Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hissettiğim sağlık sorunları psikolojik olabilir mi?

Bulent6113

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba yeni katıldım. Sizlerle durumumu paylaşmak istiyorum. Yardımcı olacaklar varsa yada tavsiyeler herhangi birşey...
Öncelikle arkadaşlar vücudumda olan herşeyi en kötüye yoruyorum mesela kolum uyuşsa kalp krizi göğsüm uyuşsa yada ağırsa kalp krizi.. boynum seyirse damar tıkanıklığı vs vs .. bu tarz daha niceleri. Arkadaşlar sizden isteğim uyuşmalar ağrılar yanma nefes darlığı bu tarz fiziksel belirtiler psikolojik olabilirmi. Gençler ne desem bilemedim gerçekten hayatımı çok etkiliyor bu durum.

Şöyle birşeyden bahsetmek istiyorum psikolojim bozuk olduğu için mi böyle etkiler çıkıyor yoksa gerçekten vücudumda ters giden bir durum olduğu için mi psikolojim bozuldu. Bana kalırsa vücudumdaki bu etkiler psikolojimi bozdu etkileri sayayım isterseniz sol ayak el yüz uyuşuyo yanıyo . Kürek kemiğimim altı ağrıyo bu ağrı göğüse ve kola yayılıyo . Vücudumda çok fazla seyirme oluyor. Kalp atışlarımda bi sıkıntı var bazen duruyo gibi felan oluyo. Bazen bayılma hissi. Mide bulantısı ve aklıma gelmeyenler.

Arkadaşlar bu uzun yazımla sizleride rahatsız ettim sizin derdiniz yokmuş gibi bide kendi belkide size nazaran basit sıkıntılarımı anlattım ama psikolojim çok bozuldu. Umarım olur ve yardımcı olursunuz ne yapmam gerektiği konusunda. ( 6 ay xanax anafranil meresaford kullandım. Aile içi geçimsizlikte var)

Aile içi geçimsizlik derken galiba ya sizin morali bozuk doktorunuza danışın ve Fizik tedaviye gidin

Bülent6113
Kardeşim bu anlatttıkların tam olarak hastalık belirtisi,biran önce bir kalp damar uzmanına,şeker için endokrin'e ve,nöroloji polikiliniklerine mutlaka bir görün,sonuçta,bu beden makina değil.
Bende sen gibi evham dedim,psikolojik dedim 45 sene hastane yüzü görmedim.Hastaneden ıçeri girincede çıkış kapisinı bulamadım halen arıyorum.
Sen sen ol,ihmal etme mutlaka doktora git ve sorunlarını bir bir sırala.

Bugün saat 11.00 da randevum var konuşucam doktorla psikiyatriye bunların hepsini anlatayımmı

Mehmet005
Kardeş nörolojiye bir sene önce gittim bu belirtiler başladıktan bi hafta sonra. Emg yaptı. Beyin ve boyun mr ı çektirdim. Temiz çıktı. Sayısız kordiyoloğa gittim kan tahlili ekg efor eko bunlardanda bişey çıkmadı( ama bu sonuçlar yüzde yüz kesin değilmiş bu beni tedirgin ediyor işte )

Bülent6113
Kardeşim psikiyatriden zıyade birde dahiliye doktoruna bu sorunları anlat,
Sende,damar tıkanıklığı veya damarlarda daralma olabilir.
Şeker olabilir,
Nöropati olabilir
Boyun ve bel fıtıgındanda kaynaklana bilir,
Bununda tespiti ancak emar'la olur,
Birde emar çektir istersen.

