Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmet birleştirme sonucu emeklilik için 1260 gün pirim isteniyor..?

demirc

Aktif Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
2010 haziran ayında iş kazası sonucu oflu oldum şuan %88 ağır özürlü/bakıma muhtaç raporum var iş gücü kaybım %100 700 gün ssk pirimim vardı emeklilik başvurusu yaptım iş kazası olduğu için pirim gün sayısına bakılmadan emekli olabileceğim söylendi emeklilik dosyam ankaradan onaylandı kayseri sgkdan hizmet birleştirmesi yaparsam maaşımın yükseleceğini söylediler bende saf saf yaptım 1860 gün emekli sandığımı sgkya aktardım toplam 2560gün pirimim oldu sonra sgkdan yazı yolladılar emekli sandığından sskya geçtiğim için prim gün sayım yeterli olsada 1260gün ssklı olarak çalışma zorunluluğum varmış 860lira devamlı iş göremezlik maaşı bağlandı ayrıca evde bakım parasıda bağlandı şimdi

1- bu güne kadar olan tüm primlerim yüksekti bundan sonra asgari ücretten yatırırsam maaşım ne oranda düşer yada yüksek yatırırsam artarmı sonuçta primleri kendi cebimden yatıracam aylık 50-100 lira gibi bir fark olacaksa boşuna maddi darlığa girmek istemiyorum

2- engellilerde ki vergi indiriminden ssk primlerini yatırırken yaralanabilir miyim yararlanırsam :% kaç indirim yapılıyor ve indirimi nasıl yaptıracağım

3- iş gücü kaybım %100 bu durumda çalışıyor gösterilmem sorun olurmu

4- çalışıyor gösterildiğimde gerçekte olmasada resmi olarak gelir düzeyim artacak örneğin 600 lira maaşlı gösterilsem 860 lirada iş göremezlik toplam 1460 lira yapar evde 3 kişiyiz bu durumda evde bakım param kesilirmi

5- eğer calışıyor gösterilmez isem sigortadan tedavide yararlanırmıyım

Pardon ama, konu ettiğimiz şey malklulen emeklilik değil mi? Malulen emeklilike asla ama asla 1261 gün sınırı yoktur (erken Yaşlılık emekliliğinde vardır). Kişinin;
1- Maluliyet derecesinde iş gücü kaybı varsa
2- En az 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 gün primi varsa
malulen emekliliği hak eder.

En son prim hangi statüde ise, malulen emeklilik işlemi o statüde yapılır.
Kişi eğer aynı zmanda sürekliiş göremezlik geliri alıyorsa, yani kişinin maluliyet tesbiti sgk kayıtlarında mevcutsa, malulen emeklilikte kişiden yeniden rapor istenmez: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

bimere dilekçe yazdım sonucunu bekliyorum gelen cevaba göre hareket edeceğim

bugün sgkdan aradılar emekli sandığından geçiş yaptıktan sonra emekli olmak için 1260 calışmam gerektiğini ancak istersem iş kazası geçirdiğim için prim gün sayıma bakılmaksızın toplamda 1gün dahi sigortam olsa emekli olabileceğimi söylediler bu durumda ise geçmiş primlerim miktarı değil son 21günlük primim baz alınacağı için maaşım düşük olurmuş pazartesi tekrar dilekçe yazın emeklilik işleminizi başlatalım dediler

Bence hatalı işlem yapıyorlar!

Siz iş kazası geçirdiğinizde hangi statüdeyseniz, o statüde Sürekli İş Göremezlik Geliri bağlanır. Bunun için ne hizmet birleştirmenize gerek var ne de başka bir şeye. Sürekli iş göremelzik gelirinin hesabında geöniş dönem primlerinizin felan hiç ama hiç bir etkisi yoktur. İş kazası geçirdiğinizde almış olduğunuz resmi aylığa (günlük kazancınıza) bakarlar bir de oluşan işgücü kaybı oranınıza. Bu kadar.

MAlulen emeklilik ise apayrı bir konudur ve sürekli iş göremezlik gelirinden tmamen bağımsızdır. % 60 ve üzeri işgücü kaybının yanı sıra 10 yıl sügortalılık süresi ve 1800 gün prim de varsa, malulen emekli olunur.
En son hangi statüde sigortalılık varsa, malulen emeklilik o statüde gerçekleştirilir
Malulen emekli maaşının hesabında ödenen prim miktarı, sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve son dönemki aylık miktarı etkilidir.

Aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emeklilik hak edilmişse, bu durumda iki gelirden fazla olanın tamamı, az olanın yarısı aynı anda alınabilir.

Bu yazdığım bilgilerin dışında bir bilgi veriliyorsa size, yanlıştır. Dayandıkları mevzuat maddelerini isteyin ve asla bu yazdıklarımın dışında bir işlem yapmalarına izin vermeyin.

bülent bey sürekli iş göremezlik maaşım 18.12.2011 tarihinden başlayarak aylık 1300lira bağlandı geçen ay birekenle birlikte paramı aldım onda bir sıkıntı yok ancak geçen ay emekli sandğından ssk ya geçiş yaptığım için 1260gün sskya prim yatırmamı yoksa emekli olamaycağımı söylediler bende bimere şikayet dilekçesi yazdım bunun üzerine sgkdan aradılar bana emekli olamazsın diyen şerefsiz şimdi iş kazası geçirdiğiniz için prim gün sayısına bakılmaksızın emekli olma hakkınız var o nedenle sizi emekli edeceğiz tekrar baş vuru yapın dedi bugün dilekçeyi verdim işlemleri başlattılar şimdilik emekliliğin bağlanmasını bekliyorum eğer maaş beklediğimin altında olursa tekrar itirazda bulunacam ilginiz için sağolun

Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah kısa sürede süreç olumlu şekilde sonuçlanır...

Üst Alt