Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hodgkin Lenfoma için hangi oranda rapor verilir?

özgür ay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese öncelikle geçmiş olsun

benimde bir sorum olacak 4 yasında mikst tipi hodgkin tedavisi gördüm. Dalagım alınmış.

ama evre yazmıyor raporda suanda iyiyim üzerinden 30 sene gecti.

askerden muaf oldum 10 sene once.

suan kuluna girsem %40 alabilirmiyim.

Örnek : Erişkinler engel değerlendirme cetvelinde : LENFOMA hastalığı
Hodgkin Lenfoma Oran
Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) %60
Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) %40
Evre III-IV remisyonda %40
Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan %80

özgür ay

Geçmiş olsun öncikle tedavi olduğun hastaneden durum bildirir raporu alarak heyete gireceksin hastalığınız remisyonfa sanırım.2019 şubatta Hastalık oranları güncellendi hodging lenfoma için %40 ,5 yıldan sonra non hodging lenfoma için ise %30 sürekli veriliyor.önce durum bildirim raporu almalısın sonra heyete başvur. ssk lı bir işte çalışıyor isen raporu çıkarınca vergi indirimine gönder.Ssk girişine göre toplam gün sayına görede emeklilik için müracaat edersin

Öncelikle merhaba,
erişkinler sağlık kurulu için oranlar yukarıda verilmiş. Fakat emeklilik için 21 eylül'de SGK bir yönetmelik yayınladı. O yönetmelikte SGK hastalık listesine göre değerlendireceğini belirtti.

O hastalık listesinde Hoghkin lenfoma dirençli ve nüks olması durumunda kabul ediyor emekliliği. Bende açıkcası sürecinizi merak ediyorum.

Telefonunuzu özelden yazarsanız bilgi açısından size destek olurum.

Klingbeil eylül 2021 de yayınlanan yönetmelik malulen emeklilik için.1 Eylül 2008 den sonra sigortalı işe girenleri kapsıyor. Daha önce işe girişi olanlar engelli vergi indirimine göre emeklilik hakkı kazanıyor.%40 ve üzeri sağlık kurulu raporu ile vergi indiriminden faydalanmak yeterli.

%40 alırsam raporu , 2007 ssk girişliyim. emeklilik sartları 20 yıl sgk lı olmak değilmi primi doldurup.

hodgkin 3. evre olması gerekiyor benim, çünkü dalak ve boyunda görülmüş. dalak ve boyundaki tümorler alınmıs.

İlk tespit edildiği alan yada alanlar önemli, kendimden örnek vereyim.

Mediastende kitle tespit edildi, ayrıca karın boşluğunda da görüldü evre 3 teşhisi verildi. Kemo+radyo tedavisi gördüm. bu şekilde raporunuzu inceleyebilirsiniz.

Hastalık evrelemesi Ann Arbor evreleme sistemine göre yapılmaktadır. Bu sisteme göre;

Evre I: Tek bir lenf nodu bölgesinde hastalık vardır.

Evre II: Ya göğüs ya da karın bölgesinde birden fazla bölgedeki lenf bezlerinde hastalık vardır.

Evre III: Hem göğüs hem de karın bölgesindeki lenf bezlerinde hastalık vardır.

Evre IV: Karaciğer, kemik iliği veya akciğer gibi lenf bezleri dışındaki organlarda hastalık vardır.

özgür ay evet 3derece raporda 20 yıl. Senim hastalığının evresi 1 de olsa 2 de olsa,5 yıl remisyondan sonra%40 oran alıyorsun.Bende lösemi tedavisi gördüm heirsel lösem( non hodgin lenfoma grubuna ait) Hastalık remidyonds ikrn ilk 5 yıl için %40 oran veriyorlar.5 yıldan sonra %30 oran veriliyor.brnimki 5 yılı doldurdu raporu yeniletecegim 6 ayda,2019 da özürlülük puanlama sistemi güncellendi.Dahs önceden lösemi hastalıklarına düşük oran veriyordu.Tedaviye cevap verilen vakaların cogu%40 altında bir oran veriyordu. Şubat 2019 da güncellendi senin alacağın oran %40 süresiz dır.genrl cerrahtanda %10 oran alırsın büyük ihtimalle en az dalak ameliyatı olmuşsun çünkü.hemetoloji %40+%10genel cerrahtan alırsın.Yspscagın şey ilk önce tedavi gördüğün hastaneden durum bildirim raporu alacaksın.Hemetoloji ve sen ameliyat eden doktordan .Daha sonra engrlli raporu için müracaat edeceksin

bugün çapaya gittim , 20 yıl onceki hodgkin lenfoma gecirmiştim. kurul raporu almak için randevu alarak gittim ,

