Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli olarak çalışanlar bilgi verebilir mi?

karargahx

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar lise kadrolarına bakanlar görmüştür malum kadrolar ölü yüksek puanla hizmetli yazmak zorundayım. Mebde hizmetli çalışanlar bi iş detaylarını anlatırmısınız? Ben yatanda duydum temizlik yapanda ama genel olarak yatıyoruz diyorlar sizlerin duyumları veya calışanlar yardımcı olura sevınırım.

Genel olarak ne tarz bir elemana ihtiyaçları varsa o işlerde kullanırlar. Birde engelinize bakarlar. Fiziksel bir engeliniz yoksa getir götür sıraları ayarla sınıfları temizle gibi işlerde çalışabilirsiniz. Fiziksel engeliniz varsa yürüme vs.. gibi masa başında bir görev alabilirsiniz. 5'ten sonra kesinlikle çalışmazsınız 5'te işiniz biter :)

anladım fiziksel engelim yok.. Okadarda ekpss ye çalışmıştım yüksek puanda aldım yazık olucak. Bakanlıklara falan verirlermiki ?

Hizmetli olarak atananlar atandıkları kurumu belirterek orada yaptıkları görevleri yazabilir mi ?

karargahx: MEB zaten kendisi bir bakanlıktır. Ya okullardan birine gidersiniz yada merkez bina da temizlik işleri gibi işlerle uğraşırsınız. Merkaz binasında kalırsanız temizlik paspas gibi işlere vermeleri daha yüksektir okullara giderseniz bilginizi göstererek belki masabaşı iş verebilirler.

Puanın baya yüksek bu tercihlerde hizmetli olarak tercihte bulun 2016 da tekrar sınava gir hizmetli olduğundan memur sınıfında tercih yaparak atanabilirsin. :)

anladım hocam sağol bilgilerin için öyle yapıcam 2016da önlisans olarak girip yoluma bakıcam .

Kura ile tercih yapicagim ortapedik engellim var atanirsam hizmetli olarak nasil bir is olur.

peki meb dışındaki bir bakanlıkta hizmetli olan bir kişi ne iş yapar bilginiz varmı?

İşe gitmeden maaş alıyor dememizimi bekliyorsun kardeş. ne görev verilirse yapar :(

officer

siz orada baya bi ağır şeylerden bahsetmişssiniz sabahh 7 akşam 7 gibi şeyler ? engelliyi özel sektörde bile koruyan madde var mesai yapma zorunluluğu yokken devlet işindemi zorlayacaklar?

birde benim rahatsızlığım organ nakli bana ne gibi işler verirler hastaneden rapor alabilirmiyim?

Ortopedik engelliyim, (işletmenlik sertifikam da var herkeste olduğu gibi :) ) Milli Eğitim'de ağır işler veriyorlar sanırım ama omurgamda sıkıntı olduğu için hafifçe eğileceğim işleri bile yapamam silmek süpürmek gibi. Denge sorunum da var, takılıp düşüyorum düşük ayak sendromundan dolayı. Daha uygun işler verirler mi?

vücudunuzun izin vermeyeceği işleri veremezler verseler bile nasıl yapılacak? çok saçma olur herkese yapabileceği işler verirler

İyi de dışardan bakınca sorun görünmüyo bende yürümemdeki aksaklık dışında. :D Yani ne bileyim özel sektörde çay getir dedikleri bile oldu. Orda da sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

onu bilemem artık birazda amire bağlı durum eğer dışardan birşey görünmüyorsa yapta diyebilir açıkcası bende bilmiyorum merak ediyorum bende böbrek nakli hastasıyım hizmetli atanırsam nasıl olur ne olur onu bilmiyorum

karargahx,
Orada yazan her bir şey tecrübe ile sabittir. MEB de hizmetli olacağıma kamuda işçi olurum daha iyi benim görüşüm.

officer

abi sen hala mebde hizmetlimisin çalışma koşulları nasıl değişiklik varmı ben organ nakli oldum (böbrek) bir rapor alma gibi durumum varmı?

