Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli memurum. Vergi indirimiyle emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Erkankss

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Kimse tam maaşını yazmamış anlayamadım. Ortalama maaş emekli olursam ne verirler şu dönemde

oooooooooooon biiiiiiiin. üfffff. ne para ama! maşallah maşallah. allah sebep olanlardan razı olsun. yedi cihanda ömürlerine ömür katsın.

Emekli olmayalım o zaman bu para kime yeter. En azından 15-16 verseydi asgari ücrete yakın bir maaş

Merhabalar
SGK 4A Giriş 04.10.2006
Raporum Yüzde 58
Emeklilik Tarihi: 18.06.2026
Prim günüm dolu 5928 gün fakat 2008 öncesi yasaya göre 20 yıl şartını bekliyorum :(
Şimdi benimde sormak istediğim şu özel sektör çalışanıyım SGK sitesinde 4A emeklilik maaş hesaplamasında çıkan rakam neyse onumu misal 20000 yazıyor bu rakamımı alacağım yoksa orada yazanın altına mı düşecek emekli tarihim geldiğinde eğer yanlış bilmiyorsam orada yazan neyse onu alacağım ama kafam karıştı.

Bu hesaplama 5434'e tabii memurlar için ama 🙂

Konu dışı bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 3000 gün ile malulen emekli sandıgı emekli maaşı ne kadar oluyor

Bugün vatan caddesine gittim
4c bölümü 15 sene çalışma şartı var dedi
Benim 4a sigorta girişim 2007
4c de 2016 dam beri çalışıyorum
4a göre sürem günüm dolmak üzere ama 4c ise 5400 gün istiyorlar 15 sene çalışma şartı diyorlar kafam karıştı

Çalışma hayatımda iki asgari ücret şeklinde maaş alıyordum ve primlerini tam yatıyordu. 14 binden emekli oldum.

@udevecili,
Merhaba
Peki emekli olmadan önce sistemde hesaplama yapmışmıydın ve yaptıysan da orada yazan aynı maaşımı aldın?
Birde kaç yıl ve kaç gün prim ile emekli olduğunu paylaşır mısın?

@Escape26051983,

Merhaba,
E-devletteki maaş hesaplama sayfasında ne yazıyorsa onu alırsınız. Tabi bu tutarı bugün emekli olursanız alırsınız. Çok uzmanı değilim ama 2026 Hazirana kadar çalışmasanız bile emekli maaşına gelecek zamlar, sizin bu 20 bine de gelecek ve artacak. Eğer ki 2026 Hazirana kadar çalışmaya devam ederseniz maaşınız daha da artacaktır.
Mantık olarak ne kadar fazla tutarda prim yatarsa maaş o kadar fazla olacaktır.

@Hkmp_ICD,
Teşekkür ederim. Bende dediğiniz şekilde biliyorum ama bu şekilde emekli olan birilerinden teyit almak istemiştim.
Tekrardan teşekkürler..

@serotonin,
2055 yılında emekli olursam ; eğer 10 yıl özel sektörleride 4c dahil etmiş olursak bugun olsaydı o gun 26.348,78 TL emekli maaşı alıyorum. ama 5 asgari daha fazla zam verip kök maaşa yakınlaştıracaklarından şüphem yok kira versen bu para ölme ama yaşama da parası

Valla emekli ediyorlar mı ki . Süresiz vergi indirimim var . Bulunduğum yerdeki ilçe devlet hastanesinden %46 tedaviye ragmen kısmen düzelebilir ibareli bipolar + tansiyon raporum var . 4 C liyim 21 yıl hizmetim var . Yaşlılık için emeklilik talebinde bulundum iş yerim il müdürlüğüne yazdı. İl milli eğitim olamazsın deyip duruyor dilelikçeme üst yazı 25 gündür sgk a yazmamış bile . Neymiş sgk araştırma hastanesinden rapor istermiş kendi sevk etmesi gerekirmiş bu işlemlerde 6 ay sürermiş . 2008 fen önce işe başladım . Hitap belgemde 18 yıla tabidir yazıyor . Ama sağlık kurulunca maluliyet tespit edildiği takdirde emekli olabilir yazdığı için maluliyet emekliliği talep ettiğimi ve işleyişin önce sgk sonra hastane sonra yine sgk daha sonra kurumum olduğunu söylüyorlar . Şüpheye düştüm bekliyorum . Sözde 17 temmuz itibariyle ayrılmak üzere 14 haziranda dilekçe vermiştim

Üst Alt