Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmet birleştirme (4B-4C-4A) için ille de emeklilik zamanı mı beklenmeli?

brokoli 45

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba

bulunduğum il SGK gittim hizmet birleştirme yapmak istiyorum dedim memur arkadaş suan olmaz emeklilik zamanın yaklaşınca gel dilekçe ver diye başından savdi sanki beni..
sırasıyla 4b sonra 4C şuanda da 4A liyim
hepsini 4 A birleştirmek için nasıl bir dilekçe yazayım
SGK genel müdürlüğüne mi göndereyim

aydınlatırsaniz sevinirim iyi akşamlar

Valla ben malülen emeklilik başvurusunu yaparken TAHSİS TALEP FORMU imzalattılar orada zaten kutucuk lara işaret koyuyorsun ve sivil numaranı yazıyorsun ondan sonrasını kurum hallediyor onlar pirimler genel müdürlüğü ne yazı yazıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben zaman kaybı olmasın diye birde forumda çoğu arkadaş birleştirme yapın diye okudum oyuzden konuyu açtım birde başından savdi ona ayar oldum açıkçası cahil gibi hissettirdi bana memur arkadaş şayet oluyorsa SGK genel müdürlüğü ne iadeli taahhütlü dilekçe yi göndereyim ama nasıl bi dilekçe olacak ?

Başından savma Yok sanırım birleşme emekli olunacak tarihe yakın yapılıyor nedeni hadi tekrar 4c yada B li
çalışırsanız ne olacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşım hizmet birleştirme emekliliğinize az bir zaman kala yapılır. Çünkü emeklilik işleminiz son bağlı olduğunuz kurum esaslarınca yapılır. Sizin son anda iş değiştirme olasılığınıza karşı şimdi birleştirme yapmazlar.

Emekliliğinize 6ay-1 yıl kadar kaldığında dilekçe verirseniz hepsi birleştirilir.

ben emekli olmadan 1 ay once gittim,memura 4a ile 4b birleştirmek istediğimi söyledim,gerek yok biz hepsini goruyoruz dedi nitekim emeklilik dilekçemi verdim memura tekrar bağkurum olduğunu onun için dilekçe isteyip istemediğini sordum yine aynı cevabı verdi.Sonuçta emekli oldum bu sırada evrak takipten kontrol ettim onlar bağkurla yazışmaları falan kendi yaptılar.Olumsuz tarafı bunları yaparlarken süre çok uzadı benim emeklilik 3 ayda sonuçlandı

Benim anlamadığım kanunda böyle bi madde varmı emekliliğe 3 ay kala birleştirme yapılır diye şimdiden yapınca işler daha çabuk olur düşüncesindeyim sonuçta emekliliğe 3 kala kurum degistirmeyecegimi nerden biliniyor ?

Hizmet birleştirmesi için sgk sitesine e devlet üzerinden tahsis talep formunu internet üzerinden 3 kuruma ait bilgleri doldurarak emeklilik lşlemi yapın kurum hizmet günlerinizi toplar size de bir yazıyla bildirir. Emekli olamıyorsanız nedenini de belirtir.

emeklilik hesaplarken son 7 yıla bakıyorlar. son 7 yılda hangi kurumdaki günleriniz fazlaysa (3 kurum olduğunu varsayarak) ordan emekli ediyorlar. eğer son 7 yılda sadece iki kurum değiştirilmişse 7 yılı ikiye bölüyorlar. 3,5 yıldan bir gün fazla olan kurumdan emekli ediyorlar. eğer günler tam olarak eşitse, son çalıştığınız kurum baz alınıyor.

bu yüzden erkenden gün toplamazlar. aslında sistemde tüm günleriniz görünür. ama emeklilik için işlem yapılmaz. çünkü sonradan kurum değiştirme söz konusu olabilir. emeklilik istediğinizde ancak ozaman işlem başlatılır.

Benim bildiğim kadarıyla
EMEKLİ OLUNACAĞI ZAMAN (MALÜLEN veya VERGİ İNDİRİMİ) ile
Bağlı bulunduğun SGK ya(EN SON SİGORTANIN YATTIĞI) gidip
onlar BAŞVURU FORMU nu doldurup BÜTÜN ÇALIŞMIŞ OLDUĞUN GÜNLERİN TOPLATILMASI İÇİN
ANKARA ya Formu gönderiyorlar.

Ve sonuçtada başvuru yaptığın SGK da dosyan oluşur.
Daha sonrada belli zaman sonra(2 ila 3 ay arası)nda çalışmış olduğun hizmetlerin (4a-4b-4c)
dosyada birleştirilir ve bu şekildede hizmet birleştirme yapılmış ve hizmetlerin toplatılmış demektir.

(Hizmet birleştirme yapılınca elektronik ortamda herhangibir değişme olmaz. Şöyleki e-devlet adresindede
hizmetlerin kısmında bir değişiklik olmaz. )

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yani emeklilik yaklaştığı zaman birleştirme yapılacak şuanda yapılması mümkün değil...

