Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmet birleştirme yapma prosedürünü ve sağladığı avantajları bilen var mı?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Memuriyet öncesi çalışmaların sayılması için dilekçe veren var mı nereye verdiniz dilekçeyi ? (teknik hizmetler için)

İki üç yıl önce kurumuma vermiştim. Daha sonrada birleştiridi.

druid

Kendi (halen) çalışmış olduğunuz kuruma veriyorsunuz.

Benim SSK hizmetlerim ile EMEKLİ SANDIĞI hizmetlerim birleştirildi(YHS)

SSK da 2615 gün birleştirildi.

Bu zamana kadar sağladığı herhangibir avantajı olmadı bana.

Bende yaklaşık 3 sene önce birleştirme yaptım ama derece kademeye vede hizmet yılına etkisi olmadı. Sgk ya ve çalıştığım kuruma sordum 2008 den sonra kanun değiştiği için sadece emekli olurken maaşa etkisi olur dediler. Ayrıca hitapta da görünmüyor

i_brahi_m
Hitap'ta SSK hizmetlerininde görünür olması gerekiyor bilgin olsun. Benim HİTAP ta var SSK hizmetlerim.

Maalesef ki ÖZEL SEKTÖR gün sayısını arttırmaktan başka
(emeklilikte faydası olacaktır)
bir katkısı olmuyor. 😁😁😁😁

Hayır hitapta görünmüyor hususi sordum sgk ya görünmez dediler. Ne zaman birleştirdin ben kuruma bile sordum ama yok olmuyor dediler.

i_brahi_m

2 buçuk yıl falan oluyor hizmet birleştirme yaptıralı ben.

Hatta
7 YIL
3 AY
5 GÜN
SSK HİZMET BİRLEŞTİRME YAPILDI HİTAP'A.

Devlet Memurları Kanunun 36 maddesinin Ortak Hükümler Bölümünün (C) bendinin 1 inci fıkrasında "Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu Kanun ve bu Kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

Bulunduğunuz kurumun personel şubesine bir dilekçe ve sgk dan alacağınız hizmet sürenizi gösteren belge ile (e_devletten de alınıyor olabilir personel birimine sorun) hizmet sürenizi birleştirebilirsiniz.

Devlet kurumlarında aynı kanunlar geçerli farklılık hizmet sınıfından kaynaklanıyor.

Benim neden olmuyor peki hem sgk hem de çalıştığım kurum görünmez dedi ancak emekli olurken maaşa yansır dediler.

i_brahi_m

Bilemiyorum.

Tabiki emeklilik gün sayısına ilave edilerek bütün hizmetler böylece "toplanmış olur".

Ben de TH olarak hizmet birleştirdim. 2008 sonra SGK başlangıcı olduğundan 5510 sayılı kanuna tabi oluyormuşuz. Derece kademe ilerlemesi olmuyormuş. Sadece emeklilikte gün sayısı gösteriyormuş. Başka da bir işe yaramıyor.

Bazı yerlerde 10 yılı doldurunca yıllık izin hakkı artar diyor ama bazı yerlerde de artmaz diyor. Bu bile muamma.

2008 sonrası girişliyseniz, memurluk da derece kademe de emeklilik maaşını da pek beklemeyin :)

hacklan
Aynen bana da öyle söylendi derece kademeye etkisi olmaz sadece emeklilikte faydası olur dendi.

i_brahi_m

Teknik hizmetler bunun dışında ama 3/4 hizmet sayılıyor tabiki kendi mesleğini yaptığını belgelemen şartı ile.

Üst Alt