Mehmet005
Kardeş doktoro gidiyorum sen daha gençsin sende böyle şeyler olma ihtimali çok düşük felan filan.. doktorlarada pek bi inancım kalmadı ama mecbur gidicez. Bir sorun varsa (umarım yoktur) teşhisi konulsun artık bir yıldır dolaşmadığım yer kalmadı. Geçen bir ay içinde 13 kere acile gittim. Çaresizim şuan bilmiyorum

Nefes darlığı bende var ama çok takmıyorum benden çok ablam takık kısa alıyorsun diyor merdiven çıksam nefes nefese kalıyorum
sigara kullanıyorum Bir zaman sık sık sol kolum kendi kendine düştü hiç hissetmedim sağ kolla kaldırıdım boydan boya hissetmiyorum doktora gittim niye oluyor kas gevşetici vs.verdi onların hepsini kullanmadım biraz devam etti geçti lakin hareketler yaptım bazen uyuşmalar oluyor bunları dert etmiyorum

Benim şikayetlerim hep solda sağda hiç bir şey yok, sol bacak ağrı oldu doktor depresan verdi ayak parmakları istemsiz hareket etmeye başladı aşırı yanmaya başladı ama acayip bişey ayak bileklerim o parmaklar geriliyor ben kasılma dedim öyle bişey hayat kalitemi bozdu,
canı çok tatlı biride değilim,doktor değiştirdim birine gidip bir doktora gittim anti verdi deyince hemen yönleniyorlar

birine gittim bahsetmedim oda fıtık dedi fizik tedavi oldum lakin doktor dğil ama babdan bu işi öğrenmiş biri bana dediki sen fıtık değilsin senin kanla damarla ilgili bişeyin var dedi ama gittim sonuç yok,antileri bıraktım yanma geçti parmaklarım hareket etmiyor bacağımda ağrı yok yani ilaçları kullandıkça arttı kobay gibi iyi geldimi yok değiştirelim,

yabancı uyruklu bir kadın vardı masaj vsanlayan oda yaptı lakin o masajları yaptı sol kürek kemiğinin altında boyna doğru giden bir ağrı oluştu halada içten içe o derin ağrı var bu kireç dedi gerçekten var bazı çekimlerde çıktı ama ağrı yoktu niye ağrıyor ters bişeymi yaptı bilmiyorum bir doktora demiştim üstünde durmadı

ben kireçten olduğunu düşünüyorum,
çok fazla takmamak gerekiyor
ben hepsine taksam doktordan çıkamam

.

trky
Kardeş işte kalbin çarpıyor bayılacak gibi oluyosun bunu nasıl takmayayım. Gerçekten ciddi bişey oluyorsa... açıkçası birazda korkuyorum heralde. Psikiyatriyede diyicem zaten bana bi ilaç versin hiç bişiyi takmayayım. Ama birazda korkuyorum ilerde meslek hayatıma etki edermi psikolojik ilaçlar kullanmam ?? Çok ikilemlerdeyim

Bulent6113

Önce bir kardiyoloji ve göğüs hastalıklarına muayane olun.Eğer yapılan tektikler de bir şey çıkmazsa sizi psikiyatriye yönlendirirler.

muhtemelen ciddi birseyin yok ama tamamen pskolojikte görünmüyor için rahatlaması için ilgili branşlara gidebilirsin hem kontrol olur mesela en basit yorgunluk halsizlik dinlenirim geçer dediğin kanda bi değerden kaynaklanıyor doktorlar tedavi üretemediği için önemsiz diyorlar hlbuki önemli bilirsin kafan rahat olur pskolojinde düzelir birseyim yok diyerekten

Arkadaşlar bugün psikiyatriyle konuştum. Faverin 100mg verdi. Bana dediki; senin saydıkların hiçbiri hastalık bulgusu değil. Dedi sana yüzde yüz hiçbirşey söyleyemem ama yüzde 99.9 sıkıntılarının altında psikolojik sebep var dedi. Bu arada ilaç hakkında bilgisi deneyimi olanlar var mı? Arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim içim rahatlıyo burada olmaktan gurur duyuyorum

Vücut sağlığı ve yapılan hareketlerin psikolojiyi değiştirdiği gibi psikolojinin de vücut sağlığını değiştirdiği doğrudur. Sizin durum doktorun halt etmesi bana göre, şüphelendiğiniz rahatsızlıklar için ilgili polikliniklerde muayene olmakta fayda vardır, çünkü hiçbirşeyin yok denip hastane çıkışında yığılıp kalan ve ağır rahatsızlıkları başka doktorlar tarafından tespit edilen birçok kişi vardır. Faverin ilaca gelince yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hiçbir faydasını görmediğim ilaçtır kendisi.