Piskolojik rahatsızlık tan emeklilik

SSK kaydım 10/06/2004 bağkur üzerinden başladı toplam gün 314
Müteakiben 20/11/2007 jandarma uzman çavuş olarak göreve başladım 6 yıl görevde bulundum

Bu dönemlerde psikiyatri polikliniği de tedaviler gördüm ve yönetmeliğe göre 1 yıl içersinde 90 gün rapor aldığından dolayı2014 temmuzda ilişigim kesildi istirahatlerin içinde psikiyatri dende raporlar mevcuttu şuanda tedavilere devam ediyorum uzun yıllardır. doktorumun bana dediği istersen seni kurula çıkartalım emekli olabilirsiniz dedi

4A olarak çalışmaktayım benim merak ettiğim konu bu hastalık bende o dönemlerde girilen çatışmalar askeri ortamdan kaynaklı sonuçta ben silahlı kuvvetlere girerken sağlam raporu ile girdim mevcut şuan ki halim hastalığım ordan gelme mahkeme ye müracaat ettiğimde emeklilik emekli sandığı üzerinden adi malûl olarak mahkeme kabul edermi toplam SSK günüm 4A 4B 4C 2950 gün

pisikyatriden tesisiniz nedir hangi ilaçlar kullaniyorsunuz

Psikiyatriden 2 ay önce teşhis kondu şizofreni kullandığım şuan için clopixol zeztad
Bundan önceki teshislerde karışık anksiyete ve depresif bozukluk
Daha öncelerde majör depresyon
Ondan önce uyum bozukluğu anlayacağınız her doktor başka başka teşhis koydu

brokoli 45

Vaybe aynısı bendemi doktor degistirim

Zeztaf bende kullandım peki tam olarak ne anlattığı z doktora kusura bakma sorularım icin

Dostum Türkiye'nin dört bir tarafında hastanelere çıktım her biri farklı teşhis tanı koydu yada o anki benim doktorla konuştuğum anki piskolojimden kaynaklı şuan için normal gidiyor bazen çileden çıksam da Türkiye'nin ekonomik ve sosyal haline bakarsan kafayı yemeyen insan kalmayacak yakında 🙂
Sence mahkeme yolu ile emeklilik 4C üzeriden olurmu

brokoli 45

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en so sigortalı olunan statü neyse, emeklilik de o statüde olur.

Malule emeklilik şartları:

1- İlk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmeli
2- Bu arada en az 1800 toplam prim yatırılmalı
3- maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı olmalı

Arkadaşlar konuyu okudum bı konuda kafam karıştı bende uzun yıllardır psikolojik tedavi görüyorum ara ara rapor işine hiç girmedim örnek olarak ben %80 bı rapor alırsam hangi statüde emekli olurum vergi indirimi ile
4A 327
4B 312
4C 2513
Askerlik borçlanması yapsam 450
Toplam 3602

brokoli 45 şu anki durumuyla açık ara 4C.
Emekliliğiniz emekli sandığından olur. Ancak vergi indirimi ie değil. Devlet memurlarının erken emekliliğinde vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur.

Ufukalp SSK ilk kaydım bağkur 2004 haziran
Akabinde 4C
Şuanda da 4A
Yani şuan devlet memuru değilim 4 A olarak çalışmaktayım bu pozisyonda ne olur

brokoli 45
Şu an 4 A lı da olsanız, son 2520 primin fazlası 4C statüsünde olduğu için emekli sandığından emekli olursunuz.

Ufukalp ozaman ben malulen emeklilik için hiç müracaat etmeyip direk olarak vergi indirimi ile emekli olduğumda maaş ta fark edecek sonuçta askerlik borçlanması yapıp 4 c den emekli olmak en mantıklısı malulen olduğum da en son statü 4 A dan yapacak oda maaş 1200 TL hiç değmez sağol kardeşim

brokoli 45
Evet malulen emekli olursanız en son bulunduğunuz statü olan 4A dan emekli olursunuz.

Arkadaşlar devlet memurlarında emekli olurken engelli raporunu yenilemek gerekiyormu?

evlats
1 Ekim 2008 öncesi 5434 sayılı yasaya göre memuriyete engelli kadrosu ile başlamış olanların yeniden rapor almasına gerek kalmayacak.
Ancak bu tarihten önce girişi olduğu halde sonradan engell olmuş olanlar ile, bu tarihten sonra memuriyete başlamış tüm engellilerden yeniden rapor istenir. Yeni rapor istenmese dahi mevcut rapor emeklilik yönünden yeniden değerlendirilir.

Anladığım kadarıyla burda vergi indirimi ile emeklilik te SSK son 2520 hangi statüde ise ordan emekli yapmıyor kendi açımdan baktığımda
ilk giriş 2004 bağkur 314 gün
Sonra 4 c 2513 gün
4 A 650 gün
Burda en çok hizmet 4 c olduğuna göre SSK emekliliği gerçekleştirmezmi 4 c statüsünde oturanboğa Bülent abi

Ufukalp selamlar hizmet birleştirme 5. Ayda yapmıştım dilekçeyi verdim emeklilik için tekrar hizmet birleştirme olacak mı vergi dairesiyle yeniden yapacaklarmı yazışmaları vergi indirimi için yoksa 5. Ayda yaptığımdan dolayı gerek kalmiyacak mi abi

egemat1
Hizmet birleştirme derken ?
Ben seni özel sektörde 4A lı çalışan olarak biliyorum.
4A, 4B, 4C gibi farklı statülerde çalışman mı oldu ?
Eğer öyle ise, sonradan tekrar farklı bir statüye geçmediğin sürece tekrar hizmet birleştirmeye gerek olmaz.
4A statüsünden vergi indirimi ile emekli olunuyorsa SGK vergi indirimini vergi dairesinden teyit eder.

Ewet abi 4a 4 b olarak5. Ayda hizmet birleştirme yaptım anladım abi tsk ederim

Üst Alt