Çapada sistem su sekilde işliyor kurulun oldugu memurluga gidiyosun sana hangi hastalıgın var diyor sonra hastalıkla ilgili bölüme git raporunu al getir diyor bu kadar. sonra o rapor ile kurula giriyosun .

ilk başta cocuk hemotlojiden epikriz aldım ( acıklama tanı yazısı ) sonra hematoloji yetişkin doktorlarla konustum.

bana soyle bi rapor yazdı bas hekimi arayarak ,hastalıkşifa kabul edilmiştir. bende bunla alamam dedim %40 almam gerekiyor remisyon 5. yıl sınra oranı %40 dedim . elimdeki engelli cetveli oranlarını gösterdim ve bana ben bunları bilmiyorum haberim bilgim yok bu oranlardan dedi. ,
,
iki doktorda genç idi eski doktorların cogu gitmiş capadan.yazdığı raporu aldım kayıt ettirmeden cıktım.
tam teseküllü hastaneden randevu alacagım. eğitim araştırma hasteneleri genellikle boyle odlugunu anlattı bi arkadaş. önerisi olan varmı.

özgür ay rapora itiraz et yönetmeliğin dışında oran veremez.Hastalıgı yok sayamaz sonuçta bu hastalık remisyondan olarak kabul ediliyor.Sana tavsiyem heyete girdiğin hastanenin baş hekimi ile konuş.orada rapor için sisteme kayıt yapılmış ise başka hastaneden tekrar kayıt açtırmak için altı ay beklemen gereke bilir.islemleri başlattığın hastaneden tamamla şayet cetvrldeki gibi oran vermezlerse il sağlık müdürlüğü ne bir ay içinde itiraz etme hakkın var senin seçtiğin başka bir hastaneye yönrlendiiriyorlar.Bu şekilde hakkın olan oranı alırsın bence.Gecmis olsun

Hocam kayit actirmadim .yazdigi raporu isletmeden ciktim. Bagcilardan randevu alabildim ama ordada hematoloji degil radyoli onkoloji var bakarmi acaba. Ya doktora hastalik evrelerini gosterdim ben bilmiyorum bunlari dedi. 30 35 yasinda hepsi hele bi tanesi 26 degildir ne duruma gelmis capa.

Bagcilar devlet hastanesi lenfomaya bakar mi heyet raporu icin bosuna gitmiyim randevu aldim

Zaten hangi hastaneye gitsen durum bildirim raporu isterler senden tedavi gördüğün hastaneden.bakarlar kardeş.senin tedavi gördüğün hastaneden aldığın belge zaten hastalığının sürecini ıspatlıyor ona göre değerlendirilir doktorlar dosyaya eklerler.

Dostum anlamadigim koskoca capa bashekimi sifasini bulmus dedi alamazsin. Bu isdenanlayan doktor lazim bakirkoy devletegitmem gerek orayada randevu almak zor

Dostum anlamadigim koskoca capa bashekimi sifasini bulmus dedi alamazsin. Bu isdenanlayan doktor lazim bakirkoy devletegitmem gerek orayada randevu almak zor
Bu hastalıkta oran verilmez ibaresi varmı uzun yıllar geçmiş diye sende biliyorsun bu hastalıkta remisyonda iken hastalığın tekratkamamasının garantisi yok.bunun içinde sakatlık cetvelinde remisyonds ilk yıl için fark oran 5 yıldan sonrası içinde farklı oran değerlendirmesi var.Ölene kadar hastalığının külleri vücudunda kalıyor yani hadtwkik yeniler belkide yenilemek bu aytlri konu.Ama turtubda hastsligi yok sayamaz hiç bir doktur.Heyete gir oran vermezlerse il sağlık müdürlüğü ne itiraz et başka gadfsnryr sevk slirdin hastaneyi sen seçersin buradan da sonuç çıkmazsa ikinci bir hastane hakkın var.hskkin olan %40 oranı alırsın buna inan peşini bırakma

saol tavsiylerin için , bakırkoy devlet ve ya tam teseküllü hasteneden randevu almaya calsııyorum.

