Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hodgkin Lenfoma 5. yıldan sonraki rapor oranı..?

Sauron.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben geçen sene 3.evre hodgkin lenfoma gecirdim ve buna istinaden %40 rapor aldım ve raporum sürekli. Sorum şu; 5 yıldan sonra rapor yenilendiğinde engel oranım yine %40 olarak kalır mı?

Merhaba

Evre 3 te beş yıldan sonra diye bir durum söz konusu değil. Zaten raporunuz sürekli.. Evre 1 ve 2 de beş yıl sonra oranlar düşebilir.

Zaten sürekli raporlarda siz tekrar başvurmadan oranlar değişmez. %40 almışken zaten tekrar başvurmanız gerek yok bence.

HEMATOLOJİK HASTALIKLAR
VII– LENFOMALAR
a. Hodgkin Lenfoma
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) %20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) %10
3-Evre III-IV remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) %40
4-Evre III-IV remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) %20
5-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan %80

Şöyle bir şey gördümde hocam ordan aklımda kaldı. Ben EKPSS'ye gireceğim belki sınavı kazandıktan sonra oran düşer diye korkuyorum.

Yok için rahat olsun. Senin rapor zaten sürekli rapor. Raporun 2 yıl süreli bile olsa ekpss için bir engel olmuyo. Yeterki sınav başvuruda %40 engelli olduğunu gösteren raporun olsun.
Sen sınavı kazan. Memurluk Ataman yapılsın diyelim ki ileride başvuru yaptin engelli oranın düştü sana kimse engel oranın düştü hadi memurluk tan alıyoruz diyemez. Kazanılmış hak geri alınamaz.

Yanı için rahat olsun. Zaten Sürekli raporlarda bi problem olmaz. Bu elinde ki raporla 2016 ekpss ye 2018 ekpss ye 2020 ekpss ye yani tüm ekpsslere girebilirsiniz. Raporun sürekli olması esastır. Senin ki zaten evre 3 ve evre 3 te beş yıla kadar diye bir şart yok.

Ayrıca bende senin gibi non hodking lenfoma evre 3 geçirdim. Doktorların yanlış değerlendirmesi sonucu %20 aldım. 6 ayda bir güncelleme hakkım var. 6 ay geçti tekrar başka bir hastaneye başvuru yapacağım inşallah bende %40 alırım. Benimde amacım 2016 ekpss ye girmek.
Slm

Teşekkürler, umarım sizde %40 alıp sınava girmeye hak kazanırsınız.

Muhittin beyin cevabı için teşekkürler. @OturanBoğa beyin de fikrini merak ediyorum. Kendisi veya başka arkadaşlar da görüşlerini belirtsin.

Slm Muhittin öncelikle geçmiş olsun non hodgkin 3 evre demişsin benimde eşime yeni teşhis kondu merak edip araştırıyorum. onada b hücreli non hodgkin 3 evre olarak tanı konuldu şuan kemoterapi alıyor inş iyi olacak siz atlattinizmi?tüm hastalara acil şifalar diliyorum

Merhaba Özgecan, çok geçmiş olsun.
Evet evre 3 B hücresli evre 3 N.H.Lenfoma geçirdim. 21 Günde bir kemoterapi tedavisi aldım. Toplam 8 kür. İkinci kürden sonra Hastalık Remisyona döndü yani bitti. N.H.Lenfomalar hastalığa en hızlı cevap veren Tip tir . bu sebeple yine de şanslıyız diye düşünüyorum. 2010 Yılında geçirdim 5 Yıldır 6 aylık kontrollerime gidiyorum. Boyun kısmımda 7mm ve 8 mm lenf nodları olsa da şu an hastalık tam remisyonda.
Eşinize acil şifalar diliyorum. Kemoterapi süreci biraz zor olsa da ( mide bulantısı, Halsizlik gibi ) hiç endişe etmeyin sürecin sonunda eşiniz Turp gibi sapasağlam olacak.. Moralinizi yüksek tutmanız için söylüyorum ; ben bu hastalığı geçirdiğimde bekardım, şu an evliyim ve bir kızım var. Yani bu Hastalık geçici, gönlünüz ferah olsun. Yine soracağınız soru olursa her konuda yardımcı olurum.
Slm.

Oncelikle çok teşekkür ederim muhittin bey ...Allah sizi eşinize ve kızınıza bagislasin inş ...msj beni bi nebze de olsa rahatlattı ...Eşim 3. Kürnu aldı.toplam 8 kur... Ama her kemoterapi sonrası ishal durumu oldu ilk önce enfeksiyon bağladik ama şimdi Dr endoskopi öneriyor migde için o can sıkıcı bi durum oldu ishal olmasaydı hersey yolunda gidiyordu şimdilik 15 gün sonra da değerlendirme yapılacak drlar tarafından tedavinin gidişatına bakılacak Rabbim herkese benim eşime de acil şifalar versin çok zor bi durum teşekkür ederim

Hoggkon

Arkadaşlar bende 3 evre hodgkin lenfoma geçirdim universtedeydm bi yil ara verdim 6 kur Kemoterapi ile tam iyilestim iyileseli 6 yil oluyor simdi bitirdim okulunu 26 yasimdaym rapor alip ekppsyle devlet memuru olabilirmiyom sagolun

Son düzenleme:
Üst Alt