Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotiroid hastalığım var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

Nichotin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Forum içerisinde oldukça sıkı bir paylaşım ağı olduğunu fark ettim ve bu nedenle raporlarım ile birlikte sizlere danışmak istedim.

Askere alma kanundaki maddeyi biliyorum ve bunun yanı sıra türlerine göre de değişkenlik gösterdiğinin farkındayım.

Düzenli olarak Euthyrox kullanmaktayım.

Raporlarım ekteki gibi ve yaşım 28 bu durumda askerlikten muaf olma ihtimalim var mıdır?

Bana yardımcı olursanız minnettar olurum, herkese iyi bir hayat dilerim.

Nichotin

Raporların anlamını bilemiyorum (Ne dersin MeTePe). Ama tsk sağlık yönetmeliğinde konuyla ilgili bölümü aşağıya aktarıyorum. Bu halerde muafiyet veriliyor:

B) 1. Kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi gibi kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve/veya fonksiyon bozukluğu yapmış, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri, fenilketonüri hariç aminoasit metabolizma hastalıkları, glikojen depo hastalıkları gibi depo hastalıkları, beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen ailesel hiperlipidemiler ve tıbbi tedaviye rağmen klinik ve biyokimyasal remisyonun altı aydan daha uzun süre sağlanamadığı tirotoksikozlar.​

Bu rapor kronik troidit olduğunu gösteriyor. Buna göre Oturan Boğa'nın verdiği maddedeki muafiyet kriterine uyuyor ancak; aynı maddede kişinin çalışma gücünün bozulması, şekil veya fonksiyon bozukluğu yapmış ibareleri var. Bu durumda anladığım kadarıyla heyetin karar vereceği bir tablo...

Askeriye ile ilgili hiç bir şeyi kesin söylemek mümkün değil. Kişisel olarak askerlik yaptığım dönemde çok enteresan örneklere şahit olduğum için çürüğe ayırırlar veya ayırmazlar diyemiyorum.

İçinde olduğunuz durum için hiç ihtimal dahi vermiyorum. Bende sürekli olarak Euthyrox (50mcg+25mcg) kullanıyorum askere girişte malum ilaç vs. bulunduramıyorsunuz yanınızda raporunuz varsa yanınızda belki izin verirler ama ben götürmedim acemi birliğinde muayene olurum dedim ama bir türlü gidip muayene olamadım işlemlerim yapılmadı 2 ay boyunca hiç ilaç kullanamadım. Diyeceğim şu ki bel bağlama buna hayal kırıklığına uğrarsın çünkü böbrek yetmezliği olan mı dersin sara nöbeti geçiren mi dersin bir sürü vardı gerçekten askerliğe elverişsiz olan ama çürük verilmedi. Böbrek yetmezliği olan arkadaşımın sabahlara kadar kıvrandığını bilirim sara hastası olan arkadaşımın küt diye bi anda yığıldığını kaşını dudağını yardığını da bizzat gözlerimle şait olmuşumdur. Kısacası çok umut bağlama.

Üst Alt