10 yıl kadar özel sektörde çalışıp mebe hizmetli olarak atanan birisi olarak yorum yapıyorum...
engelim ortopedik...
ayakta durması gereken işlerde çalışmaz raporum var....
ilk atandığım ve 2 yıl çalıştığım okulda soba doldurup yakma işine kadar herşeyi yaptım...
daha sonra memleketime geldim. ilk atandığım okulda 11.5 saat ayakta temizlik işleri yaparak çalıştım...
sonra ilçe milli eğitim müdürüne şikayetimi ve durumu anlattın ve kendi çabamla bulduğum farklı bir liseye geldim çok şkr burda memuriyet işleri yapıyorum.. ancak yeni müdür gelirse durumum muamma...
bu arada 10 yıllık özel sektör tercübem ( bilgisayarlı muhasebe... özel hastane kayıt elemanı ve yöneticilik ) yani vasıflı yada vasıfrsız olman müdürün bakış açısını pek değiştirmiyor...
ayrıca tek temennim tüm özürlü arkadaşların bir şekilde kamuya atanması ve vasıfına göre değerlendirilmesi...
özel sektörde herkes bey diye hitap ederdi.. şimdi ne olduğumuz belli değil.. ( usta, efendi, hey v.b)
kişilik kalmak, kimliksiz kalmaktan daha kötüdür...
ha bunlara rağmen çok şükür özel sektörle kamu arasında maddi ve sıkıntılı bile olsa çalışma şartları arasında çok fark var..
allah tüm engelli kardeşlerime nasip etsin...