Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hodgkin Lenfoma askerlik durumu..?

eskaf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler 2003 yılında boynumdaki şişlik nedeni ile kbb polikliniğine gittiğimde ameliyat edildim ve patoloji raporlarımda hodgkin lenfoma olduğum tespit edildi.Onkoloji hastanesine sevk edildim 6 kür kemoterapi gördüm ve akabinde radyoterapi gördüm hastalığım 2005 yılında bitti ve tam remisyonda 6 ay arayla kontrollerime gidiyorum..Bu ay içerisinde askerlik şubesine gidip tecilimi bozdurmayı düşünüyorum...Geçtiğimiz ay son kontrolümü oldum ve doktorlarıma askere gideceğimi söyledim.Bana ilgili makama adında bi dosya verdiler dosya içerisinde gördüğüm tedaviyi anlatan bi takım yazılar tahlilller ve BT sonuçları var.Şuan şubeye gittiğimde yapmam gereken nedir ve beni GATA yamı sevkederler..İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..Saygılarımla...

sevili kardeşim, benim oğlumda aynı dertten tedavi gördü ve 3 ayda bir kontrole gidiyordu. bu 2.kontrol, şüpheli bir kist görüldü şimdi patoloji raporunu bekliyoruz. senin askerliğin nasıl ertelendi, deneyimlerini anlatırsan sevinirim oğlum 19 yaşında

Hastalığım ortaya çıktığında 21 yaşımdaydım ve üniversite okuyordum askerliğimi okulum tecil ettiriyordu 23 yaşına geldiğimde tedavim bitmiş durumdaydı...şuan 28 yaşımdayım askerliğimi okuduğum okul aracılığı ile tecil ettirdim...Tabi görmüş olduğum tedavi ağar bir tedaviydi ve üzerimde etki bıraktı askeri hastaneler bunu nasıl değerlendirir bende bunu merak ediyorum

oğlum aslında hep subay olmak istiyordu sanırım olamıyacak. sonucu ltf. bana yazarmısınız

Çok geçmiş olsun genç yaşta hastalıkla karşılaşması bi bakıma çok iyi malum tedaviler çok ağır 19 yaşında kolay atlatacağını düşünüyorum...Forumları incelediğimde subay olur er olamaz gibi ibareler yazıyordu fakat net birşey göremedim...Bilgisi olan arkadaşlarımız bizi bu konuda bilgilendirir diye umuyorum...hiçbir bilgim olmadan şubeye gitmek istemiyorum

merhaba,
bende askerlik görevimi yaparken 10. ayında hodgin lenfoma hastalıgı geçirdim 1 sene tedavi gördüm ve sonucunda askerliğe elverişli deildir raporu verildi.mehmetçik vakfından yardım verirler mi ve iş imkanım olur mu yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ettim.

Serkan, aşağıdaki tabloya göre % 40 ve üzeri rapor alabilirsen sakat statüsünde sayılacaksın:

VII. LENFOMALAR
a. Hodgkin Lenfoma
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) % 20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) % 10
3-Evre III-IV remisyonda % 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan % 80
b. Non-Hodgkin Lenfoma
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) % 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) % 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan % 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda % 40
6- Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan % 80

%40 rapor aldım süreli değildir ibarsiyle birlikte ama mehmetçik vakfından yardım yapılır mı acaba

Askerlik tecilimi bozdurmak için şubeye gittiğimde Beni istanbul haydarpaşa GATA ya sevk ettiler.Oradaki doktorlar daha önce boynumdan alınan parçayı tedavi görmüş olduğum hastaneden getirmemi söylediler boynumdan alınan kist parçasını alıp tekrar gataya gittiğimde patoloji servisine gönderdiler...
Hastalığı geçirmiş olduğum patoloji servisi tarafından incelenip onaylandıktan sonra askerliğe elverişli değildir seferde görev yapar kararı verildi...

Bu tip rahatsızlık geçirmiş başka bir arkadaşımız varsa gata ya gitmeden önce tedavi gördüğü hastaneden pataloji parçalarını (sanırım LAP deniliyor) alıp giderse işlemleri çok daha hızlı olur...Bilginize saygılarımla....

askerlik tecilimi bozdurdum hiç bişeyden habersiz taki beni gataya sevk edene kadar.

daha önce bende burkitt lenfoma geçirdim 6 ay kemoterapi gördüm bu hastalığı geçirdiğime ve kemoterapi aldığıma dair raporlarımı istediler ben de verdim. bu ayın 27 sinde heyet karşına çıkıcam.

bir bilen varsa hakkımda cıkcak kararı merak ediyorum aydınlatırsa.

oldum heyete girip cıkmam toplam 30 sn sürdü direk muaf

Merhabalar, bu yorumu yazmak için üye oldum. Öncelikle böyle bir forum kurarak kamu yararı işlediğinizi bildirmek isterim. 1 ay öncesine kadar askerlikten muaf olma hakkım olduğunu bilmiyordum. İlk buradaki yazıyı okumuştum.

