Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotroid TSK'dan Malulen Emekli olmaya yeterli mi?

uguracarsan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 - 2015 tarihleri arasında K.K.K.lığı bünyesinde uzman erbaş olarak görev yaptım.
eylül 2015 tarihinde ise sağlık kurulu heyetince hipetroid rahatsızlığı nediyle TSK'DA GÖREV YAPAMAZ kararı verdiler.

Sizden öğrenmek isteğim; bu rahatsızlığım ile ilgili olarak SGK malulen emekli sayar mı, emekli maaşı alabilirmiyim. Tşk.ler

burada şunu belirtmek istiyorumki özürlülük ölçütünde şu madde var [FONT=sans-serif]3- Kalıcı hipotiroidi(tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler):% 40 ben günde 400 mg kullandığım halde o oranı vermedi hastane 10 verdi elimde kullandığım ilaç raporu var dr kendide diyorki triod bezi bayağı küçük ama nafile isteyen veriyor isteyen vermiyor[/FONT]

uguracarsan

Askeri personel bizim sakatlık oranı cetveli'ne tabi değildir. Siz TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ'ne tabisiniz. İlgili maddeyi aşağıya aktarıyorum. Bu düzeyde ise, evet, maluliyet onaylanacaktır:

MADDE 41
B) 1. Kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi gibi kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve/veya fonksiyon bozukluğu yapmış, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri, fenilketonüri hariç aminoasit metabolizma hastalıkları, glikojen depo hastalıkları gibi depo hastalıkları, beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen ailesel hiperlipidemiler ve tıbbi tedaviye rağmen klinik ve biyokimyasal remisyonun altı aydan daha uzun süre sağlanamadığı tirotoksikozlar.​

Üst Alt