Kardeş ben bir kere nörolojiye- 6 kardiyoloji uzmanına muayene oldum. Hep normal çıktı sonuçlar. Farklı bölüm doktorları veya bidaha kardiyoloji ve nörolojiye muayene olayım mı

Arkadaşlar kürek kemiğimin altında bir ağrı var ve sol koluma felan yayılıyo bide yanma hissi oluyo içi çok socakmış gibi kordiyoloji ve nörolojiye göründüm hemde fazlasıyla. Böyle durumu olan başka arkadaşlar varmı nasıl yendi bı ağrıyo be uyuşmaları lütfen iletişime geçsin artık sıkıldım bıktım . Bir yıldır aralıksız ağrıyor. Psikolojik olduğuna inandım bende artık çünkü bişey olsa bir yılda çıkardı heralde hastanelik olurdum bi şekilde. Bunu nasıl yenerim yardımlarınızı bekliyorum. Hayatım çok stresli ve sıkıcı değiştirin demeyin bı böyle olmak zorunda bu aralar. Farklı yöntemi olan varmı

Muayene sonuçlarına göre fiziken bir rahatsızlık olmadığını varsayıp psikolojik olduğunu düşünürsek şöyle söyleyeyim, bana zamana karşı yarışan bir iş yapıyordum çok stresli kafa kaşımaya wc gitmeye vakit bulamadığım bir iş düşünün, bende olan durumlar şöyleydi; saç diplerinde kızarıklık, yüzümde şişlik ve kızarıklık, aşırı terleme, boğulacakmış hissi ve bu his gelince özellikle kalabalık mekanlarda otobüste filan kalp atışının yükselmesi ter basması gözlerde kararma ve o an kendimi dışarı atamazsam bayılma şeklinde sonra gözlerde seyirme kalp üzerinde ağrılı sızlama uyuyamama, takıntıların artması anlamsız hareketler yapma gibi ancak işten bunlar ve diğer rahatsızlıklarım sebebiyle ayrılınca bunların %80 i 4 ay içinde kayboldu. Sizi durumda da stres hastalık takıntısını arttırdıkça arttırmış olabilir faverin okb de en etkili ilaç olduğunu söylemişti doktor bana ama bende hiçbir fayda sağlamadı ancak kullanın demiyorum doktor önermeden sakın yanlış anlaşılmasın tavsiye olarak değil kendimden bir olay anlatıyorum sadece "desyrel" bu ilaç stresin verdiği sıkıntıyı kafaya takıp düşünüp durmayı bunalmayı direk kesiyor, Hayatımda faydasını gördüğüm psikiyatri tek ilaçtır.

Psikolojik ilaçlar kullanılmasına ben karşıyım şahsen. Psikiyatra gittiğin zaman derdini anlatıyorsun, onun seni dinlediğini hiç sanmıyorum, aynı şey benimde başıma gelmişti ondan söylüyorum. İlaç yazmak zorunda o doktor ve o ilaçlar insanı uyuşturuyor, kilo almanıza sebep oluyor, mümkünse o ilaçları kullanmayın derim ben........

pari85
Arkadaşım burada sonuçta insan hayatı var ben bu tarz düşüncelere karşıyım. Bu doktorlar neyin ne olduğunu bizden iyi biliyor. İnsanlarıda böyle kolay kolay harcamazlar.

Bu arada arkadaşlar ilacı ilk kez bugün kullandım sabah tok karnına. Hemen etkiledimi bilmiyorum ama kendimi iyi hissediyorum sadece boğazımdabi mide bulantısı gibi bişey var onun dışında fena değilim

Üst Alt