüştü. Ben doktorları, ilaçları beğenmiyor değilim. Nasıl pandemi çıktı, sağlık bakanlığı, doktorlar, tüm ülke teyakkuza geçti. Bu olay dada aynı şey yapılmalı.bu ülkede insanlar hasta olmadan hastaneye gitmez. Devlet düzenli kontrol olmayı zorunlu kılsa, en azından yılda 1 kere, insanlara ne risklerle karşı karşıya olduğunu anlatsa, tedbir alsa bugün bu halde olmazdık. Bir yerden başlamak lazım bugün de vurdum duymaz olursak, bu işin nerelere varabileceğini varın siz hayal edin. İnan sağlıklı beslensek hergün yediğin baklavanın sana zararı olmaz. Ben bunu 2 yıldır tecrübe ediyorum. Sporu hayat biçimi haline getirmek ve sağlıklı beslenmeyi öğretmek en büyük adım olur. Buda toplumu daha genç yaşta buna yönlendirmekle olur. 30-40 yaşına geldikten sonra değil. Atalarımız boşuna dememiş ağaç yaşken eğilir diye.

Herkese iyi akşamlar dilerim. Daha öncede paylaşımlar yapmıştım bu konuyla ilgili ancak kendimce çözümler ararken kendimi burada buluyorum. Ben 30 yıldan fazladır tip 1 dm hastasıyım. Tek hastalıktan %40 almam gerekiyor ama şuanda durum %30 u gösteriyor. Ancak benim şekerim haftada en az 2 kez düşüyor ve düştüğünde gözlerim görmüyor ayaklarım hissizleşiyor ve bayılır halde kalıyorum. Bunun bi karşılığı olmalı . Etrafımda tanıdığım hiçbir dm hastası böyle değil ama ben ağır geçiriyorum. Bu rahatsızlığımın hiç bir yüzdelik değeri yok ben sesimi duyurmak istiyorum çünkü çalışamıyorum. Cimere mi yazmalıyım nasıl bir adım aritabilirim belki benim gibi olanlarada kendim içinde birşeyler yapabilirim? Lütfen bana yol gösterecekl arkadaşlarım yorumlarda yazarsa çok sevinirim

Üst Alt