2010 haziran ayında iş kazası sonucu oflu oldum şuan %88 ağır özürlü/bakıma muhtaç raporum var iş gücü kaybım %100 700 gün ssk pirimim vardı emeklilik başvurusu yaptım iş kazası olduğu için pirim gün sayısına bakılmadan emekli olabileceğim söylendi emeklilik dosyam ankaradan onaylandı kayseri sgkdan hizmet birleştirmesi yaparsam maaşımın yükseleceğini söylediler bende saf saf yaptım 1860 gün emekli sandığımı sgkya aktardım toplam 2560gün pirimim oldu sonra sgkdan yazı yolladılar emekli sandığından sskya geçtiğim için prim gün sayım yeterli olsada 1260gün ssklı olarak çalışma zorunluluğum varmış 860lira devamlı iş göremezlik maaşı bağlandı ayrıca evde bakım parasıda bağlandı şimdi
1- bu güne kadar olan tüm primlerim yüksekti bundan sonra asgari ücretten yatırırsam maaşım ne oranda düşer yada yüksek yatırırsam artarmı sonuçta primleri kendi cebimden yatıracam aylık 50-100 lira gibi bir fark olacaksa boşuna maddi darlığa girmek istemiyorum
2- engellilerde ki vergi indiriminden ssk primlerini yatırırken yaralanabilir miyim yararlanırsam :% kaç indirim yapılıyor ve indirimi nasıl yaptıracağım
3- iş gücü kaybım %100 bu durumda çalışıyor gösterilmem sorun olurmu
4- çalışıyor gösterildiğimde gerçekte olmasada resmi olarak gelir düzeyim artacak örneğin 600 lira maaşlı gösterilsem 860 lirada iş göremezlik toplam 1460 lira yapar evde 3 kişiyiz bu durumda evde bakım param kesilirmi
5- eğer calışıyor gösterilmez isem sigortadan tedavide yararlanırmıyım
1- bu güne kadar olan tüm primlerim yüksekti bundan sonra asgari ücretten yatırırsam maaşım ne oranda düşer yada yüksek yatırırsam artarmı sonuçta primleri kendi cebimden yatıracam aylık 50-100 lira gibi bir fark olacaksa boşuna maddi darlığa girmek istemiyorum
2- engellilerde ki vergi indiriminden ssk primlerini yatırırken yaralanabilir miyim yararlanırsam :% kaç indirim yapılıyor ve indirimi nasıl yaptıracağım
3- iş gücü kaybım %100 bu durumda çalışıyor gösterilmem sorun olurmu
4- çalışıyor gösterildiğimde gerçekte olmasada resmi olarak gelir düzeyim artacak örneğin 600 lira maaşlı gösterilsem 860 lirada iş göremezlik toplam 1460 lira yapar evde 3 kişiyiz bu durumda evde bakım param kesilirmi
5- eğer calışıyor gösterilmez isem sigortadan tedavide yararlanırmıyım