2009 ocakta geçmeyen griple hastaneye gittim, bir yığın tetkik sonucunda Hodgkin Lenfoma (Evre 3SB) teşhisi konuldu. 6 kür kemoterapi 19 seans radyoterapi aldım Aralık 2009 da tüm tedavim bitti ve 1 ay sonra da tam iyileşme dediler. 5.5 senedir takip ediliyorum çok şükür bir sıkıntı olmadı şimdiye dek. (5 sene dolduktan sonra takip sıklığı 6 ayda bir oldu ve tomografi çekilmeyecek artık)

24 temmuz cuma günü İzmir konak askerlik şubesine başvurdum ilk muayeneden sonra askeri hastaneye sevkettiler. Pazartesi günü dahiliye doktoru muayene etti (Hematoloji bölümü yoktu). Cuma günü yani bugün sağlık kuruluna çıktım ve barışta askerliğe elverişli değildir savaşta görev yapar, sonucu aldım.

Burkitt lenfoma hastasıydım

merhaba arkadaşlar son günlerde uykularımı kaçıran bir olay var sizlerle paylaşmak istiyorum

7 yaşındayken sol boyun bölgemde tümör çıkmıştı ve 45 gün hastanede yattım ameliyat ile tümörü aldılar şu an 22 yaşındayım her 6 ay 12 ayda bir kontrollere gidiyorum tabi arada boğazım şişse bile 50 tane teste giriyorum
üstünden bu kadar zaman geçmesine rağmen benim askerlik tecilim bitiyor
şimdi ben hastaneden gerekli belgeleri toplasam muaf durumum olur mu

aydınlatırsanız cok büyük yardımda bulunursunuz dikkatle takip edeceğim sizi

bende bu hastalıktan muaf oldum hıc ugrasmadım heyete gırmemle cıkmam bır oldu ama benden yeni parca aldılar .. cıkmasını bekledım cıkınca direk muaf oldum...

ben de 3.5 yıl önce hodgkin lenfoma tedavisi gördüm ve askerlikten muafım. Ayrıca geçen ay 1 yıl süreli yüzde 40 engelli raporu aldım.

hummartti

Teşhis nedir arkadaşım. Tsk sağlık yönetmeliğinde tam remisyonda lenfomalar yazıyor. Yani üzerinden ne kadar zaman geçerse geçmiş olsun lenfoma gecmisin varsa muaf oluyorsun. Diğer hastalıklar için bilgim yok.

şimdi ilk önce halıcıoğlundan kasımpaşaya sevk edildim 4 gün sıra bekledim sonra haydarpaşaya sevk edildim hastalıkla ilgili raporları düzenledim 16 yıl önce alınan parça kayıp olduguna dair belge istendi bugun onu halletmeye çalışçam arıza cıkcak kesin non hodkig lenfoma evre 1 sizce muaf cıkar mı doktor bugun belgrleri gördü non hodkig miş lan senin ki dedi buyuk ihtimalle muaf alamıycam fikirlerinizi bekliyorum işlem sonuçlanınca yazarım yine

arkadaşlar bende 2012 de hodgkin lenfoma geçirdim evre3 diye hatırlıyorum allaha şükür atlattım üniversite okurken tedavi olup okulumu bitirdim kemoterapi tedavisi gordukten sonra tamamen hastalıgı yuzde yuz yendim şimdi askerlik subesine gidicem sevk edip muaf olursam iş hayatımı etkilermi birde ben polis olmak istiyorum askerden muaf olursam ne olur polis olabilirmiyim sagolun

Yukarıda muaf olma surecimi anlatmıştım. Ayni sekilde %40 engel raporu alarak 2016 nisanda ekpss ye girerek temmuzdaki öğretmen atamalarında ekpss puanimla atandım. Şuan kadrolu öğretmenim. Geçen yıl ücretli öğretmenlik yapıyordum. Yani muaf olmaniz veya engelli olmanız size engel değil. Aksine avantaj.

teşekkür ederim hocam bende işletme mezunuyum inşallah heyet ne derse ona gore hareket edicem kısmetimizde varsa bizde gireriz bi işe sizin radyoterapide var bende sadece kemoterap evresi 3 tu galiba benim hastalıgında rapor oranı o kadar olmaz diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı

Rica ederim, bilgi paylaştıkça güzel:)
Evre önemli dostum. Tsk sağlık yonetmeligine baktiysaniz radyoterapi alip almamaniz önemli değil. Evre 3 ve 4 e muaf veriliyor. Doktorlar da yönetmeliğe göre hareket ediyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

CaiChen

Kardeşim benimde hodkin lenfoma rahatsızlığım vardı 2005 tarıhinde teşhis kondu şuan askerliğim geldi bana gerekli bilgileri verir misin e postamı versem ulaşırmısın bana erkan_040@hotmail.com

arkadaşlar askerlik muaflık durumunda lenfomanın evresi önemli mi? yönetmelikte öyle bir şey yazmıyor ama?..

evet çünkü tsk yönetmeliğinde direkt lenfomadan bahsediyor evre bahsi geçmeksizin.

10 sene önce tedavim bitti hodgkin lenfoma hastası idim 6 kür kemoterapi aldım. askerliğe baş vurduğumda kendi doktorum gidemiyorsun dedi. heyete sevkedildim ve heyetteki doktor heyete kaçıncı girişim olduğunu sordu 1. dedim 1 yıl erteleme dedi o zaman 35 C maddesinden. sonra ekledi heyete 2. gelmelere muaf durumuna bakıyoruz dedi.. sizce durum ne olur.

Üst Alt