Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

HIV pozitif kişilerin dışlanması hakkında yorumlarınız nelerdir?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
hıv pozitif kişiler hakkında yorumlarınız nelerdir arkadaşlar hiv ve hepatit b hastayıyım onun dışındada başka sağlık sorunlarımda var beni en çok dışlanmak üzüyor ve ön yargılar çok üzüyor neden dışlanıyoruz neden kötü gözle bakıyor herkes bize çok canım sıkılıyor benim

Hiv solunum yolu ile bulaşan bir hastalıktır, diye bildikleri için olmalı ama yanlış biliyorlar.

Bilinçli olunsa bu ön düşünce kalkar millet kulaktan dolma bilgilerle yaklaşıyor bu duruma

hepatit b ve hiv pozitif kişilere hastanelerde hiç iyi davranmıyorlar neden öyle

hepatit b ve hiv pozitif kişilere hastanelerde hiç iyi davranmıyorlar neden öyle arkadaşlar hasta olmak suçmu neden dışlanıyoruz her zaman ifşa ediliyoruz insanlık kalmamış kimsede :(

mehmetege2204

Arkadaşım çok geçmiş olsun.
Hıv Tr de ilk defa yanlış hatırlamıyorsam 1980 lerde görüldü.
yeme
içme
ter yoluyla
öpüşme
eline tutmak ile bulaşmayan bir hastalık.

Benim çok sevdiğim pilot tanıdığım vardı. Rusya uçuşunda maalesef :(bir Rus bayandan kaptı. Asla pişman olmadığını çok sevdiğini söyledi ve hastalık kaptığı Rus kadınla evlendi.:eek: Hiç ağladığını pişman olduğunu görmedim hep gülerdi güçlü olmak lazım kendini salma bağışıklık sistemini güçlendir.

Hıv kapan ünlülerden biri olan Freddie Mercury bu adam tam bir efsane tüm şarkılarını dinlemiş biri olarak bu adam doğarken yıldız doğmuş yani sonradan yıldız olunmuyor.:eek:

hiv pozitif olduğum için çok bana ön yargılı yaklaşıyorlar insanlar neden böyle ?

hiv pozitif olduğum için çok bana ön yargılı yaklaşıyorlar insanlar neden böyle ? çok canım sıkılıyor kimse beni anlamıyor kötü gözle bakıyor arkamdan konuşuyor rabbim bana ve bütün hastalara yardımcı olsun hiv pozitif olduğumu söylediğim zaman gözlerindeki bakışlar bile değişiyor insanların

mehmetege2204

Seni çok iyi anlıyorum inan bu düşünceleri her çapkın erkek yaşıyor. Herkes kaçamak yapıyor sonra eyvah bir hastalık mı bulaştı korkusu 6 ay sonra elisa test falan filan en güzeli tek eşlilik yada korunmalı sex yapmak. Bazı dönemler kulaçlama oluyormuş yani 6 ay sonra değil yıllar sonra aids kendini gösteriyormuş. Size çok geçmiş olsun ben sizin yerinizde olsam kimseye hastalığımı söylemem ama kimse yede bulaştırmazdım. Bazılarında ben bunu bir kadın veya erkekten kaptım ve tüm erkeklerin canı cehenneme diyerek erkeklerle yatarak aids olmasını sağlıyor yada erkek aynı şekilde tüm kadınların canı cehenneme diyerek kadınla sex yaparak aids virüsünü bulaştırmaya çalışıyor.

neyse kimseye aids olduğunuzu söylemeyin evet yüzünüzde kolunuzda bacaklarınızda mor renkli çöküntü şeklinde yaralar çıkacak ama pudra yada makyaj ile kapatabilirsin.
Durumun varsa yada evin varsa sat dünyayı gez yani hayat çok kısa ve bunu değerlendir.

Merhaba @mehmetege2204

HIV Pozitif Olma Hali; Kontrol Altına alınmış bir virüs ile yaşama durumudur hiç şüphesizki.
Umarım ortak mücadele paydaşlığındaki arayışınız olumlu sonuçlanır. HIV pozitif değilim ancak günümüzde HIV Pozitif olmak dünyanın sonu hiç değil şüphesiz Pozitif Yaşam Derneğinin bir sunumuna katılma şansım olmuştu daha ónceleri.

Yaşadığımız toplumda maalesef o kadar çok önyargı var ki, kimi nasıl bulaştığını bilmiyor ve aynı odada durmaktan bile imtina ediyor. Kendine bulaşmasından korkuyor. Kimi insanları yargılıyor, nasıl bulaşmış neden dikkat etmemiş vb. Durumunuzu anlamayacak olanlara hastalığınızı söylememek en iyisi. Bu arada sağlığınıza dikkat edip doktor tavsiyelerine mutlaka uymanız gerekir. Sağlık personeli maalesef bazen önyargılı olabiliyor, onlara karşı yapabilecek birşey yok. Tedavi sürecinde size anlayış gösteren personelleri seçme şansınız varsa değerlendirebilirsiniz. Yoksa da canınızı sıkmadan mecburen tedavinize bakmak zorundasınız.

Seni dışlıyorlar ise tek tabanca takıl o zaman kimseyi suçlamaya da hakkın yok ayrıca ön yargılı falan diye .

çok önyargılısın bu konuda :( çok üzüldüm öyle demen beni çok üzdü bendeki sorunları rabbim düşmanıma vermesin

Eğitimsizlik ve bilinçsizlik arkadaşın dediği gibi önyargılar doğuruyor.

AIDS dünyada azalıyor, Türkiye’de artıyor, vakaların %80’i erkek! (1 Aralık Dünya AIDS Günü)
HIV Pozitif/AIDS hasta sayısının dünyadaki azalmaya ters orantılı olarak Türkiye’de hızla arttığına dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, "Türkiye'de kayıtlı vakaların yüzde 80’ini erkekler oluşturuyor. Vakaların yüzde 49,8’i virüsü cinsel yolla alıyor" dedi.

https://www.ntv.com.tr/amp/saglik/a...i-erkek-1-aralik-dunya,-nDAM8tFfkCPcOk7_iymJQ

5 aydır geçmeyen yani 5 gün geçse on gün hafif yanıyor acaba aidsmiyim

Üst Alt