Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunu tercih etmeli miyim..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar,hizmetli kadrosunu tercih etmelıymıyım,etmemelımıyım dıye dusunuyorum hep...Hızmetlı kadrosuna gırdıkten sonra hayırlısıyla,Memur olabilirmiyim o kadrodan.?

celal puanın iyi ise 80 ve üzeri ise kesinlikle ilk 6 7 tercihin bulunduğun ildeki memurluklar olsun daha sonrasında hizmetli yazabilirsin eğer hizmetli atanırsan 2 3 yıl sonra kurumda yükselme sınavları yapılır ...

puanı 80 den aşağı olanlar,ayakta durmakta da zorlananlar memurluğu kesinlikle tercih etmesinmi.ben kafayı yiycem de

bir de hizmetli kadroları ne iş yaparlar ? her türlü iş olabilir mi acaba ? yükselme şansı nedir

Yahu defalarcamı yazacam bu telaşınız neden bir sakin olun beyler bayanlar yapacağınız çok basit 80 üzeri ise puanlarınız ilk 6 7 tercihinize memurluk yazın gerisine hizmetli yazın şahsen ben böyle yapacam sizi bilmem hizmetli kadrolarında çalışanlar bir müdür ve amirlerinize bağlı iki sizin haklarınızı bilip savunmanıza bağlı ve birçok müdür amir zaten engellilere ağır iş vermiyor masa başı yazışma v.s gibi işler yapıyosunuz hepsi taşkalaya gerek yok sakin olun ama ilk tercihlerinize yinede memuriyeti yazın sonra düşük puanlı birisi şansa atanırsa herkes ahada torpil var demeye başlar:D tamamen tercihlerden kaynaklanan bir durumdan dolayı düşük puanlıların bile memurluk şansı var siz böyle taşkalaya düşüp telaş edip direk hizmetliye yüklenirseniz...

Hizmetli kadrosu ; eğer çalışılan kurumda temizlik gibi hizmetleri taşeron firmalar yapıyorsa , sade memur gibi çalışır. Evrak getir götür, masa başı basit işler falan yaparlar. Kısacası vasıfsız memur gibi idare ihtiyaca göre görevlendirir. Zaten engelinize aykırı iş veremezler. Eğer temizlik gibi işleri yapan taşeron firmalar yoksa ve ihtiyaç varsa idare engelinize aykırı olmayan hizmet işleri verebilir.Mesela işitme engelli birine temizlik işleri verilebilir. Ortopedik engelli bir başkası da başka türlü işler yapabilir.

ortaokul ilkokul tercihlerinde bazı kurumlarda erkek ve bayan kısmı boş bunlara da erkek olarak tercih yapılıyormu

Hizmetli yazabilirsin özürlüler kamuda memurlarla aynı işi yapıyorlar

weycelll;

kardeş

ortaokul ilkokul tercihlerinde bazı kurumlarda erkek ve bayan kısmı boş bunlara da erkek olarak tercih yapılıyormu

Ben gecenm atamalarda hizmetli olarak atandım benı bı okula verdıler mufur ne dıyosa onu yapıyorum çok kotu bı durum kadrodan ayrılmayı dusunuyorum .

amacım kimsenin tercihleri etkilemek değil ama hizmetli kadrosuna atanan 2010 daki 2000 kişinin 1900 çok zor şartlarda çalıştı yada çalıştırılıyor...
daha doğrusu ezmeye çalışıyorlar... önemli olan kurumdaki müdürün insani yapısı...

hakanım

bu senin görüşün net bir bilgin mi var ortaokul mezunu çoğu kişi hizmetli olarak tercih yapmak zorunda kalıyor normal sart ta özel sektöre göre farkıda vardır bunu da göz ardı etmemek gerek

Engin ÖZEN

anlıyorum senide yanlız aldığın maaş ne rica etsem söylermisin

bu senin görüşün net bir bilgin mi var ortaokul mezunu çoğu kişi hizmetli olarak tercih yapmak zorunda kalıyor normal sart ta özel sektöre göre farkıda vardır bunu da göz ardı etmemek gerek

ben senin ne demek istediğni tam olarak anlamdım..
ben kimseye tercih etme die bir kavram kullanmadım ki...
zaten böyle bir tasavvufa ne haddime...
yalnız senin demek istediğin yada gaye nin ne olduğunu anlamadım...

slm.benim puanım çok ama çok düşük 56 lise mezunuyum orta öğretim ama tercih yaptım şans meselesi ve hepsini hizmetli kadr.seçtim antalya ve ilçeleri ortapedik özür her işde yapabilcemi düşünerekten şansını denedim.allah herkezin gönlüne göre versin zaten bundan sonrada tercih ve sınav yok benim için son şansımı kullanmak istedim tevekkül allah...sevgiler...

