Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli olarak atanıp kayıt yaptırmasam da 2022 maaşım kesilir mi?

seca

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. 2022 Maaşı alıyorum ekpss girdim tercih yaptım 76 puan aldım çıkmaz diye düşünüyorum ama tercih yaptım. Çıkarsa da kesin gidip çalışırmıyım bilmiyorum çünkü okuyorum aynı zamanda. Olurda hizmetli tercihlerimden birisi çıktı diyelim, gidip kayıt yaptırmaz çalışmaya başlamazsam 2022 maaşım kesilir mi yinede ?

işbaşı yapmazsan gelirinde artma olmaz .gelirde artış olmazsa kesilmez.madem çalışmıcan ne diye sınava girip tercih yapıp aldığın puanla birbaşkasının önünü kesiyorsun madem calışmıcan okuma sınava girme.Ayrıca işe girersen alacagın maaş daha cok olur.çalışma gücn var ki sınava girmişsin.ola ki kazanırda yerleştrilmeye hak kazanırda çalısmazsan yenı düzenleme canını yakabilir.çalışabilir durumdakı engellilere iş teklifi yapılacka işkur tarafından mazaresiz 3 kez kabul etmeyenın maaşı kesilecek.sen en gzeli yerleştirilmeye hak kazanırsan başvurunu yap ve çalış.

seca arkadaşın da dediği gibi sigortalı çalışmazsa 2022 aylığın kesilmez. sigortalı değilsen ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığın devam eder. aksi durumda kesilir.
eger çalışmaya başlarsan sonraki ilk ödeme dönemi öncesi sistem aracılığıyla sigorta kaydın tespit edilir ve 2022 aylığın fesh edilir.

-mka demişsin ki:"[SIZE=1]ola ki kazanırda yerleştrilmeye hak kazanırda çalısmazsan yenı düzenleme canını yakabilir.çalışabilir durumdakı engellilere iş teklifi yapılacka işkur tarafından mazaresiz 3 kez kabul etmeyenın maaşı kesilecek."[/SIZE]
böyle bir şey yok. bahsedilen yönetmelik 2022 sayılı kanun kapsamıyla ilgili değil. bahsettiğin durumla ilgili şurada açıklama yapılmış zaten:https://www.engelliler.biz/forum/ev...skin-yonetmelik-sonrasi-evde-bakim-maasi.html

madem yemıyor neden bırının önünü kesecen bırde yazıyorsun ayıp kardeşim

Öylesine yazdım puan 76 çıkmaz zaten bence 77 taş çatlasa inecek puan. Kasmayın yani kendinizi. Zaten 4 tercih yaptım çıkarsa %90 çalışacağım ben. Ayrıca Büro yönetimi mezunuyum meslek lisesinden. Yalnız dal olarak ticaret sekreterliği yazıyor. Ona hiç kadro yok. Bir tıp sekreterliği olsaydı memur olarak giderdim yüksek ihtimal. Neyse kısmet işte. Çıkarsa çalışacağım olağanüstü bir durum olmazsa. Okuldaki hocalarla konuşacam hem üniversiteyi devam ettireceğim bitireceğim hemde çalışacağım. Çok zorluk çekiyorum üniversitede. 3 aylıkla geçiniyorum. 250 lira ile yurt parası ödeyip 250 lira ile bir aylık geçim sağlıyorum. Millet sınıfça gezilere gidiyor. Konserlere katılıyor kafelerde geziyor ben hiç bir etkinliğe katılamıyorum. Bana burada acıtasyon yaptırmayın abi çıkarsa %90 ihtimalle çalışacağım tabiki

Madem çok zorluk çekiyorsun kardeşim yap tüm tercihini memur ol paranla gez toz eğlen, sen buraya gelip çıkarsa belki gitmem diyorsun ki ilk tercihte 78 ile kapattı bence atanma şansın var iyi tercih yaparsan, zaten alım az olucak kazanıpta gitmezsen birilerinin hakkını yemiş olursun, memur olursan yemişim okulunu zaten iş güç sahibi olmak için okuduk okuyoruz memur olduktan sonra açıktan da devam edebilirsin öncelik memur olmana bak..

Üst Alt