Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetliyim. Ağır İş Yapamaz raporum mevcut..?

ZAFERKEN

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Hizmetli atanan kişinin ağır iş yapamaz raporu varsa okul müdürü temizlik işi yaptırabilir mi?

Evet ama okul müdürüyle bu konuda konuşup memur olarak hizmetli den daha faydalı olabileceğinizi word exel DYS de iyi olduğunuza ikna etmeye çalışın (eğer iyiyseniz)

Arkadaşım bilgisayar bilgim iyi ama müdürümüz memura ihtiyacım yok diyor.

Raporun noter onaylı örneğini ile beraber ağır işlerde calustirilamaz diye engelli raporun vardır tarafıma uygun işlerin teblig edilmesi diye bir dilekçe yazın ekte rapor sunulmuştur diye yazın verin mudurunuze ZAFERKEN

bende engelli hizmetliyim kardeşim ortopedik engelliyim agır engelliye temizlik yük taşıma yaptıramaz arkadaşımızın dediği gibi okula dilekçe ver sana uygun iş vermek zorunda.sana uygun iş vermiyorsa görevlendirme iste

yazımı düzelttim detaya gerek yok çünkü ortama ve kişiye göre değişebilir durum

Son düzenleme:
Devlet memurluğun da uygunsuz müracaat ve şikayet diye bir tanım vardır. Şimdi burada size verilen örnekler tavsiyeler kaş yaparken göz çıkarmaya dönüşmesin. Ağır iş denilen olay göreceli bir kavram, bunun sınırları belli değildir. Eşya taşımak, bina cam temizliği yapmak, merdiven paspaslamak ağır iş sayılabilir ama masa tozu olmak, etrafa çeki düzen vermek farklı değerlendirilebilir. Şimdi burada sizin yapmanız gereken ilk başta almış olduğunuz raporunuz ile uygun bir dil ile çalıştığınız ve şikayete konu kurumun bir üst mevkine (burada bir okulda çalıştığınızı anlıyorum, bağlı olduğunuz il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne) bir dilekçe ile şu şu sağlık sorunlarım var ve konu ile ilgili sağlık kurulu raporumda ağır işlerde çalıştırılamaz ibaresi vardır diyerek ve ağır iş olarak nelerin yaptırıldığından bahsederek sağlık durumuma uygun görevlerde çalıştırılmam konusunda gereğini arz ederim diye bir başvuru yapın. Ama dediğim gibi ağır iş tanımlaması göreceli bir kavram. Çok fazla bir şey çıkacağını da sanmam bu işler genelde ikili iyi ilişkiler ile daha olumlu yönde sonuç verir. Bilgine.

UZAKLAR

tabi sayın hocam göreceli bir durum .keşke ikili ilşkiyle çözülse bu işler ama herkes aynı şeyllerden dert yanıyor neredeyse

Benim normalde raporumda çalıştırılamayacağı işler kısmı boştu.Daha sonra durum bildirir raporu şeklinde ek rapor aldım.Müdürü verdim ama almadı dolayısıyla dosyama koymadı.O Zaman sende ağır iş yapma Dedi.Bende 2 kere bel ameliyatı dolayısıyla bel düzleşmesi var.Yaptığım işler.Haftanın 3 günü 4-5 koli dolu sütü 4.kata çıkarmak.Bu arada kilom 160. 2 gün üzüm çıkarmak vede bunları dağıtmak. 5 tane sınıf temizlemek paspaslıyarak.Kızlar ve erkekler tuvaletini temizlemek.2 tane merdiven paspaslamak. 100 metre koridoru paspaslamak.Sabahları okulun bahçesini temizlemek. Yarı yıl tatilinde 3 ve 4.kata her biri 40-50 kg. 10 tane pano çıkardık.Okulu baştan aşağı yıkadık. V.s v.s. V.s.

ZAFERKEN.

Zafer sende çalış çalış ağır özürlüyüm de

neren özürlü senin bu kadar iş yapıyon sana mustahak senin gibiler yüzünden gerçek durumda ağır özürlü olanlardan bişi bekleniyor .
adımız çıkıyor sana o raporu verende suç tabi..

@lakoste Çalışmayıpta napayım.İştenmi çıkayım.İki çocuğuma senmi bakacan?Bana muhalefet edecek Ada'm lazım değil.Sorduğum soruya cevabın varsa ver yoksa illa muhalefet edeceğim diyorsan suski bende sana bişey demeyeyim.Ben daha önce böyle konularda tecrübe sahibi insanlarla iletişime geçmek istiyorum.

Bu arada rapor tarihim 2016. Yani daha yeni.

Müdurle anlasmaya calis güzel sözle.

sende o kadar iş yapabiliyorsan zaten yapacak bir şey yok.. bende fiziksel engelliyim hizmetliyim müdürüm durumumu gördü dedi ki Gökhan sen yapma memurluk yap otur elinden geldiğince evrak işlerinde yardımcı ol. Keşke en başında sana bu görevler verildiğinde yapamıyorum deseydın çünkü bu işler böyledir 1 kere yaptığınız zaman hep isterler ve yapamıyorum dediğinizde sıkıntı çıkartırlar. Fakat şimdi yapılacak şey belli konuşmak anlaşmak diğer türlü dilekçe demek resmiyet demek taraf alınması demek buda bir kurumdaki iş huzurunu kaçırırır. Görevlendirme almaya çalış ilçe milli eğitimlerde engellilere çoğunlukla memurluk veriyorlar oraya geçmeye çalış

Üst Alt