Engelli raporunu alacaksiniz da ugrastiracaklar sizi de benim gibi. Doktora yonetmelik acik oranlar burda yaziyor diyorum ikna olmuyor. %40 onkolojiden aldim. %10 da testis eksikliginden almam gerekiyordu vermediler. %40 yeterli olunca lanet olsun dedim ciktim hastaneden.

hangi hastaneden aldın , doktorlar bilmiyor oranı cetveli , ikna etmek gerekiyor .

bilen bi doktor gerekli yoksa uğrasıcaz anlaşılan.

Hocam bende yeni klasik lenfoma hastasıyım aynı zamanda iki kapakçık aort genişlemesi 5.5 mm olmuş aort kapakçığı degiscek ve aort damarı degiscek dediler yüzde 90 olma ihtimali olur mu acaba

OturanBoğa

Hocam bende yeni klasik lenfoma hastasıyım aynı zamanda iki kapakçık aort genişlemesi 5.5 mm olmuş aort kapakçığı degiscek ve aort damarı degiscek dediler yüzde 90 olma ihtimali olur mu bugün biri infertelitiveden 10 puan veriyorlar dedi kapakcik ve aort damar ameliyati olup mu heyete mi girmek gerekiyor refllum var eko raporum var elimdebraporu ekleyemedim

OğuzHan112

Hocam bende yeni klasik lenfoma hastasıyım aynı zamanda iki kapakçık var aort genişlemesi 5.5 mm olmuş aort kapakçığı degiscek ve aort damarı degiscek dediler bikuspitaort kapak orta,dilate asendan aorta,orta aort yetersizliği,hafiftriKuspit yetersizliği ef 65 .lenfomadan surelin80 verirlerse tabloya göre yüzde 90 alma ihtimalim olur mu amaliat olcam ama kemoterapi sürecime ara verileceği zaman yapillcak sonra yine kemoya devam edikcek doktorim psikiyatriye yönlendirmek istiyor beni biraz takıntılı yım karar verme süreçlerinde hep pişmanlık yaşıyorum buda uykunsorunu yaşatıyor

Aort koku 5.5 mm yazıyor ekoda

HL/ ne zaman tanı aldınız,
Bayağı bir sağlık sorununuz var,öncelikle geçmiş olsun,

Direkt evet %90 alırsın diyemem.
Bunun evreleri yayılımı ve komplikasyonları üzerinden puanlama yapılır. Uzun işler.
Ef/65 çok kötü sayılmaz,

Rapordan ziyade sağlığınızı ve tedavinizi ön plana alın,
%90 evet gelir diye düşünüyorum.
Aliemin

Benimde bogaz'dan alındı Lenfoma kanseri vardı HEMATOLOJİ: EVRE 2 HODGKİN LENFOMA (REMİSYON SONRASI 5. YILA KADAR)
%60 (ALTMIŞ) diyor. Geçmiş olsun

OğuzHan112
Tanı Agustosta kondu bu hafta 2.kurun ilk bolumunalincak sonra ara verip amaliyatnolup.tekrar devam ederiz dedi doktor amaliyattan sonra ile amaliyat öncesi puanlama farklı olabiliyor mu lenfoma tedavi sürecinde yüzde 80 veriliyor iemekli olmak istesem sureli verirlerse olamıyorum ben 90 alabilirmiy diye merak ettim amaliyattan önce veya sonra mi kurula girmek acaba

theboy
Rapor aldini mi

Klasik lenfoma mi remisyomda mi aldınız lenfomadan oran kaç verildi raporunuz ne zaman aldınız acaba yol göstermesi için soruyorum

Rapor alacagimiz hastanede onkoloji yada hematolji bölümü olması gereklimi

Rapor alcagimiz hastahanede onkoloji yada hemataloji uzmanı bölümü olması şart mi peki

Bugün başvuru yaparken engelli tespit belirleme seçelim yuzde90 gelirse zaten otv muafiyet hakkınız olur para ödemeyin ÖTV seçip seçip hastaneye dedi doğrumu ÖTV ibaresi geçmesi gerekmez görevli farketmez 90 da şart değil dedi oylemi gerçekten

Üst Alt