Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli personel ile memur arasında ne gibi farklılıklar var?

nanelimon

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Tercihlerimde hizmetli yazmama ısrarla engel oldular ne fark var acaba teşekkürler

arkadaşım hizmetliler çalıştığı iş yerinin her türlü temizlik işleri. evrak getir götür işlerini varsa kalorifer yakma, işyerine gelen vatandaşa yol gösterme gibi işleri yaparlar.

engelliler sanıyorum öyle temizlik işlerini ve kalorifercilik işlerini yaptırmazlar ve öyle zannediyorumki engelliler biraz ayrıcalık olur herhalde

hizmetli kadrosunu son tercihlere yazmanı tercih ederim.(kazanma oranını yüksek tutmak için,garantili olması için)

lise mezunu 15 yıllık bir hizmetli,ile aynı şekildeki bir memur arasında 200 tl.maaş farkı vardır.

AhvaliAŞK;

hiç de öyle değil bizzat gerektiğini yaptırıyorlar. birde kendini ıspatlama komplesksi olan bir müdürün varsa dahada kötü.

dogrudur güzel insan lakin başıma gelmediği icin bilemiyorum ama kanaatimce bir tahminde bulundum kii siz gibi bilenler bizi aydınlattıgı icin teşk ederim..

not: daha önce hic devlet memuru olmadım ve calışmadıgım icin bilmediğimden söyledim.

arkadaşlar bazı densiz amirler,müdürler olabilir..doğada bin türlü insan mevcut..diyelim o türler sizi eziyor demi..ağzınız yokmu,gideceksiniz bir üst makama şikayet edeceksizni..hatta kanıt ile gideceksiniz..seni sürdürürüm işine son verdiririm gibi polemikler de olabilir..dedimya her türlü ihtimal var..onlarada aldırış etmeyeceksiniz..ha ben şuan meurmuyum..hayır..ama olursam bu ihitimallerin başıma gelebileceğini biliyorum..kendimce önlemlerim hazır..

ama şuda var,çoğunlukla gideceğiniz yerlerde fazla üstünüze gelinmeyecektir..hizmetli de olsanız memurda olsanız fazla üsütnüze de gelinmez,ama fazlada rahat bırakılmazsınız..e buda olması gereken..

Ben hizmetli kadrosundayım bedensel özrüm yok ama %80 özürlüyüm. teknik liste bilgisayar bölümü mezunu oldıuğum için memur olarak görevlendirme yaptılar beni. Hertürlü işi yaptırtıyorlar bir sürü görev yüklediler sorumluluğum arttı bazı günlü işler stres ve sıkıntı yaratıyor bende bazı bilgilerin sisteme işlenmesi onaylanması gibi işleri yetişmediğinden hafta sonu veya akşamları evde yapıyorum . İyi mi oldu çalıştığım yer için hayır. Çünkü İlçe Milli Eğitimde çalışıyorum 4 oda var toplasan 50 metrekare alan yok şuan 3 tane hizmetli var benle 4 normalde. 3 memur 1 de v.h.k.i var. Hizmetliler özürlü değil 50 metrekare alanı 2 günde bir paspaslıyorlar bilgisayarları var evrak kayıt yapıyorlar. keşke bende o işi yapsaydım da bu kadar stres yaşamasaydım. Okulda hizmetli olmak zordur veya büyük yerde tahminim o şekilde.

Benim dayım da osmaniye de hizmetli kadrosunda ama yaptığı için çok rahat, öyle kalofer yakmak, paspas atma gibi bir durum söz konusu değil. hizmetli genelde memurların işlerini yapar.

arkadaşlar hizmetlide eni sonu elin paspasa yada beze degecek 2+2=4 bu gün elleme yarın ellem bigün diycekler idari bölümün ögretmen odasını müdür odasını katip veyahut sekreter odasını temzle bide koridora göz at bi elden geç derler ben biliyorum yaşadım yani,egerki vicdanlı bi müdür çıkar ufak tefek iş yaptırır ozaman bişe diyemem,yaptırmazsa eger o okulda şirket elemanlarının olmasından engelliye fazla iş göstermez ama gittiginiz okulda sadece ya sen yada bi memur daha varsa ozaman vay halimize deriz..

Bu yazdıklarınızdan yaptığım çıkarımla yazmayacağım sanırım ama kontenjanda çok var bulunduğum ilde hayırlısı hepimizin hakkında

Eğer kurumda taşeron şirket elemanı gibi temizlik işçileri varsa o zaman hizmetli kadrosundaki arkadaşlar memur gibi ama daha basit işlerde çalışırlar bence. Arada pek fark kalmaz. Eğer kurumda temizlik işlerini yapan yoksa o zaman amir kararına göre çalışırlar. Yani biraz yönetici insafına da bakar. Tabii bunlar şahsi fikrim. Sağlık bakanlığında hastanelerin bir kısımında temizlik işlerini taşeron şirketler yapar.

valla arkadaşlar benim bildigim bi hastane adamlar kendi adamını almış başhekim koymuş en rahat yere hem vezne hem sekreterlik danışmaya,ama gel gör bizim gibi engelli memur oluyor gidiyor başhekim adamını yerinden oynatmaz müdür adamını yerinden oynatmaz gözümle gördüklerim bunlar,biz engellilerede iş ne yapabilrsinki heryer dolu halbuki hepside tanıdıgı maksak çıkarmamak için,madem engelli bi hak kazanmış memur olmuş hakkını verin adamlarınızı alıp masabaşı vereceginize birazda engelliyi düşünün,hastanede sadece başhekimin adamı tanıdıgı yeminle söylüyorum şuan o engellilerin çalışacagı kadroyu bildirse dpb'na yeminle 20 engelli işe girer abartısız masa başında..bizim bu türkiyede adalet yok..

bir müdürüne bağlı ikinciside personel durumuna üçüncüsü özür durumuna bağlı hafif aksaklık varsa sadece paspas eline yapışabilir.. :eek:

Her şey müdürde biter arkadaş.
anlayışlı müdürün varsa fark yok ha hizmetli ha memur ha öğretmen.
Ama dengesiz bir müdürün varsa vay haline.
Tek tavsiyem taviz vermiceksin mümkün olduğunca dik duracaksın.

Arkadaşlar Ben size ne fark olduğunu net olarak söyleyeyim. Memur işini yapar. Hizmetli ne iş verilirse o nu yapar .. Memurun mesai saati nettir ... Hizmetlinin mesai saati esnektir kısalmaz uzar :) ....

Üst Alt