Hizmetlilik için bir tek kişinin "berbat bir iş" veya "süper bir iş" demesi sizi yanıltmasın.
Belli bir standardı ve görev tanımımız yok malesef ama, çoğu kurumlar taşaron elaman çalıştırmakta

Ali_Gs,
Halen MEB deyim ama Hasan abinin dediği şeyleri uyguladım o günden beri de masa başı iş yapıyorum. Maaş işleri evrak işleri yazışmalar aklına gelen her şey diyeyim evrak işleri ile ilgili..
Unvan sınavına girdim, kendi alanım da (mobilya) mersin 1. oldum. şimdi tercihlerimizi bekliyoruz en kısa zamanda teknisyen kadrosuna geçeceğiz Allahtan bir mani olmaz ise...
algaNihat,
Ne iş yaparsın bilmiyorum ama MEB de YHS den iyidir diyen bir tane adam bul alnından öpecem abicim.. :)

Akülü sandalye kullanan biriyim sorunu ceaplamak için giriş yaptım sadece :) Meb de hizmetli kadrosunda görev yapıyorum; fiziksel engelin varsa benim gibi basa maşında olma ihtimalin çok yüksek.Değilmişsin söylediğine göre o zaman temizlik işlerine verecekler seni büyük ihtimal seminerde aramızda konuşuyoruz arkadaşlarla genelde temizlik , çay getir götür vs işlere bakıyorlarmış fiziksel engeli olmayanlar.

officer

[FONT=sans-serif]Ortopedik engelliyim, (işletmenlik sertifikam da var herkeste olduğu gibi [/FONT]:)[FONT=sans-serif] ) Milli Eğitim'de ağır işler veriyorlar sanırım ama omurgamda sıkıntı olduğu için [/FONT]hafif[FONT=sans-serif]çe eğileceğim işleri bile yapamam silmek süpürmek gibi. Denge sorunum da var, takılıp düşüyorum düşük ayak sendromundan dolayı. Daha uygun işler verirler mi?[/FONT]

Omurgam kırıldı 5 yıl önce, platin falan var.

dilekçe veririsiniz kurumunuza raporunuzu da eklersiniz.

arkadaşlar bu kadar endişe etmeyin,ne meb ne başka kamu kurumunda size yapamayacagınız iş vermezler,engeliniz fizikselse zaten veremezler ama dıştan belli olmayan engeliniz varsada raporrlarınızı amirlerine iletirseniz onuda dikkate almak zorunda,dikkate almazsa suç işlemiş olur,bu riskide hiç bir amir almaz,tabiki meb diger kurumlara göre biraz daha zordur diyebiliriz ama her şekilde özelde çalışmaktan daha güzeldir,devlet dairesine yatarak maaş alma arzusuyla gelenler hariç,ben hiç bir engelli arkadaşımın sorun yaşayacagını sanmıyorum..

hakancan06

ben böbrek nakli oldum yani organ nakli hastasıyım ne gibi bir iş verirler ve ya rapor alabilirmiyim herhangi bir şekilde

ali kardeşim,atandıgın birime bunları söylersen eminim sana yardımcı olurlar,eger sana yapamayacagın iş verirlerse,herhangi bir devlet hastanesinden bu işi yapamaz diye rapor alırsın,bulundugun yerdeki amirin doktorun verdigi rapora mutlak sürette uymak zorunda,uymaması durumunda suç işlemiş olur,kardeşim inşallah sorun yaşamazsın,sen işe bir başla,belki herşey güzel olacak,şimdiden bunları kafana takma,boşyere endişe taşıma bence,herşeyin hayırlısı olsun senin için kardeşim..

Sıralamada kaçıncı oldugumuza nerden bakabiliriz bilgisi olan var mı..??
Branş bazında değil ama, hizmetli veya memur seçenekleri için..

Üst Alt