özel sektörle devlet kapısındaki farkı söylüyorum senin anladığın ne ise burada paylaş ta kafası karışık arkadaşlar aydınlansın

10 yıl kadar özel sektörde çalışıp mebe hizmetli olarak atanan birisi olarak yorum yapıyorum...
engelim ortopedik...
ayakta durması gereken işlerde çalışmaz raporum var....
ilk atandığım ve 2 yıl çalıştığım okulda soba doldurup yakma işine kadar herşeyi yaptım...
daha sonra memleketime geldim. ilk atandığım okulda 11.5 saat ayakta temizlik işleri yaparak çalıştım...
sonra ilçe milli eğitim müdürüne şikayetimi ve durumu anlattın ve kendi çabamla bulduğum farklı bir liseye geldim çok şkr burda memuriyet işleri yapıyorum.. ancak yeni müdür gelirse durumum muamma...
bu arada 10 yıllık özel sektör tercübem ( bilgisayarlı muhasebe... özel hastane kayıt elemanı ve yöneticilik ) yani vasıflı yada vasıfrsız olman müdürün bakış açısını pek değiştirmiyor...
ayrıca tek temennim tüm özürlü arkadaşların bir şekilde kamuya atanması ve vasıfına göre değerlendirilmesi...
özel sektörde herkes bey diye hitap ederdi.. şimdi ne olduğumuz belli değil.. ( usta, efendi, hey v.b)
kişilik kalmak, kimliksiz kalmaktan daha kötüdür...
ha bunlara rağmen çok şükür özel sektörle kamu arasında maddi ve sıkıntılı bile olsa çalışma şartları arasında çok fark var..
allah tüm engelli kardeşlerime nasip etsin...

Arkadaşlar herkese Allah hayırlı işler ve hayırlı kazançlar nasip etsin.

Mümkünse hizmetli olarak girmemeye özen gösterin bazı arkadaşlarında söylediği gibi müdürün vijdanına kalabilirsiniz.Hizmetli olarak girdiysen ne işler yapacağını biliyordun girmeseydin diyebilir.Bunu zamanında diyen idareciler çok olmuştur.Uğraşmak zorunda kalırsınız yeni işe girdiğiniz için fazla diklenemezsiniz. çok yıpranırsınız.O yüzden mümkünse memurluk tercih edin ama puanınız düşükse ve tercih edemiyorsanız o zaman mecburen tercih yapıp görevde yükselmelerle geçiş yapmaya çalışırsınız o da biraz meşakkatli tabi her daim açılmaz bu görevde yükselmeler.Hepinize Rabbim kolaylık versin.

senin mutlu olman gerek unutma ki hiç bir özel sektör bu maaşı vermez

Arkadaşlar özel sektörle kendinizi kıyaslayacaksanız neden kamuya girmeye çalışıyorsunuz anlamadım.Mejlisteki bi hizmetli ne alıyor biliyormusun.onunla kıyaslayın isterseniz bide ikiside devletin hizmetlisi ne dersiniz.Bide sevenler arkadaşım çalışma şartları ağar gelmeyecekse milletin konuşmaları ağar gelmeyecekse neden soruyorsunki ne olmak istiyorsan onu ol.HERKES HAKETTİĞİNİ YAŞAR UNUTMA.Neden bizler daha iyisini haketmeyelim engelliyiz diye bi eksiğimiz yok çok şükür.İnançlı olmak şükretmek kesinlikle olmalı.Ancak her insan insanca yaşamak için daha iyi maaşı hakediyor bence.

yakamoz kardeş sen başına gelenleri anlatmışsın bende sana diyorum ki devlet kapısı her zaman güvenlidir maaş garanti sıkıntın yok özel sektör de bunların hangisi var işten çıkarılma korkusu maaş alabilecek miyiz bu korkusu birde buraya yok ben hizmetli oldum ama zorlanıyorum diyenler var ona takıldım ben şükredin o kadar kişi işsiz ve aç

İnanın engelliler uğraşmasalarda başlarına gelene razı olsalar o zaman engelli maaşı ve bakım parası asgari ücretten fazlaya gelir.

Üst Alt